Łódź 1992+223 - Bianka Malowanka bis - str.101

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 14, 2015 7:47 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

w telegraficznym skrócie bo padam na pysk i już nie kładę się spać i nie wstaję tylko umieram a rano z martwych wstaję.
Mniszek ma dom to z dobrych wiadomości tylko nie wiem czemu na 1 wyadoptowane pojawia się kilka następnych...Dziś się okaże co z Szałwinką.
Rudy Rumianek zwany też Mięciem gada. Ale jak dziewczyny toż on gada cały czas. Jak wstaję opowiada co mu się śniło albo cholera go wie co, jak się kąpię gada jak jem zawodzi, w nocy po 5, 6 razy budzi mnie bo gada. No drzy się i zawodzi 16 godzin na dobę. w pozostałe nie wiem bo jestem w pracy...
Chłop i żeby taki gaduła był?
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Od: Pt maja 02, 2014 20:30

Post » Pt sie 14, 2015 8:48 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

_aaaKotyRude2_ pisze: na 1 wyadoptowane pojawia się kilka następnych....

Smocze głowy?

Wczoraj zdążyłam odebrać z kastracji i odwieźć na miejsce białego kocura z podwórza mojego dentysty

Obrazek * Obrazek

oddać po sterylce białą tri (zdjęcie już było) i wziąć na sterylkę piękną kolorową tri, obie bez ogonków.
W zamian dostałam 10 wiejskich jajeczek, skrzętnie schowałam, czekoladki - podzieliłam się z lecznicą, i dwie małe trikolorki, kopie mamuś - ale na krzyż. Male nieco zasmarkane, chwilę musza być w lecznicy - znów koszty….

Obrazek * Obrazek * Obrazek

Wszystko od pana na wózku.

Kto chce małe trikolorki?

Obrazek

A w ogóle muszę tę historie szerzej opisać, warto.

Potem byłam u dentysty na fotelu, wychodząc wygłaskałam białaska drzemiącego na podwórku, a potem dostałam od dentysty sms:
„dziś po Pani Pacjentka bawiła się z "naszym" kotkiem, nawet była chętna do adopcji, jeśli pozwolą rodzice, z którymi mieszka”

Trzymajcie kciuki, żeby pozwolili, to taki fajny kot….

A dziś….. o 7mej rano zadzwoniła Hikora, że zafundowała mi podróż pod Tomaszów. Dziś albo w weekend, wolałabym dziś.
Myślałam, że to jej pomysł, ale nie - to pomysł Ewy_mrau…
Ciekawe, czy się pochwali :wink:

A teraz już wiem - to szerszy spisek...
Ostatnio edytowano Pt sie 14, 2015 10:27 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt sie 14, 2015 10:17 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

Zaraz tam spisek...
Po prostu jedna zadzwoniła do Ewy, a druga napisała do mnie na fb. Działo się to wszystko w nocy, gdy ja spałam (bo ja mówię kurom, kiedy pora spać). A jak się tylko obudziłam, zadzwoniłam do Ciebie, Aniu...
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

Post » Pt sie 14, 2015 11:39 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

ruru pisze:taka informacja, ważna:
Informacja dla osób, którym zaginęły zwierzęta w małych miejscowościach i gminach woj. łódzkiego!!
Sprawdzajcie koniecznie w Urzędach Miasta i Gminy gdzie trafiają bezdomne zwierzęta z danego obszaru!! W każdej Gminie jest taka "komórka" gdzie można się dowiedzieć i zgłosić zaginięcie, powinni mieć też listę "odłowionych" zwierząt ze zdjęciami. Większość zwierząt z małych miejscowości i gmin z łódzkiego trafia do Wojtyszek (na okres kwarantanny na Kosodrzewiny w Łodzi). Zdjęcia przyjętych tam zwierząt są na stronie www hotelzwierzat.com w zakładce Nowo Przybyłe Psy i Koty pogrupowane wg miesiąca przyjęcia od marca 2013 począwszy Tutaj link: http://www.hotelzwierzat.com/nowo_przybyle.php
a informacja o poszukiwaniu w gminach jest też bardzo ważna i nie wszyscy o tym wiedzą!

