Bianka i Inka pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 21, 2015 21:26 Bianka i Inka pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

zaczęło się tu viewtopic.php?f=1&t=169200&start=525

dorcia44 pisze:Ktoś wrzucił kociaka wysoko do skrzynki gazowej ,wył bardzo długo aż stracił głos :cry: malutki ,brudny to pikuś ale szkielecik taki chudy :cry: :cry: :cry: odwodniony ,zawiozłam do lecznicy .
Dostał kroplówkę ,dałam Recavery jadła tak jak by świat miał się skończyć... :cry: :cry: :cry:
W uszach czarno ,nie wiadomo jak długo była zamknięta ,ale głód i brud straszny .
Mam nadzieję ze da sobie radę .

mała Bianka dziś przyjechała do nas na DT

oto mała Bianka <3
Obrazek

tu przekopiuję tekst mojej zony, żeby dwa razy nie pisać
Lou pisze:
Maluszek dostała na imię Bianka <3
brana na ręce włącza motorek, daje buziaki i zasypia na ramieniu jak mała papużka <3
jest bardzo kruchutka, wieczorem ją zważymy, teraz śpi oddana w najlepsze z możliwych kocich łapek, śpi z wujkiem Frankiem :)
Franek kocha małe kociaki i zawsze oddaje się im całym kocim serduchem, można powiedzieć to taki koci tato-mama, myje, uczy co wolno a czego nie wolno na moje oko to ucząc maluchy robi to z wyczuciem :)

na ostatnich metrach w transporterze wylądowała kupka, lekko luźna, ale na razie nie wpadamy w panikę, obserwujemy :)
mała zjadła 1/4 tacki animondy, kilka chrupek weaninga i po bieganiu po domu w końcu u Franka padła :)
skacze śmiesznie jak mały króliczek, klatka zdaje się będzie potrzebna tylko na noc :)

zrobiłam kilka zdjęć, bo Tomek mówił że Pani Dorotka bardzo się martwiła
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a tu krótki filmik z Bianką i Frankiem :1luvu:
https://www.youtube.com/watch?v=of8mHyq ... e=youtu.be
przepraszam za szumy, aparat zbiera szum klimatyzacji :(

to ja uciekam, Tomek przejmie pałeczkę ze zdawania relacji, ja tak na chwile tylko żeby były pierwsze wiadomości co u maleństwa :201461

Bianka dziś wazy 480gr - jest malutką, kruchutka kocią istotką :oops:
jest jednak bardzo, bardzo rozmruczana <3

za kilka tygodni bedzie szukała swojego DS, póki co mieszka z nami (ma wakacje ;)) i będziemy chuchać, dmuchać i kochać :201461

zapraszamy do Biankowego wątku :kotek: :kotek: :kotek:
Ostatnio edytowano Wto lip 28, 2015 21:38 przez KotwKratke, łącznie edytowano 1 raz
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Wto lip 21, 2015 21:29 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję że zabraliście to maleństwo na dt :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto lip 21, 2015 21:44 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

Trzymaj się malutka, za kilka tygodni to będziesz wyglądała jak pączuś w maśle, bo jesteś w najlepszych rękach :D .
Franio będzie niańczył, Piracik zabawiał, KotwKratke i Lou kochali i wyrośniesz na piękną kocicę :1luvu: :ok:
Hogh !
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto lip 21, 2015 22:17 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

Maleńka śliczna. :1luvu: Znalazła szczęście w swoim nieszczęściu. Was. :201494

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Wto lip 21, 2015 22:49 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

Będę kibicować maleńkiej kruszynce :D :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto lip 21, 2015 23:15 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

Nie wiem jakim czlowiekiem trzeba byc zeby zrobic krzywde zwierzakowi.

Malenka, trzymam kciuki za domek!:*

kociamama321

Od: Nie cze 21, 2015 16:13

Post » Śro lip 22, 2015 0:14 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

toaleta wieczorna :)
https://www.youtube.com/watch?v=DRIhgBm ... e=youtu.be

mała jest po prostu rozkoszna :1luvu:

KotwKratke

Post » Śro lip 22, 2015 7:42 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

Cukiereczek :1luvu:
Jak brzuszek?
Problemy mogą być po odrobaczaniu lub Animondzie ,może kurak gotowany?
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 22, 2015 8:14 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

kupka jeszcze luxna, ale jest po 3 krotnym odrobaczaniu flubenolem
póki co fortiflora :)
kurak gotowany nie, ale za to przemrożony i taki "starty" - pychaaaaa :) przecież Frankowi trzeba z miseczki powyjadać ;)

biega po domu jak mała sarenka :)

