Powszechna Sterylizacja N°3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 05, 2015 15:55 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1060 szczęśliwych kotó

Yocia pisze:
Yocia pisze:Chiara, mam prośbę. Chciałam przekopiować Twój post i wrzucić na wydarzenie, ale pomyślałam sobie, że może inaczej będzie jak to sama Powszechna Sterylizacja wrzuci? :)

Autocytuję się :) Jakiegoś grosza czy dwa z wydarzenia udało nam się wycisnąć, myślę, że obecność Powszechnej Sterylizacji choćby i jednorazowa, z podziękowaniem czy czymkolwiek byłaby dla tych ludzi czymś nagradzającym i motywującym :D

Miałam dać sobie spokój, ale zależy mi na tych wszystkich kotach pod opieką PS i ciągle myślę. Jeżeli wydarzenie, sposób jego prowadzenia, prezentacja kotów, cokolwiek Wam się nie podoba - wystarczy powiedzieć. Przecież bez rozmowy, dogadania się, ciężko coś wskórać. Wydarzenie miało się zakończyć, w końcu miało na celu zbiórkę głosów, ale dostałam wiadomość żeby go nie zamykać... Jeżeli brak czasu żeby wejść coś skrobnąć, też zrozumiem.
Chodzi o to, że medialność to jest klucz do pieniędzy, do datków. Były już głosy w wydarzeniu "gdzie jest PS?", więc to nie jest moje "widzimisię". Ja po prostu czuję, że taki bezpośredni kontakt ludzi z organizacją, którą wspierają, byłby jak wspominałam nagradzający i motywujący. Chyba każdy czuje się fajnie, jak usłyszy słowa podziękowania za prezent, za darowiznę itp. :) Social media to jest obecnie chyba najlepsza droga do pozyskiwania sympatyków. Wystarczy spojrzeć na sposób prowadzenia strony Schroniska w Korabiewicach, można by się od nich uczyć! I abstrahując od całego wydarzenia, co też nasunęli piszący w wydarzeniu - fajnie, gdyby na stronie czasem pojawiły się informacje przypominające o różnych możliwościach wspierania, np. przez FaniMani, przez bazarek PS na facebooku. Można udostępniać informacje dlaczego sterylizacje są potrzebne, sławny plakat miau, mity i fakty nt kastracji. Można udostępniać bazarki na miau, które pojawiają się co jakiś czas. Wiem, że to wymaga odrobiny więcej czasu, niestety... ale może zatrudnić wolontariacko osobę do PR? :wink: Albo tu, sympatycy, moglibyśmy podrzucać posty warte udostępnienia.
W każdym poście warto też wrzucać pełne dane do przelewów (po oddzieleniu np: ______________ od treści głównej postu). Tak robi sporo fundacji. :)

Yocia

Od: Sob sie 01, 2009 10:48

Post » Nie lip 05, 2015 18:00 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1071 szczęśliwych kotów!

Dokładnie, popieram w całości Yocia, marketing w internecie to jest coś nad czym trzeba systematycznie pracować i promować, przypominać o sobie, im mniej tego tym mniej wpływów od darczyńców, ludzie zapominają, mają bardzo dużo różnych informacji i trzeba się przebić w tym natłoku.

Niespo

Od: Pon kwi 27, 2015 16:51

Post » Nie lip 05, 2015 21:27 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1071 szczęśliwych kotów!

Aż się zarejestrowałam, żeby to napisać - Yocia, popieram Cię w całej rozciągłości Twojego postu :ok:
Powszechna Sterylizacja to cudowna inicjatywa, nieoceniona w skutkach przede wszystkim dlatego, że walczy z problemem U ŹRÓDŁA. Przeczytałam wszystkie części wątku, jestem pełna podziwu dla Założycielek tej akcji oraz wyniku, jaki został osiągnięty. Ogromny plus za upublicznienie zdjęć i rozliczeń finansowych - to dodaje wiarygodności. Na facebookowy profil PS trafiłam kilka miesięcy temu, od tamtej pory staram się co miesiąc wygospodarować grosik, bo cel jest naprawdę szlachetny.

Fundacja tonie w długach, ale nie prosi o pomoc. Posty na Facebooku są dodawane sporadycznie, a to właśnie tam tkwi siła. Gołym okiem widać, że akcja ostro zwolniła tempa, przyznam, że sama ostatnio zastanawiałam się, jak by tu pomóc bardziej...

zouzzz

Od: Nie lip 05, 2015 16:53

Post » Pon lip 06, 2015 9:12 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1071 szczęśliwych kotów!

przypominam o bazarku :ok: viewtopic.php?f=20&t=169505
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Pon lip 06, 2015 10:43 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1071 szczęśliwych kotów!

Romi85, dzięki :ok:

Przejdę od razu do meritum mojej wadliwej pracy na rzecz kotów i przedstawię trzy kolejne bezdomne ogonki z Częstochowy, którym pomagamy wspólnie z Anią i Anetą.

Koteczka N°1065 znaleziona przy ul. Dąbrowskiego, ma już dobry dom, który zwrócił koszt jej sterylki:
Obrazek

Kotka bezdomna N°1066 z Częstochowy z ulicy Mielczarskiego:
Obrazek

Kocur bezdomny N°1067 z Częstochowy z ulicy Zana:
Obrazek

Aneta stara się dziś złapać na zabieg kotkę z działek, która rodzi bardzo często, jest już w ciąży, a właściciel działki zgodził się na łapanie tylko dzisiaj dając kotce jedną jedyną szansę, więc mocne kciuki... :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon lip 06, 2015 10:59 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1071 szczęśliwych kotów!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Pon lip 06, 2015 11:06 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1071 szczęśliwych kotów!

