SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 28, 2015 10:41 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

A u nas znowu gorzej mokre wchodzi, TOTW także się przejada (a to tylko 2kg zostało zakupione!). Teraz celujemy w suchego applawsa. Paczka 400g pare miesięcy temu wlazła, a raczej została pochłonięta w zastraszającym tempie. Także mam nadzieję, że z tymi 2kg też damy sobie radę.

tyśka1

Od: Pon cze 04, 2012 19:32

Post » Nie cze 28, 2015 13:59 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Moje niestety tez TOTW meczyly na sile :( Applaws kurczak-łosoś bardzo lubią, ale GranataPet zkrewetkami, Cangan kurczak i Country Game i ProNature z kaczka w pomarańczach zdecydowanie króluja...

marcelkaaa07

Od: Wto lut 24, 2015 21:00

Post » Nie cze 28, 2015 14:05 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Jest bardzo tani i prosty sposób na podanie kotu witaminy B jesli karma ma jej za mało, nie tylko granatapet ma te braki, np. power of nature mokra także nie ma dodatku witaminy B... Wystarczy kupić suplement drożdże piwne (są one źródłem grupy witamin B) Dawkowanie to 1g dziennie dla kota więc koszt niewielki a i nie musimy się już bać, że kot dostaje za mało witaminy B. Zazwyczaj karmiąc kota i karmą suchą i mokrą dostaje on wszelkie niezbędne witaminy w karmie suchej (karmy się uzupełniają)
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Nie cze 28, 2015 16:30 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

marcelkaaa07 pisze:Moje niestety tez TOTW meczyly na sile :( Applaws kurczak-łosoś bardzo lubią, ale GranataPet zkrewetkami, Cangan kurczak i Country Game i ProNature z kaczka w pomarańczach zdecydowanie króluja...

U nas pierwsze miski są ładnie wsuwane, potem dopiero zaczyna się kręcenie nosem. To już trzecia paczka TOTWa (przerywana innymi karmami) i za każdym razem tak jest.
A że wybór karm mamy bardzo ograniczony (bez ryb, małe opakowanie, cena za kg około 20zł) to jakoś się męczymy.

tyśka1

Post » Nie cze 28, 2015 17:01 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ja właśnie zamówiłam 1,5 kg Canagana z kaczką. Karma bardzo kocie smakuje, praktycznie na równi z Purizonem rybnym. Jak wszystko będzie ok to zostaniemy przy rybkach (Purizon zmieszany z Orijenem) i do tego Canagan z kaczką. Wzięłam też mokrego Canagana i parę mokrych nowości (wciąż mamy z tym ogromny problem) na próbę. O dziwo nie wzgardziła mokrą ZiwiPeak. Nie powiem, że je ją ze smakiem :mrgreen: dostaje tak po łyżeczce dziennie, mieszam jej to z letnią woda i daję taką papkę. Nawet wylizuje. Puszeczkę mogę do tygodnia przechowywać, więc zjada tak z 6-7 łyżeczek tygodniowo.

Nic nie poradzę, mam kota suchara :) Staram się jednak tak raz na dwa dni wcisnąć jej coś mokrego. Skutek jest różny, raz zje, raz tylko powącha. Co dwa dni dostaje też surową wołowinę. Na tym chyba zostaniemy, chyba nie jest tak tragicznie...

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Nie cze 28, 2015 19:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

U nas pierwsze miski są ładnie wsuwane, potem dopiero zaczyna się kręcenie nosem. To już trzecia paczka TOTWa (przerywana innymi karmami) i za każdym razem tak jest.
A że wybór karm mamy bardzo ograniczony (bez ryb, małe opakowanie, cena za kg około 20zł) to jakoś się męczymy.[/quote]

W tej cenie o której mówisz może zajrzyj na karmy Brit Care;) niecale 37 zl za 2kg. Aktualnie moja jedna kotka ją je ;)

marcelkaaa07

Od: Wto lut 24, 2015 21:00

Post » Nie cze 28, 2015 19:30 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Nasz też na suchym żyje. Do tego łyżeczka mokrego z tauryną na śniadanie (Applaws, niektóre CFF, reszta niejadalna).
Ale puszka - jak dla naszego kota - ma bardzo krótki termin spożycia po otwarciu. Tnę na kawałki (100 g dzielę na 6-8 części), mrożę i potem rozmrażam w lodówce. Przez noc ładnie się rozmrozi, zresztą dodaję trochę gorącej wody, bo tauryna dobrze się w takiej brejce rozpuszcza.
Ale mam problem z motywacyjnymi smakołykami! Zniknęły krewetki Thrive, kot jest alergikiem i większość łakoci odpada. Orijen tundra może być, ale nie ma szału i przychodzi się z łaski.
Producent wytwarza te krewetki, nie wiem dlaczego zooplus (nawet uk) nie ma w ofercie. W innych sklepach też nie ma.
I jak czyli CZYM przywołać koteczka??? Zboża, nabiał i wołowina wykluczone...
Ludzkie jedzenie nie kusi, można spróbować (i wypluć).