KotwKratke

Post » Śro lip 22, 2015 13:11 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

A się nie przyznał, że skarbiec zasili o małą perełkę :1luvu: , pól forum musiałam przedreptać ,a by tu dotrzeć i na rynku plotek posłuchać :wink: :lol:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lip 22, 2015 14:11 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

500gr stuknęło na wadze :)
to mamy torebkę cukru pudru :love:, a cukru pudru dlatego ze to taka mała słodycz, bardzo proludzka i jak ma do wyboru koty i ludzia to wybiera wspinanie się na rączki :201496
pohasa chwilę z naszymi rezydentami i pada dosłownie na pyszczek, śpi tak śmiesznie z główką wciśniętą w poduchę :)
bardzo lubi to pudło kartonowe z piłeczką w środku :)

ma nowych kumpli Hopi i Piracika :)
Piracik jest kotem który kocha wszystko i wszystkich <3 (najbardziej jednak Basę, tak minimum 3 x dziennie musi ją dopaść i umyć ;)), jest troszkę zbyt wylewny w okazywaniu Biance uczuć, nie ma wyczucia w zabawie z nią więc musimy uważac i obserwować, chociaz mała do niego ciągnie :)

Obrazek Obrazek Obrazek

na drugim zdjęciu Hopi (zobaczcie Dorotko i Monika) jaka już duża i jaka się śnieżnobiała zrobiła <3

kupki cały czas i często i luźne, ale robali w nich brak :ok:
"konsultowalismy" przez telefon Biankę z naszymi wetkami i na razie poczekamy do jutra, fortiflora i właśnie gotowany kurczak (jednak smaczny ale z odrobina rosołku) i mamy nadzieję ze jelitka się uspokoją :roll:

bezbłędnie korzysta z kuwety, mam,y w kuchni postawione dwie szafki z kuwetami na przeciwko siebie, nie może się zdecydowac w której się załatwia i tak kilka razy to pokopie tu, to tu i w końcu zapada decyzja :)

alessandra pisze:A się nie przyznał, że skarbiec zasili o małą perełkę :1luvu: , pól forum musiałam przedreptać ,a by tu dotrzeć i na rynku plotek posłuchać :wink: :lol:

hmmm.... bo to jest tak, po ostatnich przejściach z Piracikiem i marchewkami stwierdziliśmy że koniec tymczasowania, ale tu zaistniała sytuacja wyjątkowa, bo chciałem po prostu pomóc dorci44 (dla mnie dorcia44 jest niesamowita z tym jak pomaga takim biedom, wogóle jakim jest cudnym człowiekiem) no i tak wyszło, a że super się złożyło, że Agneska jechała tuz obok nas ... to Bianka ma u nas wakacje :)

KotwKratke

Post » Śro lip 22, 2015 14:18 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

To i Agneske do Was wywiało - ale macie przyciąganie :wink: :lol: :piwa:
Tomku za pomoc dorci sama bym Was zareklamowała do nieba -cudownie,że Jej pomogliście :1luvu: :1luvu:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lip 22, 2015 17:11 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

aż mi się miło zrobiło i tak ślipka zwilgotniały :oops: :oops: :oops: nieraz fajnie jest usłyszeć coś ciepłego :oops: :oops: :oops: chociaż wiadomo to w TYM WSZYSTKIM nie o to chodzi . :wink:
Za malusi brzuszek :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 22, 2015 17:48 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

Przywitam się i przycupnę w kąciku :mrgreen:
Za kruszynkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro lip 22, 2015 19:03 Re: Bianka - pamietniki z wakacji :) powoli szukamy DS!

dorcia44 pisze:aż mi się miło zrobiło i tak ślipka zwilgotniały :oops: :oops: :oops: nieraz fajnie jest usłyszeć coś ciepłego :oops: :oops: :oops: chociaż wiadomo to w TYM WSZYSTKIM nie o to chodzi . :wink:
Za malusi brzuszek :ok:

cóż mogę poradzić na to że to prawda :)
jestes dla mnie takim Człowiekiem przez duże C! :201494

maluszek ok, na razie kupki nie było żadnej ...
je jak wróbelek, dość często ale malutko ...

Bianka czyta miau :201483
Obrazek Obrazek Obrazek

KotwKratke

[następna]