Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 31, 2015 19:43 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

po dyżurze kilka wniosków:
1. ile by się nie spędziło czasu z Sugar, jej zawsze mało
2. ile by się nie dało jeść Nikicie - jej zawsze mało
3. ile razy by się nie rzuciło piłeczki pingpongowej Dymkowi - jemu zawsze mało :mrgreen:

i fazy Pinezkowej odnośnie kocich nerek:
- kupiłam ekologiczny płyn do mycia różnych powierzchni, stoi w łazience tam, gdzie się myje kuwety. jest on mega wydajny, mała ilość powoduje obfite pienienie. marzy mi się, żebyśmy myły tym kuwety oraz podłogi. w tych wszystkich ajaxach jest mnóstwo chemii i od razu koty po tym chodzą, a później sobie liżą łapki i może dojść do zatrucia. błagam o używanie płynu Mr. Frosh (ja mam go od dwóch lat, a myję nim wszystko - wannę, kuwetę, podłogi, kuchenkę - i jeszcze mi się nie skończyło pierwsze opakowanie)
- bardzo ładnie proszę o wymienianie wody również w baseniku z zabawką - z baseniku tego pije wodę Balbinka i niestety pije ją w dość dużych ilościach. kiedy ona miała badaną krew pod kątem nerek? nie chcę krakać, ale... mam fazę

i jeszcze dwa spostrzeżenia: jeśli spędzicie 10 minut tylko z Trinity na głaskaniu, ona ładnie schodzi z kanapy, przechadza się po podłodze, pochrupie, napije się i nawet pobiega za piłeczką. ale potrzebuje uwagi. druga uwaga: Kazia je wszystko, ale najpierw trzeba ją wygłaskać, pogadać do niej, no poświęcić jej uwagę - wtedy je, mruczy i chce się bawić.

no i małe zdziwienie: jak to jest - jak bracia De byli w klatce, to Dyzio był bardziej odważny, zaczepiał i nie bał się ludzi, a jak są poza klatką, to Dymek jest bardziej proludzki, a Dyzio się chowa.

no i poniosłam fiasko z Balbinką, rana jest już bardzo zasklepiona, nie dałam rady zerwać strupa, próbowałam odmoczyć, ale to już jest strup na całego. i faktycznie zbiera się pod nim ropa :cry:
pozostałe leki podane i dopisałam na tablicy, że podajemy Calmwet Kini. trochę się po nim wyluzowała. a tak poza tym - syczy na Kazię i chyba była walka między dziewczynkami, bo Kinia ma strupa na nosku. Kazia - bez szwanku 8O
no i Sugar, jak nie wiedziała, że ja będę zrobiła co trzeba do kuwety :lol:

zaraz wrzucę zdjęcia z dziś
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Pt lip 31, 2015 20:20 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Dyzio - nieśmiały młodzieniec, który uwielbia pomagać przy sprzątaniu. Doskonale sprząta miski z jedzeniem. Niekłopotliwy.
Obrazek

Kazia. Miss kociarni. Uwielbia, kiedy się ją podgląda przy jedzeniu. Miła w dotyku, miła z charakteru. Czasem sobie solidnie odkaszlnie.
Obrazek
Obrazek

Kinia. Smukła, młoda, ale lekko zestresowana elegantka. Nie lubi zniżać się do poziomu innych kotów. Trochę boi się wędki.
Obrazek

Nikita - panna przytulanna. Najbardziej na świecie kocha jeść. Kolejnym ulubionym zajęciem jest wcieranie się w człowiecze nogi, pogoń za piłką, drapanie rybki-drapaczka, wcieranie się w człowiecze czoło, oraz chrupanie chrupków. Znana z bezgłośnego pomiaukiwania.
Obrazek

Ptyś. Absolutny koci Budda. Marzy o tym, żeby zostawić go w spokoju. Nie umie schować pazurków w tylnych łapkach, podczas chodzenia. Cichy, spokojny, idealny dla ludzi, którzy chcą mieć kota, którego nie ma.
Obrazek

Sugar. Najbardziej na świecie kocha ludzi. Zaraz po tym kocha: ludzi, ludzi oraz... yyy... ludzi. Czy trzeba dodawać coś więcej?
Obrazek
Obrazek

Trinity. Stara się nikomu nie wchodzić w drogę, nie narzucać się. Ale pieszczoty uwielbia. Gdy zostaje sama, śpiewa za człowiekiem. Idealna na dokocenie. Uroku dodaje jej lewy wystający ząbek. Na zdjęciu reklamuje myszkę z bazarku.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Pt lip 31, 2015 21:00 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Dzieki, że dziś byłaś.

Balbinka... tak mi się wczoraj wydawało, że tam się znów cos zaczyna zbierać :( Ale ja wczoraj jeszcze tę ranę otworzyłam - z trudem ale się udało. Teraz to chyba juz do poniedziałku musi poczekać :(
Badania krwi miała robione jakoś nie tak dawno - nie wyszło tam nic złego raczej. Teraz przy tym ropniu i tak jej się krwi nie weźmie, bo wyniki będą pewnie przekłamane - trzeba poczekać az się z tym uporamy :(

Śliczne zdjęcia.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob sie 01, 2015 16:01 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Na całe szczęście Artur dziś rano jechał do pracy a mieliśmy pakę żarcia do lokalu, więc byłam tam od 8 rano, zastałam Kazię duszącą się, Artura już nie było. Pomogła mi Anetka, pojechałyśmy do dr Szulca do Zgierza (ja bez transportu), Kazia od razu została zabrana pod tlen, podejrzenie wody w płucach, dostała leki jutro ma mieć RTG, została w lecznicy. Anetka bardzo dziękuję za pomoc i wsparcie. Biedna malutka czekamy na wieści.
Co do Balbinki, wg.mnie nic tam się nie zbiera, miękko i płasko na karku. Strupka zmiękczyłam, potem jałową igłą go "pomęczyłam" i ładnie zszedł, do środka wlało się pół strzykawki, po jakimś czasie wylało się ale osocze z krwią, trzeba się tego nie bać ruszyć.
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Sob sie 01, 2015 16:47 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Dziś w południe uciekła mi sprzed lecznicy przy Adamieckiego białobura kotka przywieziona na sterylkę. kotka jest podwórzowa, ale łagodna.
Przebiegła przez Rokicińską między bloki w rejonie Gorkiego - Gogola - Ćwiklińskiej - Wojaka.
Nie mam jej zdjęć.

Proszę, uczulcie karmicieli, znajomych, może ktoś ją namierz, może da radę ją złapać?

W razie czego mój telefon 600 985 675
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob sie 01, 2015 22:36 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

niedziela (02.08) - pyma
poniedziałek (03.08) - MaPi
wtorek (04.08) - Duszek686
środa (05.08) - pandadp
czwartek (06.08) - mgska
piątek (07.08) - Pinezkowa
sobota (08.08) - marta765
niedziela (09.08) - dilah
poniedziałek (10.08) - marta765
wtorek (11.08) -Krystian i Ania
środa (12.08) -
czwartek (13.08) -

Jeżeli toś w nadchodzącym tygodniu w dniach: wtorek, środa, czwartek lub piątek potrzebuje zrezygnować, też możemy wziąć.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Nie sie 02, 2015 7:59 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Krystian - a jak Wasza tymczasowiczka?
Daj jakieś fotki - pleaseeeee :mrgreen:

Rozmawiałam z lekarką z Kliniki Szulca - Kazia oddycha troszkę lepiej, zrobili jej rtg - niestety - obraz jest bardzo niepokojący - coś tam ma Kazia dziwnego w środku, co niekoniecznie świadczy o obrzęku płuc - bardziej o istnieniu czegoś, czego tam być nie powinno :( - dziś dowiozę im poprzednie zdjęcie płuc zrobione 2 miesiące temu do porównania - w poniedziałek - wtorek spojrzy na to doświadczony lekarz, bo w weekend są lekarze z małą praktyką w zawodzie i muszą to skonsultować z szefem. Trzymajcie kciuki - mam nadzieję, że to nie są jakieś zmiany nowotworowe :(
Kazia zostanie w lecznicy do wtorku.
Kasia - super, że byłaś wczoraj tak wcześnie i że zauwazyłaś że Kazia ma kłopoty z oddychaniem, bo do popołudnia to nie wiem, co by było :(

Duszek686

Post » Nie sie 02, 2015 10:42 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Biedna Kazia.... pozostaje czekać co weci powiedzą...
Kciuki za małą :ok:

Dzięki za wczoraj, Pinezkowa, i piękne zdjęcia :1luvu: I Artur i Kasia :1luvu:
I Krystian :1luvu: Brakowało Cię tutaj ;) A co to za tymczasowiczka?

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Nie sie 02, 2015 13:55 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Duszek686 pisze:Krystian - a jak Wasza tymczasowiczka?
Daj jakieś fotki - pleaseeeee :mrgreen:

Rozkoszna Gabby ... pełen werwy kaci dzieciak, chętna do zabawy, jedzenia i spania. W końcu zaczęła normalnie spać po pierwszym tygodniu czuwania. Pościelowy kocio ;)

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Nie sie 02, 2015 17:56 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Dyżury:

poniedziałek (03.08) - MaPi
wtorek (04.08) - Duszek686
środa (05.08) - pandadp
czwartek (06.08) - mgska
piątek (07.08) - Pinezkowa
sobota (08.08) - marta765
niedziela (09.08) - dilah
poniedziałek (10.08) - marta765
wtorek (11.08) -Krystian i Ania
środa (12.08) -
czwartek (13.08) -
piątek (14.08) -
sobota (15.08) -
niedziela (16.08) -
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Nie sie 02, 2015 18:05 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Dzisiaj gorąco, wszystkie koty leżały pokotem :wink: więc cisza i spokój.
Jeden mały pawik z kłaków i reszta ok.
Leki podane, miski i podłoga umyta płynem ekologicznym. Pranie schowane, drugie powieszona, w kuchni zostawiłam do wyprania posłanko z pawiem. Roleta założona.
Mały czarny (Dyzio lub Dymek) nie uciekał, spokojnie dawał się głaskać za to drugi nie bardzo, ostatecznie schował się w budce Ptysia.

I kila bezcennych zdjęć Sugar, niestety kiepskiej jakości bo z telefonu ale za to jaki widok :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Nie sie 02, 2015 20:29 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

pyma pisze:Dzisiaj gorąco, wszystkie koty leżały pokotem :wink: więc cisza i spokój.
Jeden mały pawik z kłaków i reszta ok.
Leki podane, miski i podłoga umyta płynem ekologicznym. Pranie schowane, drugie powieszona, w kuchni zostawiłam do wyprania posłanko z pawiem. Roleta założona.
Mały czarny (Dyzio lub Dymek) nie uciekał, spokojnie dawał się głaskać za to drugi nie bardzo, ostatecznie schował się w budce Ptysia.

I kila bezcennych zdjęć Sugar, niestety kiepskiej jakości bo z telefonu ale za to jaki widok :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

O matko ! 8O 8O 8O
Zrobili dywanik z kotka :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie sie 02, 2015 21:53 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Moja Sugarka kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu: Kluseczka :1luvu: :mrgreen:
Wezmę środę 12-ego

Duszek686

Post » Pon sie 03, 2015 5:44 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Sugar jak żabka wygląda, cuuudna jest :1luvu:
Kurczę, martwi mnie Dymek, że zaczął dziczyć :( w klatce mruczał przy głaskaniu. Dzisiaj na dyżurze mu nie popuszczę :twisted: będzie musiał przyjąć porządną porcję głaskania. Dzisiaj teoretycznie Dyzio i Dymek mają mieć odwiedziny - ma przyjechać Pan, który jest zainteresowany ich potencjalną adopcją i chce ich najpierw zobaczyć - zobaczymy, co z tego wyjdzie.

MaPi

Od: Pon maja 21, 2012 13:31

Post » Pon sie 03, 2015 6:48 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Agata, świetne zdjęcia i te opisy :lol: wykorzystam do fb
Tez używam w domu Froscha :wink:

Krystian, Gabby to chyba już domku powinna szukać, co? 8)

Zdjęcia Sugar mnie rozbroiły :ryk:

Trzymam kciuki za chłopaków :ok:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

[poprzednia][następna]