Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 25, 2015 20:16 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Biały kotuś powoli dochodzi do siebie, cały czas na antybiotyku, dużo je, trzy razy dziennie nakładam mu solidne porcje, garnek gulaszu zjadł w dwa dni 8O , jutro posmaruje mu opuszka bo już daje się wszędzie dotykać, czesać itp mega grzeczny miziak, jeszcze marna sierść, prześwituje skóra, uszka się goją, ale jeszcze długa droga, od jutra zaczynam podawać inny antybiotyk aby wszystkie rany na ciele pogoiły się, najważniejsze że ma apetyt, czyścioch z niego i bardzo spokojny, za miesiąc advocat na kark i będę go obserwować i szukać dla niego domu, oto on:
Obrazek

od wczoraj mam na tymczasie w domu(uprosiłam rodziców) kicię z pracy, którą dwa dni temu ktoś podrzucił, plątała się, nasze koty ją przeganiały, garnęła się do człowieka, a jak koleżanka podwoziła mnie do domu autem to mało nie wpadła pod samochód, więc ją zgarnęłam i zawiozłam prosto do domu, siedziała jakby całe życie podróżowała samochodem
dziś z kolei wymiotowała i miała lekką biegunkę, byliśmy u dr i na razie siedzi, nie je, na szczęście nie ma gorączki, także mam nadzieję że to z przejedzenia, dostała leki i kroplówki, oto ona:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw cze 25, 2015 20:19 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

a to takie miał Białasek uszy przed zabiegiem masakra po prostu
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon cze 29, 2015 6:55 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Białasek dziś został przeze mnie wypuszczony w pracy na stare śmieci, tak miauczał i wył, że nie było wyjścia, leczenie dalej kontynuuje, antybiotykoterapia plus smarowanie ran maścią odkażająco-gojącą.
Nie mógł uwierzyć jak zobaczył swój teren, od razu ruszył w obchód, ale będę szukać dla niego domku, bo jest bardzo oswojony, grzeczny i miziasty.
Z kicią Tygryseczką byłam już 3 razy u weta, kontynuujemy antybiotyk i powoli szykuje się do kastracji, może być w ciąży:( Dużo je i jest bardzo grzeczna i powoli dogadują się z Tofikiem:) do tej pory tak było że cały dzień i noc nie było w domu, siedział na dworze obrażony.
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon cze 29, 2015 6:59 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

trzymamy kciuki - przede wszystkim za Twoje zdrowie!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon cze 29, 2015 20:16 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

jakiej suchej czy mokrej karmy potrzebujesz?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon cze 29, 2015 21:41 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Pozdrawiam Cię Kocia Lady i wszystkie Twoje podopieczne kotki.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pon cze 29, 2015 22:12 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

viewtopic.php?f=20&t=169502&p=11145490#p11145490
zapraszam na bazarek!!!!
Dagmara karma potrzebna i sucha i mokra, dla Białaska kupuję mięsko i dla Tygrysi która też schorowana u mnie na tymczasie, ale może coś z bazarku utargujemy, mam nadzieję,
Białaska dziś raniutko zawiozłam do pracy bo już strasznie krzyczał w suszarni, był przeszczęśliwy że w końcu wyszedł na zewnątrz tylko jego uszka i na mordce ranki muszę codziennie smarować i podaję mu dalej antybiotyk, trzeba też podawać coś na skórę jakieś supelementy spytam weta, uszka smaruję mu Bephantenem PLus maścią dobrze że się daje, no i potrzebna jeszcze maść ze sterydem i antybiotykiem, no i muszę kupować mu mielone mięsko albo jakiegoś kurczaczka gotowanego bo i tabletki muszę jakoś zawinąć, Tygrysia malutka tez przyjmuje antybiotyk i ciągle domaga się jedzenia, Pysia Seniorka dziś wróciła do swojego apartamentu, którego użyczyła Białaskowi, ogólnie to jestem bankrutem przy tylu kotach, ale cóż, odmówić pomocy ani jedzenia nie sposób, w tym jednym tygodniu wydałam na taksówki prawie 80 zł bo woziłam BIałaska i Tygryskę ręka prawa mocno boli, a kot w transporterze to nie taki pikuś, a moje ręce potrzebne do pracy i rodzicom w domu do pomocy :(
jutro wstawię fotki Białaska wypuszczonego w pracy i inne
p.s a jeże w ogródku też są i się posilają a jakże aha i sąsiadka dziś zadzwoniła że kicię którą dokarmia, a której karmę też dostarczam z koleżanką ma być wykończona czy otruta przez sąsiada, kicia jest Senioreczką i mówi że wychodzi jej sierść bardzo i ma łyse placki na grzbiecie, masakra po prostu, tą sprawą też trzeba się zająć :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto cze 30, 2015 17:24 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Meteorolog1 pisze:Pozdrawiam Cię Kocia Lady i wszystkie Twoje podopieczne kotki.

