Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lip 20, 2015 23:39 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Dziewczyny mam nagły dziwny problem ze swoim jeżem, nie wiem czy sie przegrzała, przydusiła? wlazła do szafki ( jak zwykle) ale tak się zagrzebała ze nie mogła wyjść, wyciągnełam jeża gorącego ( choć nie wiem czy to przyczyna tego co się dzieje) Nie moze ustać na łapkach, zatacza się, szybko oddycha, lezy packiem.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto lip 21, 2015 1:04 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Jeże, którym jest gorąco leżą plackiem - więc pewnie się przegrzała. Co prawda dziś jest dość chłodno, ale pewnie walczyła, żeby się wydostać, więc jej temperatura wzrosła. No i stres... Trzymam bardzo kciuki za jeżusię. Proszę napisz co z nią.

U nas morze jeży... straciliśmy rachubę. Wczoraj, żeby było ciekawiej dotarł nietypowy pacjent - maleńka wiewiórka :roll: Nie wiem czy przeżyje. Wypadła z gniazda w czasie burzy i dobę leżała pod drzewem. Czarno to widzę :| Zaraz idę karmić jeże i "obcego" :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Wto lip 21, 2015 6:53 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Wiewiórek :( :ok:
Bardzo maleńka pewnie..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lip 21, 2015 7:11 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

kciuki mocna za malutką :ok:
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Wto lip 21, 2015 11:21 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Oby biedulki wydobrzały :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lip 21, 2015 13:03 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Trochę jestem w niedoczasie, więc tylko wkleję link do zdjęcia Fistasza. Chociaż powinien się raczej nazywać makadamian :roll:

https://www.facebook.com/Jezurkowo/phot ... =1&theater
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Wto lip 21, 2015 13:08 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Yyyyyyy... ale goły golec !
co to makadamian?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto lip 21, 2015 13:28 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Makadamian - od orzecha makadamia. Podobno jest najtwardszy :P - a z wiewiórkiem łatwo nie jest.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Wto lip 21, 2015 14:32 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi pisze:Jeże, którym jest gorąco leżą plackiem - więc pewnie się przegrzała. Co prawda dziś jest dość chłodno, ale pewnie walczyła, żeby się wydostać, więc jej temperatura wzrosła. No i stres... Trzymam bardzo kciuki za jeżusię. Proszę napisz co z nią.

U nas morze jeży... straciliśmy rachubę. Wczoraj, żeby było ciekawiej dotarł nietypowy pacjent - maleńka wiewiórka :roll: Nie wiem czy przeżyje. Wypadła z gniazda w czasie burzy i dobę leżała pod drzewem. Czarno to widzę :| Zaraz idę karmić jeże i "obcego" :wink:

Nemi można jakoś wychłodzić jeża ?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lip 21, 2015 14:33 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

W lodówce? :twisted:

Orzeszek :ok:

Obrazek

morelowa

Post » Wto lip 21, 2015 14:36 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

morelowa pisze:W lodówce? :twisted:

Orzeszek :ok:

:evil: a morelową ? :mrgreen:

alessandra

Post » Wto lip 21, 2015 14:36 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi, a jak się maluch czuje?
Aniu, jak Twój jeżurek?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lip 21, 2015 14:37 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

na razie chłodzę jerzyka , wieczorem , myślę, będzie gotów do odlotu -ciocia vet tak kazali :wink:

alessandra

Post » Wto lip 21, 2015 16:24 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

wczoraj jeszcze dowaliliśmy Jeżurkowowi kolejnego jeżastego z cmentarza wolskiego :( ale mam nadzieję, że tylko mózg mu się przegrzał i stąd postanowienie, żeby w samo południe leżeć na ścieżce w słońcu i prezentować swoje wdzięki odwiedzającym groby. przepraszam za kolejny kłopot!

Obrazek

jeszcze pozwolę sobie wkleić małego kolczastego kasztanka, Richard, George albo... zapomniałam 3. możliwości. balcie uszko w tle:

Obrazek

pewnie macie lepszych doradców, ale gdyby coś, to moja mama miała kiedyś znajomego, który odchował wiewiórkę od oseska (raz ją odwiedziłam, chodziła mi po głowie i zostawiała bobeczki :lol:), mogę zapytać, czy miałaby jeszcze do niego kontakt

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Śro lip 22, 2015 0:34 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Aniu, nigdy nie schładzaliśmy jeża ... ale gdyby była taka konieczność (w sensie, że obniżanie temperatury poprawiałoby jego stan), to próbowałabym kąpieli w chłodnej, ale nie zimnej wodzie. Takiej trochę chłodniejszej od jeża i nie głębokiej, tylko takiej, żeby mógł w niej brodzić. Tak najefektywniej schładzają się nasze psy.

Fleur, czy Tu wiesz, że ten biedak nie ma jeszcze imienia :roll: Tymczasowo został Wolszczakiem. Nie wygląda źle i przyspieszenia ma niezłe - jest bardzo dziki. Zjada tylko wtedy jak jest absolutny spokój. Niestety weszłam do pomieszczenia, jak konsumował i tak uciekał, że o mało nie rozbił się o domek. Jak na razie nie widać nic niepokojącego. Poobserwujemy go trochę, bo zauważyliśmy, że w słońcu wylegują się jeże, u których w badaniach wychodzi chora wątroba. Ale też były dużo chudsze. I oczywiście każda informacja o wiewiórkach się przyda...

...bo na wiewiórkach znamy się, jak krowa na gwiazdach :roll: Fistasza przyjęliśmy tylko dlatego, że leżał pod drzewem prawie dobę bez mamy, była niedziela wieczór, więc uznaliśmy, że nasza skromna wiedza o ssaczych oseskach wystarczy. Więc nie powiem Wam, jak maluch się czuje, bo zwyczajnie nie wiem - moim zdaniem nie najlepiej. Ale żyje, a przynajmniej żył, jak ostatnio do niego zaglądałam. Był u weta, został nawodniony, karmię ( z trudem), masuję (to lubi :P ) ... Otworzył jedno oko. Z jeżami jest o niebo łatwiej ...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

[poprzednia][następna]