SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 11, 2015 13:23 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Gdzie trafiłaś taki tani PON? Z chęcią spróbowałabym dla moich kotów.
Ostatnio edytowano Sob lip 11, 2015 13:24 przez rudalia, łącznie edytowano 1 raz
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Sob lip 11, 2015 13:23 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ja takźe jestem zwyczajną klientką tego sklepu. Po pierwsze duźy plus za kategorie w sklepie : Pomoc dla Fundacji Happy Animals - mozna kupic cos co zostanie przekazane Fundacji. Po drugie : myślę że sklep ma ma celu przyciagac klientow ktorzy szukaja czegos wiecej i czegos innego niz posiadaja w ofercie molochy typu krakvet, czy zooplus. To sklep dla osob ktore kieruja sie przede wszystkim skladem/jakoscia/ocena karmy/obsluga itp a dopiero pozniej cena. Faktycznie standardowe produkty typu Applaws czy Taste of The Wild w Kocimietce sa nawet tansze niz w innych sklepach. Ot sklep w ktorym nie ma podzialu na karmy smieciowe/dobre/bardzo dobre. Sklep z najlepszymi karmami najczesciej tymi z produktow klasy human grade (do spożycia przez ludzi) - odpowiednik ludzkiego sklepu z bio zywnoscia :)

marcelkaaa07

Od: Wto lut 24, 2015 21:00

Post » Sob lip 11, 2015 13:43 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dark Angel pisze:Nie mówię o obsłudze czy gratisach, bo nie kupowałam tam, tylko o cenach. A te są z reguły w górnych granicach. Nie oszczędzam na moich kotach, dostają wszystko, co najlepsze, ale jak mam zapłacić za 7,5 kg PON 125 zł (akurat promocja się trafiła) lub 239 zł to wybór jest prosty.

Nie widzę logicznego związku. Trafiła Ci się gdzieś jednorazowa okazja i fantastycznie, skorzystaj z niej!
Ale oceniać na tej podstawie sklep - który ma takie same ceny tej karmy jak każdy inny, jak np modernpet, jak petitty i jak każdy inny - jako najdroższy w sieci to co najmniej nadużycie. O tym tu piszemy a nie o okazjach, które zawsze się zdarzają, z których każda z nas korzysta. Przecież żadna z nas nie jest głupia potrafimy przeszukać sobie sieć i aktualne ceny na dany produkt. Promocje się zdarzają, raz tu, raz tam i tak się to kręci. A na moje oko w kocimiętce mamy ceny standardowe na produkty, które są też dostępne w innych sklepach, np. na PON. Jak mogę gdzieś kupić taniej, to kupuję i tyle.

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Sob lip 11, 2015 13:52 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Hmmm.. mnie też ciekawi gdzie można kupić 7,5 kg PON mocno poniżej kosztów zakupu. Czyżby się karmie termin ważności skończył lub kończył? Jeśli widzicie takie ceny produktów to warto dopytać dlaczego cena jest aż tak niska. Coś musi być nie tak z opakowaniem itp. Czasem sklepy stosują ceny dumpingowe aby klientów ściągnąć lub konkurencję "wykończyć" ale zazwyczaj nie są to aż takie różnice (ponad 100 zł)
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Sob lip 11, 2015 15:22 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

rudalia pisze:Gdzie trafiłaś taki tani PON? Z chęcią spróbowałabym dla moich kotów.

bdkarma.pl - ale już dzień po tym, jak kupiłam, towar był niedostępny. Za 199 zł/7,5 kg alezwierz.pl te karmy ma, ale akurat Meadowland Mix im wyszedł.

Jeśli chcesz, mogę Ci wysłać próbkę tej karmy po kosztach przesyłki - chyba że jesteś z Warszawy, to możesz odebrać osobiście :)

Polina - 239 zł to max, co widziałam za PON. I akurat kocimietka.pl taką cenę za ten produkt ma - również parę innych sklepów, ale można kupić taniej, w tym na allegro. Do najtańszej ceny regularnej, którą ma alezwierz.pl, to aż 40 zł, które mogę wpłacić osobiście wybranej fundacji zajmującej się zwierzętami. Żaden sklep tego nie musi robić za mnie. Ponadto z zooplusa można korzystać, klikając w baner na stronie grupy pomogającej zwierzętom, które mają umowę z zooplusem, bdkarma.pl też wspiera schroniska. kocimietka nie jest w tym wyjątkowa.