Chiara pisze:Przejdę od razu do meritum mojej wadliwej pracy na rzecz kotów i przedstawię trzy kolejne bezdomne ogonki z Częstochowy, którym pomagamy wspólnie z Anią i Anetą.

Czy ktokolwiek, gdziekolwiek to zasugerował? Rozmawiajmy może jak dorośli ludzie? :roll: Zadałam naprawdę proste pytanie - CO jest przeszkodzą w wejściu na wydarzenie i napisaniu "dziękuję za wpłaty"?
Wszystkim nam zależy na dobru kotów pod opieką PS, wszędzie uwydatniam zalety tej akcji, bo uważam, że są tego warte. Nikt nie mówi, że PS prowadzona jest źle, wręcz przeciwnie...

Yocia

Od: Sob sie 01, 2009 10:48

Post » Wto lip 07, 2015 12:57 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1088 szczęśliwych kotów!

Kolejne wieści od pana Waldemara - jednego z wielu wolontariuszy, którzy pracują w ramach Powszechnej Sterylizacji. Jakieś takie pocieszające. 8)

"Witam serdeczne, i znów zrobione 3 koty w tym jedna kotka.
Myślę,że na razie na tym koniec. Najgorzej jest z kotami przybłędami lub podrzuconymi , gdyż bardzo są nieufne i czasem i rękawice nie zbyt pomagają. Dobrze też ,że parę osób znalazło się by wziąć kota wysterylizowanego do siebie.Ale i tak w obejściu mamy ciągle ok 20 kotów.Mam też teraz 3 psy , dwa uratowałem od prawdopodobnie od przerobienia na mięso lub coś podobnego i przybył mi w ten sposób jeden pies a drugiego oddałem do Szczytna w dobre ręce.
Jutro lub po wyślę na podany adres wniosek.

Pozdrawiam serdecznie ( ... )"

Kotka bezdomna N°1085 z Pasymia:
Obrazek

Kocur bezdomny z Pasymia N°1086:
Obrazek

Kocur bezdomny z Pasymia N°1087:
Obrazek

Spacer :)
Obrazek

Chiara

Post » Śro lip 08, 2015 14:58 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1088 szczęśliwych kotów!

Kotka wiejska N°1088 z Leszczyn zabrana w ostatniej chwili w zaawansowanej w ciąży przez Sabinęlas. Za zabieg zapłacimy 120 zł.

Obrazek

Reszta stada czeka i niebawem także pojedzie.

Chiara

Post » Czw lip 09, 2015 11:50 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1088 szczęśliwych kotów!

Kotka N°1070 i kocurek N°1071 z działek przy ulicy Morskiej w Darłowie, którym pomogła kinia098:

Obrazek

Koszt ich zabiegów to 120 zł.

Chiara

Post » Pt lip 10, 2015 10:06 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1088 szczęśliwych kotów!

dołożyłam nowe gadżety: viewtopic.php?f=20&t=169505 zapraszam :ok: :201461
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Pt lip 10, 2015 13:52 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1088 szczęśliwych kotów!

Romi85 pisze:dołożyłam nowe gadżety: viewtopic.php?f=20&t=169505 zapraszam :ok: :201461

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chiara

Post » Pt lip 10, 2015 18:22 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1060 szczęśliwych kotó

.
Ostatnio edytowano Pt mar 10, 2017 14:03 przez ania_k, łącznie edytowano 1 raz

ania_k

Od: Pt wrz 23, 2011 11:32

Post » Pt lip 10, 2015 22:17 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1060 szczęśliwych kotó

ania_k pisze:szkoda, że ten tekst został zostawiony bez odpowiedzi (oprócz oczywiście focha prowadzącej... tj. upss odliczającej wątek). Cel wyjątkowy, świetny, potrzebny.... A tu nuuuuudne - jak meble z Ikei - odliczanie szczęśliwców. Reszta, czyli wiele tysięcy będzie sobie trwało, albo i nie. Pani odlicza. Jak nie koty, złotówki, to emotikony z serduszkiem. a nie lepiej coś napisać na fb, na wydarzeniu, do ludzi ???

Dlaczego nie założysz swojej akcji ? Zorganizuj sterylizację tych "wielu tysięcy" czekających zamiast tracić cenny czas w moim nudnym wątku. Załatw im tanie zabiegi, przekonaj ludzi, żeby za to zapłacili, rozlicz to w sposób fascynujący i pisz "coś" na FB "do ludzi". Powodzenia. :ok: Obiecuję, że jak bez dotacji wyrobisz się w rok z tysiącem nie podsumuję Cię tak brutalnie jak Ty mnie.

Podobne uwagi - a prawdopodobnie jest to dopiero początek - mogą odstraszyć darczyńców. Obecnie mamy ich wielu, ale akcja jest poważnie zadłużona, więc wstrzymam się z umawianiem nowych zabiegów i skoncentruję się tylko na spłaceniu długów, bo o ile do tej pory była szansa na wyjście z każdego poślizgu, o tyle publiczna i wredna krytyka pewnie pogrąży nas na amen.

Za dobrze nam szło. Pełna współpraca obcych osób, setki kotów na stole dzień po dniu, szczegółowy raport i zbiorowy sukces, a do tego rewelacyjna atmosfera... Nic tylko wpaść tu i uczyć piaru, gdy się ma stronę z dwustoma lajkami albo po prostu walnąć kamieniem.

A to Polska właśnie...

Chiara

Post » Pt lip 10, 2015 22:47 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - zabiegi wstrzymane... :(

Chiara, znasz takie przysłowie o psach i karawanie? :mrgreen: Nie odstraszy, musieliby mózgów nie mieć .....

lilian08

Od: Wto gru 04, 2012 20:08

[poprzednia][następna]