Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 06, 2015 15:07 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Witaj, Matko Doroto od kotów :201494 :1luvu:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw sie 06, 2015 18:12 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Kotina pisze:Witaj, Matko Doroto od kotów :201494 :1luvu:

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sie 06, 2015 21:32 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Właśnie wróciłam z lecznicy ,byłam z Kropeczką ,coś dziwnie zaczęła się ślinić .
Okazało się że po wyrwaniu było dobrze ,owszem było ,ale nie jest :cry: potworzyły się nadziąślaki ,ale to jeszcze nic ,dziąsło się otworzyło ,ropa ,smród :cry:
Na razie Linco i muszę do chirurga :cry:
Schudła .ale z tego to się bardzo cieszę.
Maluszki różnie ,walczymy.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sie 06, 2015 21:36 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Iskierka z Fip marnie :cry: a Piracik ma FeLv+
wszystko nie tak ... :cry: :cry: :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sie 06, 2015 22:50 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Pewnie Stasio też jest dodatni, ale w ich przypadku było to bardzo prawdopodobne. Na chwilę obecną czuje się doskonale, zbliża się północ, a on mi meble przesuwa.
Szkoda Iskierki, nienawidzę FIPa.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Pt sie 07, 2015 6:46 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami ,Odeszła Iskierka :([']

Wieczorem było źle ,a raniutko odeszła ,,nawet Wandzia nie dojechała do weta .
Usnęła sama ,przy człowieku którego najbardziej kochała.
Wandziu ,przytulam Cię bardzo mocno i dziękuję za wszystko co dla niej zrobiłaś ,a zrobiłaś dokładnie wszystko co było można .

Po północy dostałam od Wandzi sms. Kociaki już nie szukają domu ,już mają ....Iskierka odeszła u siebie.

Pirat czuje się doskonale,tak jak Stasio szaleje .

W moim życiu cuda się nie zdarzają .
Obrazek

dorcia44

Post » Pt sie 07, 2015 6:51 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami ,Odeszła Iskierka :([']

Pieprzony, niesprawiedliwy świat, w którym dzieci odchodzą.
Bardzo współczuję.
Przytulam.
Iskierko [*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pt sie 07, 2015 7:14 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami ,Odeszła Iskierka :([']

Myślę dokładnie tak samo jak ASK@. :cry:
['] Bidulka...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt sie 07, 2015 8:35 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami ,Odeszła Iskierka :([']

Bardzo współczuję :(
Iskierko [*]
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt sie 07, 2015 8:39 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami ,Odeszła Iskierka :([']

Dobry los postawił na ich drodze Wandzie i to najlepsze co mogło ich spotkać.
Przykre jest tylko to że wydarzenie na fejsie umierało długo i powoli .wątek na kociarni również..nie potrzebnie go zakładałam..może gdybym krzyczała i dramatyzowała ,może ktoś by zaglądał ,podrzucał ..nie wiem .
Samotność wśród ludzi.
Ot takie życie .

Kropeczka po wczorajszych breweriach kiedy to chciała nas zjeść ,dziś czuje się dobrze ,kocha mnie szczerze ,ale na 20 znów do lecznicy i będzie po miłości.
wieczorem wracając z lecznicy ,zatrzymała nas policja ,no tak z tego stresu nie zapięłam pasów ,a Ewa za to oberwie ,ale nie, nie zauważyli ..zauważyli że Ewa nie włączyła świateł .
Zajrzeli do nas ,Kropka posłała wiąchę ,Ewa wytłumaczyła że nam też śle żeby się nie przejmowali ,ale chora kocina i trzeba jej to wybaczyć .
Panowie kazali dmuchać w alkomat ,po zarejestrowaniu trzeźwości i wsiedli do swojego auta ,po czym jeden wyszedł i mówi
200 zł i 8 punktów karnych :idea:
i co to znaczy że kot ważniejszy od człowieka ? naraziła pani siebie i innych..
noooo...
dziś zostanie pani tylko pouczona .
Policjant też człowiek :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt sie 07, 2015 8:42 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami ,Odeszła Iskierka :([']

Bardzo mi przykro,[*]
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Pt sie 07, 2015 8:56 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami ,Odeszła Iskierka :([']

Dorotko wiem jak rozgoryczona jesteś. Robisz swoje bez oglądania się na świat . A świat leci jak ćma do światła co pięknie słowami kadzi. Czy te koty co niby opiekę na fb znalazły mają się dobrze? Nie wiem.Mało się pisze z reguły co dalej. Dostałabys koty do nie sprawdzonego domu?
Było takie wydarzenie na fb o osieroconych kocikach szukajacych matki zastępczej.Znalazły. Pojechały. Potem się okazało, że małe zostały uśpione. Bez pytania, bez konsultacji z osobami szukającymi im ratunku.
Czy była matka zastępcza? Nie wiem. Ale chyba nie.
Mnie fb przytłacza.Nawet tam nie ruszam. Ilość wołania typu " weźmy się i zróbcie " jest stresujące i dolujące . Zresztą na miau też coraz więcej takich wątków.

A ty? Ty nie masz czasu na takie akcje bo robisz coś innego. Ważnego.Już i teraz.
Trudne to bardzo bo czuje się człowiek w ciężkich chwilach jak na pustyni.Ciężej tym bardziej gdy koty ratowane odchodzą.
Trzymaj się.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

[poprzednia][następna]