Dla mnie po porównaniu z innymi możliwościami na rynku ten sklep jest drogi. A skoro taki sam produkt mogę gdzieś kupić taniej, to nie kupuję go drożej tylko dlatego, że mnie na to stać. Nie wydrapuj mi oczu, bo mam inne zdanie niż Ty.

boguska_t pisze:Hmmm.. mnie też ciekawi gdzie można kupić 7,5 kg PON mocno poniżej kosztów zakupu. Czyżby się karmie termin ważności skończył lub kończył? Jeśli widzicie takie ceny produktów to warto dopytać dlaczego cena jest aż tak niska. Coś musi być nie tak z opakowaniem itp. Czasem sklepy stosują ceny dumpingowe aby klientów ściągnąć lub konkurencję "wykończyć" ale zazwyczaj nie są to aż takie różnice (ponad 100 zł)

Byłoby uczciwie, gdybyś napisała wprost, że kocimietka.pl to Twój sklep - za każdym razem, gdy go komuś polecasz albo jedziesz po innych sklepach. Nie wszyscy to wiedzą.

Akurat tu data ważności to kwiecień 2016 - moje koty spokojnie by opyliły do tego czasu ze 4 takie opakowania. Opakowanie było nieuszkodzone. Ot, ktoś tam sobie taką promocję wymyślił po prostu, może na zachętę, żeby potem ludzie kupowali w normalnej cenie (czyli 239 zł).

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Sob lip 11, 2015 15:46 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dark Angel pisze:bdkarma.pl - ale już dzień po tym, jak kupiłam, towar był niedostępny. Za 199 zł/7,5 kg alezwierz.pl te karmy ma, ale akurat Meadowland Mix im wyszedł.

Jeśli chcesz, mogę Ci wysłać próbkę tej karmy po kosztach przesyłki - chyba że jesteś z Warszawy, to możesz odebrać osobiście :)

Polina - 239 zł to max, co widziałam za PON. I akurat kocimietka.pl taką cenę za ten produkt ma - również parę innych sklepów, ale można kupić taniej, w tym na allegro. Do najtańszej ceny regularnej, którą ma alezwierz.pl, to aż 40 zł, które mogę wpłacić osobiście wybranej fundacji zajmującej się zwierzętami. Żaden sklep tego nie musi robić za mnie. Ponadto z zooplusa można korzystać, klikając w baner na stronie grupy pomogającej zwierzętom, które mają umowę z zooplusem, bdkarma.pl też wspiera schroniska. kocimietka nie jest w tym wyjątkowa.

Dla mnie po porównaniu z innymi możliwościami na rynku ten sklep jest drogi. A skoro taki sam produkt mogę gdzieś kupić taniej, to nie kupuję go drożej tylko dlatego, że mnie na to stać. Nie wydrapuj mi oczu, bo mam inne zdanie niż Ty.

boguska_t pisze:Hmmm.. mnie też ciekawi gdzie można kupić 7,5 kg PON mocno poniżej kosztów zakupu. Czyżby się karmie termin ważności skończył lub kończył? Jeśli widzicie takie ceny produktów to warto dopytać dlaczego cena jest aż tak niska. Coś musi być nie tak z opakowaniem itp. Czasem sklepy stosują ceny dumpingowe aby klientów ściągnąć lub konkurencję "wykończyć" ale zazwyczaj nie są to aż takie różnice (ponad 100 zł)

Byłoby uczciwie, gdybyś napisała wprost, że kocimietka.pl to Twój sklep - za każdym razem, gdy go komuś polecasz albo jedziesz po innych sklepach. Nie wszyscy to wiedzą.

Akurat tu data ważności to kwiecień 2016 - moje koty spokojnie by opyliły do tego czasu ze 4 takie opakowania. Opakowanie było nieuszkodzone. Ot, ktoś tam sobie taką promocję wymyślił po prostu, może na zachętę, żeby potem ludzie kupowali w normalnej cenie (czyli 239 zł).

Dar Angel, no sprawdziłam te polecane przez Ciebie sklepy i wiesz co, maja albo takie same ceny jak kocimiętka, albo sprzedają drożej niż kocimiętka :D ja nie wiem co się tak na ten sklep uwzięłaś :?: Sklep jak każdy inny, ceny standardowe a ma parę ciekawych produktów, których nie ma gdzie indziej. W sieci zawsze można coś taniej upolować.
Dla Przykładu: mokry PON w kocimiętce po 6,90 a w alezwierz 7,10, suchy PON z kurczakiem w kocimiętce 210, w bdkarma 210. Dalej mi się nie chce szukać, bo po co. Budujesz opinie o sklepie na podstawie jakiejś jednorazowej promocji.

Polina

Post » Sob lip 11, 2015 16:01 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ja nie ukrywam, że kocimiętka to mój sklep. Mam cały watek mu poświęcony i sporą grupę klientów, którzy wiedzą kim jestem i że to mój sklep. W stopce mam link do sklepu i do bloga, którego prowadzę. Nie polecam nikomu sklepu. Na forum doradzam, jeśli potrafię to odpowiadam na pytania. Mam dużą wiedzę o karmach i kotach, którą wykorzystuję. I odpieram Twój kolejny zarzut nie "jadę po innych sklepach" nie mam takiej potrzeby. Sama czasem robię zakupy u konkurencji np. w zooplus. Nie wiem skąd tyle jadu w Tobie.
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Sob lip 11, 2015 16:57 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

boguska_t Jadu? To Ty napisałaś, że pewnie karma przeterminowana albo opakowanie uszkodzone, dlatego tak tanio. Wiedziałam o kocimiętce zanim jeszcze zajrzałam na forum, jednak najpierw nie miałam co tam kupować (miałam chorego kota, który jadł tylko mokry Trovet i gourmety), potem znów nie miałam co kupować (dwa kociątka, jeden z wrażliwym brzuszkiem, więc karm nie zmieniałam aż do niedawna), a jak już wreszcie mam co kupować, to w innych sklepach jest to samo, ale taniej. Dlatego mam o tym sklepie taką właśnie opinię. Nie mówię, że złe produkty masz, bo akurat większość karm jest ok, ale moja koleżanka - absolwentka ekonomii nauczyła mnie paru rzeczy w życiu; jedną z nich jest niekupowanie tego samego produktu znacznie drożej, skoro można taniej, a zabierze to dokładnie tyle samo czasu.

Polina, nie buduję opinii o sklepie na podstawie jednorazowej promocji. Czy ja gdzieś napisałam, że bdkarma to najtańszy sklep na rynku? Nie. Od razu pisałam, że trafiłam na promocję. Był PON akurat tam tanio, to kupiłam od razu duży wór - najwyżej oddałabym komuś, kto dokarmia koty bezdomne, gdyby moje koty nie chciały. Staram się nie polecać sklepów w ogóle, tylko pod kątem konkretnych produktów. Gdybyś chciała Catz Finefood, bez mrugnięcia okiem wysłałabym Ciebie do zooplusa. Dla mnie nie istnieje jeden sklep dobry "na wszystko" - choćby dlatego, że niektóre produkty są tylko w wybranych sklepach albo różnica cenowa jest tak duża, że opłaca się kupić gdzie indziej. I nie mówię tu o różnicy typu 20 gr na opakowaniu.

Dark Angel

Post » Sob lip 11, 2015 17:38 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dark Angel pisze:boguska_t Jadu? To Ty napisałaś, że pewnie karma przeterminowana albo opakowanie uszkodzone, dlatego tak tanio. Wiedziałam o kocimiętce zanim jeszcze zajrzałam na forum, jednak najpierw nie miałam co tam kupować (miałam chorego kota, który jadł tylko mokry Trovet i gourmety), potem znów nie miałam co kupować (dwa kociątka, jeden z wrażliwym brzuszkiem, więc karm nie zmieniałam aż do niedawna), a jak już wreszcie mam co kupować, to w innych sklepach jest to samo, ale taniej. Dlatego mam o tym sklepie taką właśnie opinię. Nie mówię, że złe produkty masz, bo akurat większość karm jest ok, ale moja koleżanka - absolwentka ekonomii nauczyła mnie paru rzeczy w życiu; jedną z nich jest niekupowanie tego samego produktu znacznie drożej, skoro można taniej, a zabierze to dokładnie tyle samo czasu.

Polina, nie buduję opinii o sklepie na podstawie jednorazowej promocji. Czy ja gdzieś napisałam, że bdkarma to najtańszy sklep na rynku? Nie. Od razu pisałam, że trafiłam na promocję. Był PON akurat tam tanio, to kupiłam od razu duży wór - najwyżej oddałabym komuś, kto dokarmia koty bezdomne, gdyby moje koty nie chciały. Staram się nie polecać sklepów w ogóle, tylko pod kątem konkretnych produktów. Gdybyś chciała Catz Finefood, bez mrugnięcia okiem wysłałabym Ciebie do zooplusa. Dla mnie nie istnieje jeden sklep dobry "na wszystko" - choćby dlatego, że niektóre produkty są tylko w wybranych sklepach albo różnica cenowa jest tak duża, że opłaca się kupić gdzie indziej. I nie mówię tu o różnicy typu 20 gr na opakowaniu.

Ale waśnie o to chodzi, że budujesz :lol: No sama sobie to udowodniłaś. Zbudowałaś opinię o "drożyźnie" w sklepie kocimiętka na podstawie jednorazowej promocji w innym sklepie, z której skorzystałaś. Usiłowałam Ci pokazać, że ceny są porównywalne we wszystkich sklepach, podałam Ci przykłady a Ty dalej swoje, że tam najdrożej. To pokaż mi proszę gdzie kupię taniej Canagana, gdzie kupię taniej PON, gdzie kupię taniej Petite Cuisine, gdzie kupię taniej ZiwiPeak... o TOTW nie pytam, bo chyba mają go nawet taniej niż zooplusie... No ja nie jestem w stanie taniej znaleźć... Czyli ceny standardowe?
Jeżeli pokażesz mi gdzie, to przyznam Ci rację, też nie lubię przepłacać. Przed każdymi zakupami przeszukuję siec i sprawdzam, czy gdzieś nie trafię produktów taniej.
I jeszcze raz powtarzam, nie chodzi tu o jakieś moje sympatie do kocimiętki. Nie lubię po prostu, jak ktoś bezpodstawnie i tak swobodnie rzuca sobie w sieci jakieś negatywne komentarze czy opinie na temat sklepów, fundacji, jakichś określonych osób. Ot tak, po prostu, bo słowo w sieci nic nie waży i nic nie kosztuje. To często bardzo niesprawiedliwe i krzywdzące.

A tak wracając do tematu karm... to czy TOTW jest równie smakowity jak Purizon, cy też tez już po Purizoneie nawet go nie spróbuje? Czy jest jakaś równie smakowita karma? Pytam, bo nie wiem czy to moje kocie do końca życia będzie wisieć nad Purizonem a wszystko inne wypluwać jak PON? I czy inne PONy są bardziej smakowite niż PON mix?

Polina

Post » Sob lip 11, 2015 18:07 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Polina, nie rzucam słów "swobodnie". Ile razy mam Ci tłumaczyć, że porównywałam ceny? Wielu produktów, nie jednego PONa, bo zanim się zdecydowałam na suchą karmę, sprawdzałam 6 różnych, w tym ceny (a wszystkie karmy bezzbożowe, więc półka ta sama); z mokrymi to samo albo i lepiej. I nie mówię, że najdrożej, tylko że drogi lub jeden z droższych. Nie przekręcaj moich słów, bo bardzo tego nie lubię.

A co do tańszych produktów - sama sobie poszukaj, jeśli Ci zależy. To Twoje pieniądze. Ja mogę Ci tylko powiedzieć, jak to robię. Najpierw zaglądam do porównywarek cenowych. Potem wpisuję w google "sklep dla zwierząt" i otwieram po kolei wyniki. Tam w wyszukiwarce sklepu wpisuję poszukiwany produkt i jeśli go znajdę, do excela wpisuję nazwę lub adres www sklepu i cenę, a w następnej linijce mam przeliczoną cenę na kilogram. I tak do uśmiechniętej. Na szczęście nie muszę tego robić za często. Najgorzej było z Trovetem dla kotów z chorą wątrobą, bo mało kto to miał, jak szukałam, więc brałam, gdzie się dało.

Żebym jednak nie była gołosłowna, pierwsze przykłady z brzegu (czyli inne karmy, które rozważałam dla swoich kotów), bo akurat mam w arkuszu. W przypadku produktów sprzedawanych w zestawach dzieliłam zestaw przez ilość opakowań. Po kolei cena w kocimiętce i u konkurencji:
Applaws Cat Kurczak 2 kg - 52 - 44,70
Catz Finefood puszka 200g - 5,50 - 4,96
TOTW Rocky Mountain 6,8 kg - 112,90 - 109,50
I jak tak bardzo chcesz, to Canagan Free Run Chicken 4 kg - 124 - 119 (ale to tak na szybko szukane, więc może gdzieś jest taniej)

Czasem różnica jest taka, że się nie opłaca rozdzielać zamówień. A czasem jest taka, że warto.

Dark Angel

Post » Sob lip 11, 2015 18:51 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dark Angel pisze:Polina, nie rzucam słów "swobodnie". Ile razy mam Ci tłumaczyć, że porównywałam ceny? Wielu produktów, nie jednego PONa, bo zanim się zdecydowałam na suchą karmę, sprawdzałam 6 różnych, w tym ceny (a wszystkie karmy bezzbożowe, więc półka ta sama); z mokrymi to samo albo i lepiej. I nie mówię, że najdrożej, tylko że drogi lub jeden z droższych. Nie przekręcaj moich słów, bo bardzo tego nie lubię.

A co do tańszych produktów - sama sobie poszukaj, jeśli Ci zależy. To Twoje pieniądze. Ja mogę Ci tylko powiedzieć, jak to robię. Najpierw zaglądam do porównywarek cenowych. Potem wpisuję w google "sklep dla zwierząt" i otwieram po kolei wyniki. Tam w wyszukiwarce sklepu wpisuję poszukiwany produkt i jeśli go znajdę, do excela wpisuję nazwę lub adres www sklepu i cenę, a w następnej linijce mam przeliczoną cenę na kilogram. I tak do uśmiechniętej. Na szczęście nie muszę tego robić za często. Najgorzej było z Trovetem dla kotów z chorą wątrobą, bo mało kto to miał, jak szukałam, więc brałam, gdzie się dało.

Żebym jednak nie była gołosłowna, pierwsze przykłady z brzegu (czyli inne karmy, które rozważałam dla swoich kotów), bo akurat mam w arkuszu. W przypadku produktów sprzedawanych w zestawach dzieliłam zestaw przez ilość opakowań. Po kolei cena w kocimiętce i u konkurencji:
Applaws Cat Kurczak 2 kg - 52 - 44,70
Catz Finefood puszka 200g - 5,50 - 4,96
TOTW Rocky Mountain 6,8 kg - 112,90 - 109,50
I jak tak bardzo chcesz, to Canagan Free Run Chicken 4 kg - 124 - 119 (ale to tak na szybko szukane, więc może gdzieś jest taniej)

Czasem różnica jest taka, że się nie opłaca rozdzielać zamówień. A czasem jest taka, że warto.

Tak na koniec zacytuję Cię - DarkAngel: "Drobna rada: kocimietka.pl to jeden z najdroższych sklepów, jakie widziałam. Kupowałabym tam tylko w ostateczności". Niczego nie przekręcam, nie wycofuj się teraz z tego co wcześniej napisałaś.