---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pt sie 14, 2015 14:34 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

Mam wiadomości z nowego domu Mniszka. Na starszego kolegę ciut mniej rudego ciut większego 7 letniego. Chodzi za nim i łapie go za ogon. Dostałam też zdjęcie smsem ale nie wstawiam bo raz że piszę z telefonu i nie umiem a dwa że znaczków to Ewa nie lubi...
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Post » Pt sie 14, 2015 14:51 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

_aaaKotyRude2_ pisze:[...]dwa że znaczków to Ewa nie lubi...

się nie turbuj, wstawiaj znaczki!
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pt sie 14, 2015 15:12 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

pewnie, ewa Ci poprawi ;-)
A w ogóle, moja droga, masz talent i na pewno jakieś kocie historie do opowiedzenia, prawda?
Byś coś czasami napisała na bloga?
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie

hikora

Post » Pt sie 14, 2015 15:18 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

Obrazek
jakość hm taka sobie ale Mnichu się zadomowił podobno od pierwszego dnia. Cieszę się tym bardziej, że martwiłam się jak głupia. Gorzej niż bym córkę za mąż wydawała :(
Idę bo muszę gadać z Rumiankiem bo do mnie mówi i wchodzi na głowę :roll: Nie wiem czemu ale mam wrażenie że on jest tu bardziej u siebie niż ja. Mam nadzieję że nie wyadoptuje mnie nigdzie :roll:
..i może się zdrzemnę jak zainwestuje w stopery...
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Post » Pt sie 14, 2015 15:20 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

hikora pisze:pewnie, ewa Ci poprawi ;-)
A w ogóle, moja droga, masz talent i na pewno jakieś kocie historie do opowiedzenia, prawda?
Byś coś czasami napisała na bloga?

mogę... czemu nie, najwyżej nikt nie będzie chciał czytać
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Post » Pt sie 14, 2015 19:11 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

No to pisz, kochana, pisz!

hikora

Post » Pt sie 14, 2015 20:06 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

_aaaKotyRude2_ pisze:w telegraficznym skrócie bo padam na pysk i już nie kładę się spać i nie wstaję tylko umieram a rano z martwych wstaję.
Mniszek ma dom to z dobrych wiadomości tylko nie wiem czemu na 1 wyadoptowane pojawia się kilka następnych...Dziś się okaże co z Szałwinką.
Rudy Rumianek zwany też Mięciem gada. Ale jak dziewczyny toż on gada cały czas. Jak wstaję opowiada co mu się śniło albo cholera go wie co, jak się kąpię gada jak jem zawodzi, w nocy po 5, 6 razy budzi mnie bo gada. No drzy się i zawodzi 16 godzin na dobę. w pozostałe nie wiem bo jestem w pracy...

Umarłam ze śmiechu :20145 Inne śpią 23 na dobę,a ten gada :201461 Lubię gadające kotki.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pt sie 14, 2015 21:48 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

gatiko pisze:
_aaaKotyRude2_ pisze:w telegraficznym skrócie bo padam na pysk i już nie kładę się spać i nie wstaję tylko umieram a rano z martwych wstaję.

Umarłam ze śmiechu :20145 Inne śpią 23 na dobę,a ten gada :201461 Lubię gadające kotki.

padłam :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob sie 15, 2015 5:26 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

no to dziewczyny która chce rudego gadającego potwora?
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Post » Sob sie 15, 2015 6:37 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

gatiko pisze:Umarłam ze śmiechu :20145 Inne śpią 23 na dobę,a ten gada :201461 Lubię gadające kotki.

on nie jest gadający tylko mocno rozdarty ale i tak go kocham :-)
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Post » Sob sie 15, 2015 9:58 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

Ewuniu, przepraszam, ze pytam, ale - co z tym czwartym kociakiem (kotem?), którego sfociłaś w stercie i którego nie znalazłyście po rozebraniu sterty?

Edit: sorry, doczytałam, to była matka, tak?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]