OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś "

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 11, 2015 5:46 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

meg11 pisze:https://www.facebook.com/zlotakaka/posts/10204926446980807?pnref=story :(

Cholerni kierowcy. "Moją " kotkę zabilo auto co nawet nie zwolnilo po jej przejechaniu.
Zajrzę tam na spkojnie jak lapka otworzę i " wiedzą " sypne. Jeśli w ogóle wypada. Dzielny facet.

Marta, dobrze że się uśmiałas. Na koniec dnia wesoły relaks.
Dziś go nie było. Po drodze się miałam z którymś co tam bytuje.
Za to był Hitlerek co popłoch mocny wprowadził podczas karmienia. To kawał sukinkota.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sie 11, 2015 15:22 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

komp mi się gotuje. A Gumtree po zmianach zagotowało mi w ciśnieniu. Dałam wszędzie ogłoszenia tylko nie na Gumtree.

Ale fotki ble jakie mam. Ale mam.
Klony Malinka, Malwinka i Maciejka. Na fotach nie rozróżnię. Wszystkie mają białe znaczenia na szyjce. Malinka ma na brzuszku i pod lewą paszką. Malwinka ma na brzuszku. A Maciejka na brzuszku nie ma. Rodzyn Maczek jest do rozpoznania .

Niestety fot nie będzie bo wstaw też padło.
Dzisiaj nie będzie.
Wszędzie upał pomieszał.
Idę lec.Pozdychać, pojęczeć nad pogodą.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 11, 2015 15:38 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

U nas też nie idzie wytrzymać :evil: życzmy sobie ochłodzenia :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto sie 11, 2015 20:30 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

No koniec świata jest blisko. Upał i duchy przeszłości to za dużo dla mnie. Właśnie odzywa " upiorna " przeszłość. Nic tylko czegoś chce bo inaczej " upiory " nie potrafią.Ostatnie nasze kontakty do dziś odbijają mi się czkawką.
Malce pojadły , wyblyszczyly podłogę ganiankami, zaziajały się na amen i zostały wstawione do klatki. Mają spać.Tylko roszada klonów musiała być z moją obecnością. Dla Jnusza czarne jest czarne. A białe dodatki nie są widoczne bo...bez okularów jest. :mrgreen:
Czas samemu zalec. Obiecałam sobie, że po rannym powrocie z obchodu pójdę spać. Tego mi najbardziej brakuje. Ale jeszcze to i jeszcze tamto i dzień w noc się przemienił.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 11, 2015 21:11 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

Moje kociaste dopiero teraz są aktywne, a najbardziej aktywność wychodzi z nich koło 4-tej nad ranem :evil:

Spokojnej nocki :1luvu: a wszystkie duchy niech idą precz.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Wto sie 11, 2015 23:15 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

O, widzę że nie tylko ja stosuję wstawianie maluchów na noc do klatki. I błogosławiony spokój . . .
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Śro sie 12, 2015 7:33 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

ASK@ pisze:No koniec świata jest blisko. Upał i duchy przeszłości to za dużo dla mnie. Właśnie odzywa " upiorna " przeszłość. Nic tylko czegoś chce bo inaczej " upiory " nie potrafią.Ostatnie nasze kontakty do dziś odbijają mi się czkawką.
Malce pojadły , wyblyszczyly podłogę ganiankami, zaziajały się na amen i zostały wstawione do klatki. Mają spać.Tylko roszada klonów musiała być z moją obecnością. Dla Jnusza czarne jest czarne. A białe dodatki nie są widoczne bo...bez okularów jest. :mrgreen:
Czas samemu zalec. Obiecałam sobie, że po rannym powrocie z obchodu pójdę spać. Tego mi najbardziej brakuje. Ale jeszcze to i jeszcze tamto i dzień w noc się przemienił.

