Moderator: Moderatorzy
Miłka_L pisze:Dziękuję dziewczyny za Waszą pomoc.
Nie wiem, czy go uratujemySą upały, dzisiaj nie chciał jeść. Od rana nic nie zjadł. Byłam u weta do kroplówki dostał aminokwasy
Dodatko wlączony ma Furagin.
pixie65 pisze:Tamiś póki co nerkowcem nie jest.
pixie65 pisze:Nie wiem co robicie nie tak ale jeśli znowu po czterech dniach podawania furaginu uznasz, że nie działa i go odstawisz to obawiam się, że znowu skończy się zatkaniem...
Jeśli mocz samoistnie z niego wypływa to znaczy, że jest drożny.
Możesz a nawet powinnaś pielęgnować mu okolice prącia nawilżonymi chusteczkami dla niemowląt. Delikatnie, żeby nie podrażnić dodatkowo ale usuwać wypływający mocz. Polewanie rivanolem nie jest dobrym pomysłem bo dodatkowo bardzo wysusza.
Możesz napisać co dokładnie wyszło w posiewie i antybiogramie? Tzn. jaki gronkowiec, jakie miano, na co wrażliwy i jaki antybiotyk kot dostał?
Zapytaj lekarza o relanium zamiast no-spy - ono działa rozkurczająco na mięśniówkę pęcherza a dodatkowo uspokajająco na kota. Z tym, że nie działa od pierwszej dawki, zwykle na efekt trzeba poczekać 2-3 dni i w tym czasie mogą się kotu nieco łapy plątać. Potem to mija.
Zamiast karmienia na siłę ja bym pomyślała o antydepresancie pod nazwą mirtazapina - pobudza apetyt a poza tym niewykluczone, że dobrze wpłynąłby na psychikę Tamisia.
ASK@ pisze:Miłka_L pisze:Dziękuję dziewczyny za Waszą pomoc.
Nie wiem, czy go uratujemySą upały, dzisiaj nie chciał jeść. Od rana nic nie zjadł. Byłam u weta do kroplówki dostał aminokwasy
Dodatko wlączony ma Furagin.
Jak nie je to wet powonien dość duphalayta do kroplowki. To taki koci schabowy. Karm go strzykawka przetartym jedzeniem. Może być Conva mleczna (proszek) lub mięsna. Do zakupu u weta. Piszę z komórki więc linka nie wrzucę. Ale dziewczyny pomogą. Może Recovery lub Medicare. To wszystko karmy wzmacniające. Kot musi jeść i nie czekaj aż załapie. Co kolwiek, kurak czy inne badziewie typu whiskas, winstona...Musi.
Niech wet zrobi migusiem badania by sprawdzić co się dzieje. Koniecznie.
ASK@ pisze:Przecieram conve np z ugotowanym kurczakiem. Można dac kotu Gerberka " delikatny indyk" lub kurczak.Kotom bardzo smakuje.
Piotr ma rację co do relanium. Pobudza on też apetyt u kota.
Miłka_L pisze:Nie wiem, czy go uratujemy
Miłka_L pisze:
Była dzisiaj rozmowa z wetem na temat relanium. Tylko zastanawiam się, czy za dużo chemicznych leków nie bedzie bral Tamis.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości