Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 22, 2015 12:04 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

Wasylisa pisze:MamaGiny i Kazia, przestańcie tłumaczyć tę niedojrzałą i zakompleksioną osobę. I absolutnie nie namawiajcie nikogo (to prośba "na zaś") do pomagania jej finansowo, np. w postaci zrzutki na weta. Dla mnie pomaganie komuś takiemu to jak "pomaganie" alkoholikowi: kładzenie spać zamroczonego i dzwonienie rano do pracy, że "gorączka". Nie pomoc, a utrzymywanie patologicznego statusu quo.

Osoby niezamożne, ale odpowiedzialne zachowują się inaczej: albo są na tyle wiarygodne, że mają kredyt u weta, albo zwracają się po pomoc do fundacji, które za nie poręczają lub zakładają pieniądze - a potem takie osoby same organizują zbiórkę, bazarki itd.

Porównajcie sobie choćby z tym, co się dzieje u [b]Bunio&Daga[b/]. Tam jest właścicielka zwierząt chora na raka, dwa razy starsza chyba od Milki, mieszkająca na zadupiu (w porównaniu z Wadowicami). I jakoś nie ma histerycznych postów "zabierzcie ode mnie tego potwora".

Nie mam zamiaru Cie namawiać
ja akurat znam te sytuację bardzo dobrze- szukając możliwości sterylek i skorzystania z PS pytałam KAŻDEGO wadowickiego weta o możliwość negocjacji cen (tam 250-300) żaden nie zgodził się na przelew, żaden nie obniżył ceny - efekt - koty jechały do Krakowa, bądź niektóre brałam do Katowic
ceny za usługi weterynaryjne są dużo wyższe, nikt nie zgodzi się na odroczenie zapłaty

żeby wystawiać bazarki trzeba coś niecoś mieć by je wystawić
co do adopcji, mogę pomóc ze zdjęciami jak będę tam w sierpniu, mogę powystawiać na olx
w Wadowicach nie ma żadnej fundacji do której można się zwrócić, szukałam pomocy w sterylizacji wiejskich kotów, nie ma szans
bezdomne zwierzaki trafiają do schronu w Zakopanem, tam też przypuszczam trafił by pies jeśli przejęłoby go miasto ( w co wątpię, nikt nie weźmie czyjegoś psa)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro lip 22, 2015 12:05 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

Bardzo mnie dziwi, że wet po wysłuchaniu o zachowaniu, które zauważyłaś u psa nie widział potrzeby zrobienia badań moczu... :roll:
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Śro lip 22, 2015 12:13 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

Wasylisa pisze:Czy wet zlecił badania laboratoryjne, czy tylko na oko stwierdził, że pies jest zdrowy?

Kotka Milka nie widziałam nigdy zdjęć twoich kotów, nie wiem nic o ich stanie zdrowia, temperamencie, przyzwyczajeniach, historii. Nie wiem, czy np. pomożesz ze znalezieniem transportu z Wadowic do Warszawy. Nie wiem, czy na początek nie czekałoby mnie zrobienie kotu szczepień, odrobaczenia, sterylki na własny koszt (a nie mogę sobie aktualnie pozwolić na kilkusetzłotowy wydatek).

Jesteś dla mnie i dla wielu innych forumowiczów osobą niewiarygodną. A ja nie jestem kocim aniołem i nie mam zamiaru brać kota z niewiadomego źródła (starczy mi aktualnego tymczasa przywiezionego ze wsi, którego wziął pod skrzydła Jokot w zakresie kosztów leczenia). Wolę wziąć kota od osoby/fundacji, która dzięki temu będzie mogła uratować następnego. Co do ciebie, nie mam żadnej pewności, że nie stworzyłabym miejsca dla zwierzaka, który potem opisywany byłby, jako "wredny, do wzięcia przez byle kogo".

Sa 2 kociaki na polu plus kocurek wywalony pod blokiem dla nich trzeba znalezc dt szybciej niz dla moich.

Do madie- gdyby psa cos bolało byłby osowiały i nie jadł. Tak powiedział wet
Kotka Milka

Post » Śro lip 22, 2015 12:20 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

Anka - TWOJE :!:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro lip 22, 2015 12:33 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

Nie wiem...

Moje panny miały zapalenie pęcherza obie, zachowywały się o k r o p n i e a apetycik owszem - dopisywał jak zawsze.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Śro lip 22, 2015 12:49 Re: oddam swojego psa ! Pilne! Wadowice!

jou pisze:
ASK@ pisze:
Kotka Milka pisze:zauważyłam jedno na miau. Forum nie uczy miłosci do zwierząt, tylko nienawisci. Wystarczy byc tylko troszke innym miec inne poglądy i już się jest zgnojonym do cna.

8O

NIE WIERZĘ. 8O 8O 8O 8O

Bo za krótko jesteś na forum :?
Charakterystycznym jest to, że im ktoś krócej na forum, tym bardziej się oburza w "jego imieniu". :roll:

Kotkę Milkę należy zachęcić do oddania choć części zwierząt (psów przede wszystkim) co uczyni ją bardziej mobilną i stworzy nowe możliwości do zarabiania pieniędzy dla siebie i pozostałych zwierząt. Chyba, że ci oburzeni i wybałuszeni, potępiający ją w czambuł, zechcą zająć się stroną zabezpieczenia finansowego kotów i ich opiekunki. Każdy zaś może w obliczu zniszczeń stracić cierpliwość i napisać coś nieładnego. Zdarza się. Przylecieć do wątku wyłącznie po to by stadnie zmieszać kogoś z gnojem, faktycznie z miłością do zwierząt nie ma wiele wspólnego...
Stworze­nia zgro­madzo­ne na dworze pat­rzyły to na świ­nię, to na człowieka, znów na świ­nię i znów na człowieka, ale nie można już było roz­poznać, która twarz do ko­go należy. G.Orwell

majolika

Od: Czw gru 31, 2009 17:00

Post » Śro lip 22, 2015 12:50 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

to bede łapac siki. Domu szukaja-2 kociaki i 2 dorosłe kocury aktualnie bezdomne
Kotka Milka

Post » Śro lip 22, 2015 13:10 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

Kotka Milka, nie zauważyłaś nadmiernego wylizywania się w okolicach krocza/odbytu?

Madie

Post » Śro lip 22, 2015 13:24 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

nie madie nic takiego nie zauważyłam. Siki jak widziałam leciały z łatwoscią
Kotka Milka

Post » Śro lip 22, 2015 13:58 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

Jakoś nie mogę się oprzeć wrażeniu, że Kotka Milka swoim postem chciała zwrócić na siebie uwagę. Taki szantaż emocjonalny wiele razy już zadział tutaj na Miau. Jest w trudnej sytuacji finansowej, pies sprawia problemy i pewnie wymaga leczenia na które nie ma środków finansowych wiec dawaj... Kotka Milka nie jest na forum od wczoraj więc doskonale wie jaki odzew mają tego typu wpisy. Zawsze byłam daleka od oceniania ludzi, uważam że każdy ma prawo żyć tak jak chce ale denerwują mnie ludzie dla których pomysłem na życie jest proszenie innych o pomoc. Rozumiem że rynek pracy w Wadowicach jest trudny ale Kotka Milka bez pracy jest notorycznie. Zrezygnowała z pracy w szpitalu, ze sprzątaniem w blokach jak widać tez nie wypaliło… Dziewczyny z forum zasponsorowałyi książeczkę sanepidowską która to miała ułatwić znalezienie pracy i co? Najgorsze że na takiej niefrasobliwości cierpią zwierzęta. W tej sytuacji popieram osoby które uważają że powinna oddać swoje zwierzęta do adopcji. Tylko nie oczekuj od innych że to za Ciebie załatwią.

Catka

Od: Pt kwi 16, 2010 20:46

Post » Śro lip 22, 2015 14:18 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

.
Ostatnio edytowano Śro lip 22, 2015 17:56 przez Kotka Milka, łącznie edytowano 1 raz
Kotka Milka

Post » Śro lip 22, 2015 14:29 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

Hmm Kotko, wiesz jak się traktuje zwierzęta na wsiach. Naprawdę będziesz mogła patrzeć na swoje psy na łańcuchu, albo koty pałętające sie samopas?:(

Madie

Post » Śro lip 22, 2015 14:29 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

psy do budy, a koty do łapania myszy?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro lip 22, 2015 14:44 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

.
Ostatnio edytowano Śro lip 22, 2015 17:57 przez Kotka Milka, łącznie edytowano 1 raz
Kotka Milka

Post » Śro lip 22, 2015 14:45 Re: Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

Tak w godzinę znalazłaś w innych wsiach domy dla iluś zwierząt ???

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

[poprzednia][następna]