No i zobacz, większości produktów z mojej listy nie wskazałaś (oprócz Canagana, który przyznaję, jest o 5 zł tańszy, gdy mowa o 4 kg worze. W mniejszych workach, które akurat kupuję - we wskazanym przez Ciebie sklepie jest droższy).
Te przykłady, które podałaś potwierdzają tyko to, co usiłuję Ci od kilu postów wytłumaczyć - my sprawdzamy ceny w sieci, umiemy przeliczać ceny na kilogram karmy, doliczać/odliczać koszty przesyłki itp. :ryk: Różnice w cenach sięgają kilkudziesięciu groszy do kilku złotych i każda z nas szacuje czy opłaca jej się zamawiać tam gdzie jest 2 złote taniej czy też nie :)
A promocje wszędzie się zdarzają, na szczęście dla naszych kieszeni :D

A tak na marginesie, zazdroszczę Ci tego, że tak wcinają Ci PON...
Zastanawiam się nad zakupem małej paczuszki ZiwiPeaka suchego, dawałyście go kotom? Słyszałam, że nie bardzo chcą go jeść.

Polina

Post » Sob lip 11, 2015 18:55 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Moja droga, życia by mi nie starczyło na sprawdzenie wszystkich karm, ale jak mi podasz konkretną karmę, tj. firmę i rodzaj karmy, to w tygodniu mogę poszukać.

Znajomy próbował ZP i Acanę. Żadna nie pasowała.

Dark Angel

Post » Sob lip 11, 2015 19:40 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dark Angel pisze:Moja droga, życia by mi nie starczyło na sprawdzenie wszystkich karm, ale jak mi podasz konkretną karmę, tj. firmę i rodzaj karmy, to w tygodniu mogę poszukać.

Znajomy próbował ZP i Acanę. Żadna nie pasowała.

Najbardziej interesuje mnie Canagan Cat County Game i puszki Canagana, ale nie chce sprawiać kłopotu. Dam radę sama, ale dzięki wielkie za propozycję!

Kurcze, no widzisz... Acanę kiedyś jadła, ale to było jeszcze przed erą Purizona, więc się nie liczy :D Tak słyszałam że suchy ZewePeak nie wchodzi kotom. Kiedyś I tak kiedyś spróbuję, może czasem...
Co ja mam z tym moim małym bąkiem :D
Nic, w lipcu robimy badania, jak wszystko będzie ok, to niech je ten Purizon z Canaganem i tyle :D

Zawiozłam tydzień temu Purizona bezdomniaczkom do fundacji. Opiekunka po 2 godzinach do mnie napisała, że tak jadły... tak pałaszowały...!!! No przynajmniej będą miały kilka razy ucztę :D

Polina

Post » Sob lip 11, 2015 20:08 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

mam pytanie odnośnie zywienia kota. kocurek, pond 1 rok, kastrowany. nigdy nie przepadal za mokrym, ale teraz to juz zupelnie nie je zadnej mokrej karmy. probowalam przeroznych mokrych karm (ale raczej z tych tanszych) m.in. bozita, miamor, a nawet fastfoodowy whiskas. kazdą wzgardza, powacha tylko i odchodzi od miseczki (ewentualnie wypija sosik).

za to sucha karma spoko. zjada mniej lub bardziej chetnie totw, royala, porta 21. i oczywiscie jak wiekszosc kotow - purizona ktorego wrecz uwielbia :D wiec karmie go w zasadzie tylko nim + oczywiscie zawsze swieza woda.

wracajac do pytania: czy mozna karmic kota wylacznie sucha (oczywiscie dobrej jakosci) karma? czy moze sie to odbic negatywnie na jego zdrowiu? czy jednak starac przekonac sie go do mokrego?
https://www.youtube.com/watch?v=8NIlVyBtopc
Koty potrafią zranić w jeden sposób - odchodząc.

rest

Od: Sob gru 27, 2014 17:08

Post » Sob lip 11, 2015 20:31 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

A u mnie akurat suchy ZiwiPeak jest jedzony bez problemu i jako jedyny z gotowych karm nie powoduje zamieszania w kuwecie, pewnie dlatego, że jest suszony w szczególny sposób i bardziej zbliżony do surowego mięsa niż inne karmy (koty są ogólnie na BARFie).
Karmienie wyłącznie suchą najprawdopodobniej odbije się na zdrowiu kota, chyba że Twój kot jest wyjątkiem i duuużo pije.

saphirith1987

Od: Śro sty 01, 2014 14:37

[poprzednia][następna]