Jakoś dni są dziwnie krótkie :mrgreen:
Buźka i kciukole :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Śro sie 12, 2015 11:14 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

Wet zaliczony. 5 sztuk pojechało.Maciejka została sama i widać, że źle jej było.
Malwina, Malina i Jaworek poszczepieni. Jarzebinka dalej na antybiotyku. A Maczek od dziś na antybiotyku.Nie podobał mi się. On ciągle wolgotny nosek miał ale to mogę zrozumieć. Ale to, że na mój widok nie strzelał focha, że jeść nie daję i nie wypuszczam z klatki to już przegięcie było. Leżał na hamaku i...leżał. Wymiotował.
Lenistwo opłacił drogą do weta. I lykaniem tablet.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 12, 2015 11:50 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

Biedne maluchy, pogoda też nie sprzyja zdrowiu kociąt.
Obrazek

ametyst55

Post » Śro sie 12, 2015 22:35 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

A u nas w Gdańsku bardzo przyjemnie. Wieczorami nawet chłodno.
Dziś sobie nie posiedzieliśmy zbyt długo na plaży, bo burza była i deszcz ulewny (a miała się trzymać kujawsko-pomorskiego, niedobra...)
Tylko Kawa niezadowolona, bo ze względu na brak zabezpieczeń ma szlaban na balkon... My też nieszczególnie, bo jak te d... musimy przy zamkniętym siedzieć...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw sie 13, 2015 7:20 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

W Rossmanie jest promocja na gerberki gdyby kogoś interesowalo-2 słoiczek 50% taniej.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw sie 13, 2015 7:39 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

Dziś rano było pięknie. Wietrznie i z zasnutym szarościa niebem. Żółte liście ścielą się gęsto. Są tak suche, że chrupią pod nogami. Susza. Krzaki i drzewa ogolocone z liści. Ciemnymi gałęziami znaczą niebo.
Wracam z karmienia. Spokojnie, bez pospiechu. Mam czas. I jest miło i chłodno. Mijam te same co rano osoby. I...zonk!... Jedna staje i grzecznie skrzeczy
"Psze pani proszę nie karmić kotów koło mego okna. Zielone muchy mi wpadają. Ja gotuję a tu muchy w gar zaglądają "
Stanęłam i gapie się na nią walcząc z chęcią dyskusji. Ale nie, grzeczna będę choć pewnie odchoruje to. Grzeczność nie wpływa dobrze na me zdrowie :mrgreen:
Ale fakt, karmię obok i ma prawo się nie zgadzać. Jednej okiennej nie przeszkadza i much nie widzi. Drugiej okiennej, tej wyższej piętrowo, muchy na bzykanie :roll: wlatują. Nic to. Grzecznie cedze
" ok, jak pani życzy sobie "
Pani chyba na dyskusję się naszykowała a tu zwykłe " ok". Idę dalej ona jeszcze o tych muchach, garach, bzykaniu, oknach i kotach...
Mnie już nie było. Zalmilczałam to, że koty zjadają wszystko. Tak jak i to, że zawsze wracam i zbieram resztki do czysta a miejsce zlewam wodą. Zmilczalam , wręcz walczyłam ze sobą by o pochodzeniu much podyskutować. Bo i po cholerę . Koty są dość daleko od jej okien karmione i muchi :wink: nawet jakby były to do niej nie wyrobiłaby się z podróżą. Bo żarcie całe dnie nie leży.
Szlag trafił dobry nastrój. A od wczoraj mam wisielczy. Jednak to już inna historia.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 13, 2015 9:36 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

Chętnie złapałabym stadko i wpuściła cichcem przez jej okno :smokin:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw sie 13, 2015 12:23 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

MalgWroclaw pisze:Chętnie złapałabym stadko i wpuściła cichcem przez jej okno :smokin:

To 1 piętro a ja za niska. Rzut w otwarte okno dobry by był bo z zaskoczenia.Zamiast zielonej muchy wpada...kot. Tylko ja cela nie mam.
Chodząc tak rano spoglądam w otwarte okna. Szlag mnie trafia na ludzką głupotę. Czy wiecie w ilu na parapetach dulcza koty? Bez względu na wysokość. Od malunich dzieci do dorosłych. Ludzie wietrza się a potem ( nie wszyscy) wypisują durne apele o ucieczce kota. Jak kot chodzi po rancie parapetu i spadnie to nazywane jest " ucieczką ". Podłość ludzka nie ma granic a bezmyślność też.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 13, 2015 14:29 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;(

Też nie mogę przeboleć, jak niby myślący ludzie pozwalają swoim kotom wędrować na skraju parapetu. Wystarczy przecież byle co- jakiś owad, ptak i może się to tragedią skończyć. Głupota, bezmyślność i okrucieństwo z nich wynikające są niezmierzone.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

[poprzednia][następna]