fankapuchatego

Od: Wto lis 06, 2012 18:10

Post » Nie cze 28, 2015 20:01 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Princess Premium ma fajne przekąski z łososia takie ruloniki, Brit ma tuńczyka kawałeczki, prostokąciki takie. Lunderland kwadraciki z dorsza. Wszystkie wymienione przysmaki są naturalne, zero dodatków sztucznych czy zbóż. Thrive to obecnie wołowina, ryba, kurczak. Też czekam na inne smaki.
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Post » Pon cze 29, 2015 7:24 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

fankapuchatego pisze:Nasz też na suchym żyje. Do tego łyżeczka mokrego z tauryną na śniadanie (Applaws, niektóre CFF, reszta niejadalna).
Ale puszka - jak dla naszego kota - ma bardzo krótki termin spożycia po otwarciu. Tnę na kawałki (100 g dzielę na 6-8 części), mrożę i potem rozmrażam w lodówce. Przez noc ładnie się rozmrozi, zresztą dodaję trochę gorącej wody, bo tauryna dobrze się w takiej brejce rozpuszcza.
Ale mam problem z motywacyjnymi smakołykami! Zniknęły krewetki Thrive, kot jest alergikiem i większość łakoci odpada. Orijen tundra może być, ale nie ma szału i przychodzi się z łaski.
Producent wytwarza te krewetki, nie wiem dlaczego zooplus (nawet uk) nie ma w ofercie. W innych sklepach też nie ma.

A próbowaliście przysmaków dokas? U nas szal był przy paskach z kaczki. Albo trixie chicken cubec, też robią mega furorę przy moim niejadku. Z trixie jak i z dokasa są jeszcze rybki, ale u nas nie mają prawa bytu, więc nie próbowaliśmy.
No i przysmaki rocco, filet z kurczaka z serem. Niby dla psów, ale nasz pies obszedł się smakiem bo wszystko zjadł nasz niejadek Stef :roll:

tyśka1

Post » Pon cze 29, 2015 9:41 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Zainteresował mnie ten dokas, spróbujemy, bo są pakiety różnych smaków. Może coś zyska uznanie kota i jego alergicznego jestestwa...

fankapuchatego

Od: Wto lis 06, 2012 18:10

Post » Pon cze 29, 2015 14:59 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

fankapuchatego pisze:Nasz też na suchym żyje. Do tego łyżeczka mokrego z tauryną na śniadanie (Applaws, niektóre CFF, reszta niejadalna).

Nie wiem jakie był te krewetki, ale możesz spróbować kupić takie suszone krewetki dla zwierząt terraryjnych (np. żółwi).

Azazella

Od: Śro cze 05, 2013 11:15

Post » Wto cze 30, 2015 7:40 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

boguska_t pisze:Jest bardzo tani i prosty sposób na podanie kotu witaminy B jesli karma ma jej za mało, nie tylko granatapet ma te braki, np. power of nature mokra także nie ma dodatku witaminy B... Wystarczy kupić suplement drożdże piwne (są one źródłem grupy witamin B) Dawkowanie to 1g dziennie dla kota więc koszt niewielki a i nie musimy się już bać, że kot dostaje za mało witaminy B. Zazwyczaj karmiąc kota i karmą suchą i mokrą dostaje on wszelkie niezbędne witaminy w karmie suchej (karmy się uzupełniają)

Drożdże się szybko psują, a olej stoi i stoi ;) W RC Sensitivity Control nie ma nawet tauryny, więc muszę suplementować. Wkrótce będzie odstawienie RC i przejście na bezzbożówkę. Na szczęście kocurki nasze chętnie zjadają wszystko, co im się wsadzi w miseczkę (Krzyś wątróbki drobiowej nie je, ale dostają odrobinkę raz na kilka miesięcy, więc żadna strata). Jak czytam, jakie ludzie potrafią mieć problemy z wybrednymi kotami, to szczerze współczuję. Owszem, Krzyś jest uczulony na zboża, tylko ryż mu nie szkodzi, ale przecież to nie kury ;)

fankapuchatego pisze:Ale mam problem z motywacyjnymi smakołykami! Zniknęły krewetki Thrive, kot jest alergikiem i większość łakoci odpada. Orijen tundra może być, ale nie ma szału i przychodzi się z łaski..

A Cosma Snackies? Oprócz wołowiny jest tuńczyk, kurczak i kaczka. Liofilizowane kawałki mięsa, bez dodatków. Nasze kocurki wsuwają wszystkie.
Ale spróbuj tu, mają na zamówienie, może sprowadzą: http://www.czterylapki.pl/kot/smakolyki ... 1905573677

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Wto cze 30, 2015 8:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dark Angel pisze: W RC Sensitivity Control nie ma nawet tauryny, więc muszę suplementować. Wkrótce będzie odstawienie RC i przejście na bezzbożówkę. Na szczęście kocurki nasze chętnie zjadają wszystko, co im się wsadzi w miseczkę (Krzyś wątróbki drobiowej nie je, ale dostają odrobinkę raz na kilka miesięcy, więc żadna strata). Jak czytam, jakie ludzie potrafią mieć problemy z wybrednymi kotami, to szczerze współczuję. Owszem, Krzyś jest uczulony na zboża, tylko ryż mu nie szkodzi, ale przecież to nie kury ;)

Eeee Tauryna to tam akurat jest 2400 mg/kg

Polina

Post » Wto cze 30, 2015 9:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ja mówię o drożdżach browarniczych w proszku np. firmy Lunderland. Są one w zamykanym pudełeczku, nie zauważyłam aby się psuły szybko. Podaje je moim kotom i zauważyłam (w końcu) że kocicy mniej sierść wypada. Przemycam je w karmie filetowej nawet proszku nie zauważają ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boguska_t

Post » Wto cze 30, 2015 9:05 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Polina

[poprzednia][następna]