Ja nie mieszkam w kamienicy, gdzie schody się trzęsą, jest brudno i wszystko gnije. U mnie kamienica wygląda jak blok i jest od bloku ładniejsza. Cała kamienica jest prywatna. Jak przyszłam tu pierwszy raz to aż nie wierzyłam własnym oczom. Po mieszkaniu całe życie w blokach nie chciałam takiego mieszkania. Plus tego, które mam to była możliwość zrobienia kominka (co było moim głównym celem) i z czego od razu skorzystałam. Uważam, że mieszkam w najładniejszym miejscu Bytomia i w najładniejszej kamienicy. I choć nikogo tu nie mam i nie znam to jestem mega zadowolona, że zaryzykowałam zmianę miasta na Bytom. Kocham to miasto

W blokach, w których mieszkałam też się zdarza patologia. i to patologia głownie jest tam, gdzie mieszkania są od miasta. Tam gdzie są prywatne nie ma takich jazd. Ale to też nie jest reguła, bo wiadomo że zdarzają się różni ludzie. Tyle, że dla mnie patologia to nie Ci, którzy są biedni i piją, ale Ci którzy mają wszystko za darmo, na nic pracować nie muszą, bo mieszkanie od miasta, z odzysku czy czegoś tak i oni zawsze robią najwięcej hałasu i nikogo nie szanują! Po prostu takim ludziom wszystko się należy i myślą, że jak mają już to mieszkanie to mogą żyć jak królowie, urządzać pijaństwo do białego rana, bo przecież rano mogą się wygnić. To jest patologia. Dlatego też nie chcę już jeździć na wakacje z najtańszymi noclegami. Zawsze się brało pokój w prywatnym domu. Już tak nie chcę, bo często potem na takich pokojach jest towarzystwo parszywe, co to zjechało na wakacje i jest niczym w tym programie .. no wyleciał mi tytuł. Jadą Polacy za granice i wstyd robią i wiochę.
Także nie można generalizować

Dla mnie patologią jest ktoś kto nie liczy się z innymi i nie umie przestrzegać zasad panujących w społeczeństwie, bo ma siebie za nie wiadomo kogo i dziwne, że właśnie Ci ludzie uważają, że wszystko im się należy, a tacy jak my muszą na wszystko zaharować i siedzą cicho, bo żyją w społeczeństwie i szanują się nawzajem.
Ale nie rozmawiajmy o takich sprawach, po co zaśmiecać wątek

A czy Pani już kupiła wyprawkę?

Bo ja zbieram. Dziś przyjedzie budka z polaru