dziękuję i również pozdrawiam:)

Białasek biedny rozdrapał uszy do krwi, smaruję mu Bephantenem Plus maścią ale jutro jadę do koleżanki po maść antybiotykową ze sterydem, jakiś płyn na skórę gojąco-kojący i tabletki wzmacaniająco-witaminowe, zobaczę jak będzie poprawa jak nie to trzeba będzie znów do weta się udać, na szczęście ma apetyt i udaje się podać antybiotyk dziś w parówce z szynki, i ogólnie Białasek lubi tylko domowe jedzenie, mama gotowała mu kurczaka z marchewką i ryżem i inne smakowitości, jutro też mu zaniosę takie danie, a i kotom surowiznę, bo szczególnie teraz jak ciepło puszki im nie podchodzą, jak nie ma domowego jedzenia, to wsuwają ale wolą, martwię bardzo o Białaska, to kochany grzeczny kotuś, szkoda że nie mam go gdzie trzymać:( Tygyska dalej ma luźny stolec ale podaję antybiotyk i czekam na poprawę, też preferuje domowe jedzenie, dziś zjadła mięsko z szyjki indyczej i trochę zupki kalafiorowej, też trzeba się wybrać do weta i rezerwować sterylizację powoli.
co do staruszki kotki to koleżanka była u sąsiadki i ta kazała kategorycznie zabierać kicię, koleżanka szuka dla niej jakiegoś miejsca, jaka szkoda że nie mamy jakiegoś schroniska dla kotów, w takich sytuacjach nie ma co zrobić za bardzo, jeśli nie może wziąć do domu :( :( masakra po prostu, Tofik wyprowadził się i mieszka pod balkonem, a Pysia Seniorka tez obrażona za Białaska, jemu też muszę szukać jakiegoś domu :( :(

fotki
Białasek:
Obrazek
Obrazek

Tygrysia:
Obrazek

Tygrysia w pracy:
Obrazek

a tu kotuś w pracy którego niedawno złapałam tu po sterylce i ogoleniu
Obrazek

a tu u nowych właścicieli kotek nazywa się Witkacy i pani Patrycja napisała że jeszcze nie poznała kota który by tak kochał człowieka
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto cze 30, 2015 19:54 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto cze 30, 2015 19:55 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

a co to za cudo ?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto cze 30, 2015 22:32 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

To jest ten kiciuniek ode mnie z pracy ten ogolony ze zdjęcia powyżej teraz w swoim domku i powoli odrasta mu sierść
A u mojej tymczaski Tygrysi prawdopodobnie rozpoczyna się akcja porodowa
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lip 01, 2015 11:08 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Tygryska jedzie dzisiaj o 15.30 na zabieg ma krwawy wyciek nie wiem z dróg rodnych ale chyba tak bo prawdopodobnie jest w ciąży
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob lip 04, 2015 0:14 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Co z Tygryską??
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Sob lip 04, 2015 8:22 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Tygryska 1 miała operację miała zagrożona ciążę były 4 płody ma się ok tylko wszędzie jej pełno trzeba pilnować przed chwilą uciekła nawet do ogródka
Z kolei Białasek biedny nasze kotki go biją i te biedne uszka
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob lip 04, 2015 20:46 Re: bezdomniaczków przybywa i chorują

Obrazek dodany do serwisu iFotos.pl. http://ifotos.pl/z/waxaran
To kicia po operacji moja chrzesniaczka nadała jej imię Lilly Miodek kiciunia jeszcze slabiutka ale mam nadzieję że do formy dojdzie szybko
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]