Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
marcelkaaa07 pisze:Moje niestety tez TOTW meczyly na sileApplaws kurczak-łosoś bardzo lubią, ale GranataPet zkrewetkami, Cangan kurczak i Country Game i ProNature z kaczka w pomarańczach zdecydowanie króluja...
fankapuchatego pisze:Nasz też na suchym żyje. Do tego łyżeczka mokrego z tauryną na śniadanie (Applaws, niektóre CFF, reszta niejadalna).
Ale puszka - jak dla naszego kota - ma bardzo krótki termin spożycia po otwarciu. Tnę na kawałki (100 g dzielę na 6-8 części), mrożę i potem rozmrażam w lodówce. Przez noc ładnie się rozmrozi, zresztą dodaję trochę gorącej wody, bo tauryna dobrze się w takiej brejce rozpuszcza.
Ale mam problem z motywacyjnymi smakołykami! Zniknęły krewetki Thrive, kot jest alergikiem i większość łakoci odpada. Orijen tundra może być, ale nie ma szału i przychodzi się z łaski.
Producent wytwarza te krewetki, nie wiem dlaczego zooplus (nawet uk) nie ma w ofercie. W innych sklepach też nie ma.
I jak czyli CZYM przywołać koteczka??? Zboża, nabiał i wołowina wykluczone...
Ludzkie jedzenie nie kusi, można spróbować (i wypluć).
fankapuchatego pisze:Nasz też na suchym żyje. Do tego łyżeczka mokrego z tauryną na śniadanie (Applaws, niektóre CFF, reszta niejadalna).
Ale puszka - jak dla naszego kota - ma bardzo krótki termin spożycia po otwarciu. Tnę na kawałki (100 g dzielę na 6-8 części), mrożę i potem rozmrażam w lodówce. Przez noc ładnie się rozmrozi, zresztą dodaję trochę gorącej wody, bo tauryna dobrze się w takiej brejce rozpuszcza.
Ale mam problem z motywacyjnymi smakołykami! Zniknęły krewetki Thrive, kot jest alergikiem i większość łakoci odpada. Orijen tundra może być, ale nie ma szału i przychodzi się z łaski.
Producent wytwarza te krewetki, nie wiem dlaczego zooplus (nawet uk) nie ma w ofercie. W innych sklepach też nie ma.
I jak czyli CZYM przywołać koteczka??? Zboża, nabiał i wołowina wykluczone...
Ludzkie jedzenie nie kusi, można spróbować (i wypluć).
boguska_t pisze:Jest bardzo tani i prosty sposób na podanie kotu witaminy B jesli karma ma jej za mało, nie tylko granatapet ma te braki, np. power of nature mokra także nie ma dodatku witaminy B... Wystarczy kupić suplement drożdże piwne (są one źródłem grupy witamin B) Dawkowanie to 1g dziennie dla kota więc koszt niewielki a i nie musimy się już bać, że kot dostaje za mało witaminy B. Zazwyczaj karmiąc kota i karmą suchą i mokrą dostaje on wszelkie niezbędne witaminy w karmie suchej (karmy się uzupełniają)
fankapuchatego pisze:Ale mam problem z motywacyjnymi smakołykami! Zniknęły krewetki Thrive, kot jest alergikiem i większość łakoci odpada. Orijen tundra może być, ale nie ma szału i przychodzi się z łaski..
Dark Angel pisze: W RC Sensitivity Control nie ma nawet tauryny, więc muszę suplementować. Wkrótce będzie odstawienie RC i przejście na bezzbożówkę. Na szczęście kocurki nasze chętnie zjadają wszystko, co im się wsadzi w miseczkę (Krzyś wątróbki drobiowej nie je, ale dostają odrobinkę raz na kilka miesięcy, więc żadna strata). Jak czytam, jakie ludzie potrafią mieć problemy z wybrednymi kotami, to szczerze współczuję. Owszem, Krzyś jest uczulony na zboża, tylko ryż mu nie szkodzi, ale przecież to nie kury
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, MruczkiRządzą i 84 gości