Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 29, 2015 10:00 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Jestem. Nie było mnie długo, bo miałam (jak każdy z nas) milion spraw na głowie, a (zaległy) urlop spędzałam na przygotowaniach do egzaminów.
Szkołę skończyłam, dziecię na wakacje za 2 dni wyprawiam, mam nadzieję, że będę miała teraz więcej czasu na nowe zdjęcia i informacje, chociaż wątek ten, już właściwie umarł śmiercią naturalną.

Zacznę może od tych 14 kotów, co to do schroniska miały trafić.
Jedna kotka została adoptowana prosto z lecznicy, po sterylce.
Druga, również po sterylce, adoptowana ze schronu.

Jedna kotka jest w schronisku z maluchami (1 maluch jej + 2 dostawione podrzutki: http://tinyurl.com/nqxoxot )
Obrazek
Jedna niebawem będzie sterylizowana:
Obrazek

9 kotów (kocury i kotki) jest już wykastrowanych (niektóre ze sterylizowanych kotek były kotne, jedna z ropomaciczem), zaszczepionych, po testach FIV/FeLV, i czekając na adopcję, uczą się funkcjonowania w schronisku (wszystkie są z jednego domu, ale nie wszystkie są oswojone):
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Niestety jedna z tej rodzinki, wspaniała, młoda, miziasta kotka, okazała się FIV+ :(
Obrazek

Mamy więc w schronie "na stanie" już dwie kotki FIV+
Obecność wirusa u Giny przyspieszyła otwarcie nowego domku dla pozytywnych. Nie jest jeszcze do końca wykończony. W środku trzeba zrobić półki i domalować jakieś drobne szczegóły, ale obie czarnule mają teraz miejsce na bieganie: http://tinyurl.com/qjroc5d
Zobaczyć wielkie jak u sowy oczy Niuni, po tym, jak przeniosłam ją do nowego domku z wybiegiem - bezcenne...

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Nie wiem, czy Monia jeszcze działa na forum, ale cudownie byłoby, gdyby mogła napisać jakiś tekst ogłoszeniowy dla dziewczyn.
Marzy mi się ich adopcja w dwupaku...

Co poza tym w kociarniach?
Ano mamy kilka nowych kotek z maluchami, i kilka podrzuconych maluchów.
Niektóre z nich, te większe, są w albumie na FB: http://tinyurl.com/nqkhzou
Kociarnia dla dorosłych też jest pełna - koty z tej licznej rodziny dokociły ją konkretnie. Adopcje dorosłych właściwie stoją w miejscu. Niestety większość z tych dorosłych kotów w schronie, unika człowieka (niektóre są po prostu dzikie - trafiały do nas z maluchami i tak się ostały).
Kociego wolontariatu brak.
Tyle na szybko wstawiam.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon cze 29, 2015 10:24 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Przepiekne-he he tym razem nie mówię o kotach, śliczne mieszkanko :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon cze 29, 2015 10:26 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

alessandra pisze:Przepiekne-he he tym razem nie mówię o kotach, śliczne mieszkanko :ok:

Ciasne, ale własne ;)
Mi też się podoba, choć jeszcze nie jest wykończone jak należy.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pon cze 29, 2015 10:52 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Juleczko :1luvu: , jak dobrze, że takie cuda się dzieją, że nawet Fivki mają piękne mieszkanko!!!
Jednak martwi fakt, że adopcje stoją i że kociego wolontariatu brak...
Oby odezwał się ktoś, kto jest w stanie pomóc w ogłoszeniach :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon cze 29, 2015 10:59 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Asiu, adopcje stoją też z mojej winy :oops: :oops: :oops:
Ale naprawdę miałam ciężki rok i nie byłam w stanie ogarnąć tych wszystkich kocich spraw na miejscu sama, i przygotować zdjęć kotów z informacjami o nich do ogłoszeń.
Mam nadzieję, że teraz to trochę ruszy znów. W każdym razie, bardzo bym chciała.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon cze 29, 2015 12:00 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

moge oplacic ogloszenia dla koteczek FIV + - napisac moge w tej sprawie do CatAngel. Pytanie co z tekstem ogloszen/zdjeciami. daj prosze znac.,
A kociarni robi wrazenie naprawde i fajnie, ze tam jestes:)

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Pon cze 29, 2015 14:43 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

O tekst do ogłoszeń poproszę Monikę - zaraz do Niej napiszę.
A zdjęcia, ładniejsze, będą pewnie pod koniec tygodnia. Ja nie potrafię zrobić fajnych zdjęć czarnym kotkom, z czego jednej z ADHD (Gina) ;)
Jak tylko będę coś miała, to wstawię od razu.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon cze 29, 2015 15:02 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

ok
to dawajcie znac, ja zaraz napisze do catAngel w sprawie ogloszen

sebow

Post » Czw lip 02, 2015 16:33 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Sebastianie, Monia nie odbiera pw, nie ma Jej od kilku miesięcy na forum.
Zdjęć w tym tygodniu też nie będę miała - miały być robione dzisiaj, ale godzinowo nie można było się zgrać z dziewczyną od zdjęć.
Wrócimy do tego w przyszłym tygodniu. Zdjęcia ostatecznie spróbuję zrobić sama (wyjdą jak wyjdą) i tekst też jakiś może sklecimy.

(A teraz jeszcze krótki OT - Sebastian, wiesz, że od 2 lat mam Twoją książkę w domu? Wstyd, że Ci jej do tej pory nie oddałam :oops: )
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt lip 03, 2015 12:51 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Jako "stary fivowiec" :wink:, z ogromną radością oglądam Wasze izolatki.
W końcu do Szczytnieńskich też mam wielki sentyment. :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lip 04, 2015 7:45 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Nowa_Sztno pisze:Sebastianie, Monia nie odbiera pw, nie ma Jej od kilku miesięcy na forum.
Zdjęć w tym tygodniu też nie będę miała - miały być robione dzisiaj, ale godzinowo nie można było się zgrać z dziewczyną od zdjęć.
Wrócimy do tego w przyszłym tygodniu. Zdjęcia ostatecznie spróbuję zrobić sama (wyjdą jak wyjdą) i tekst też jakiś może sklecimy.

(A teraz jeszcze krótki OT - Sebastian, wiesz, że od 2 lat mam Twoją książkę w domu? Wstyd, że Ci jej do tej pory nie oddałam :oops: )

Czyli jest okazja do spotkania, jak będziesz w wawie melduj, na priv podam aktualna kom :D ja przelew Cat Angel zrobię w pon/wt, teraz jestem poza Pl i nie mam jak. Treść ogłoszeń damy radę wykombinować. A kociarnię robi wrażenie, szczególnie jak sie pamięta co było wczesniej :ok:

sebow

Post » Wto lip 14, 2015 19:57 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Nowe zdjęcia FIVek są w albumie: http://tinyurl.com/qjroc5d
Tylko tekst ogłoszeniowy potrzebny :(
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro lip 15, 2015 20:19 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Nowa_Sztno pisze:Nowe zdjęcia FIVek są w albumie: http://tinyurl.com/qjroc5d
Tylko tekst ogłoszeniowy potrzebny :(

Nie mam fb:/ podeślij mi foty na s.czerwinski@op.pl, i napisz kilka słów o koteczkach. Postaram sie cos stworzyć. Ogloszenia wykupione, wiec będzie tez potrzebny nr kontaktowy do podania

sebow

Post » Śro lip 15, 2015 20:32 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Okeeeej, już wysyłam :)
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro lip 15, 2015 20:49 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Nowa_Sztno pisze:Okeeeej, już wysyłam :)

czy ewentualnie dla innych kociastych wykupuwac jakiscpakiet ogloszen? czy n razie dla tych dwoch koteczek wystarczy? a ew potem bedziemy myslec?

sebow

[poprzednia][następna]