Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 26, 2015 18:24 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

lilianaj pisze:Moje się liżą wszystkie trzy. :mrgreen: Jak się któryś rozpędzi, to i kawałek mnie jęzorkiem przeleci dla higieny.
Moli25, widzę, że u Ciebie już pełna harmonia. Pokój i miłość w rodzinie. :mrgreen: I super.
Właśnie sobie uświadomiłam, że Fuksik z okazji dokocenia, to nawet raz w skórkę nie dostał.
Wyrazy podziwu dla Moli. Dobre serduszko ma koteczka. :1luvu:
Tez zauważyłam, że masz nowy banerek. :ok:

Ja nie dostanę pierścionka :( . Z drugiej strony, nic nie szkodzi, bo i tak nic nie noszę na rękach.

Aktualnie dostaje :mrgreen: bo mały nie jest dobry dla Molki.gryzie bardzo, drapie bardzo i specjalnie podchodzi i ją zaczepia, wiec niestety obserwujemy zapasy, w których Molka powala Fuksika, na bok sama sie kładzie i niestety go podgryza. Ale nie ma miaukow, nie leci siersc, wiec nie ma reakcji z naszej strony, dobrze robimy? :oops: pozniej Molka go gania po domu, kilka razy powtorzy zapasy i oddała sie. A ten dalej od nowa na zaczepki idzie. Czasami Molka nie ma juz siły i odpuszcza :201494
Ale ogólnie chodzą ze sobą czasami, śpią obok siebie, Miski maja obok siebie, Bawią sie :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt cze 26, 2015 18:26 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

mir.ka pisze:jak Wam się dzisiaj spało?

Lepiej! Schowalam suszarkę do prania i juz nie jest tak glosno, chociaż konie wstają o 4 i galopują po mieszkaniu, najchętniej za Ping pongiem :twisted:
Obrazek

Moli25

Post » Pt cze 26, 2015 18:29 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:
lilianaj pisze:Moje się liżą wszystkie trzy. :mrgreen: Jak się któryś rozpędzi, to i kawałek mnie jęzorkiem przeleci dla higieny.
Moli25, widzę, że u Ciebie już pełna harmonia. Pokój i miłość w rodzinie. :mrgreen: I super.
Właśnie sobie uświadomiłam, że Fuksik z okazji dokocenia, to nawet raz w skórkę nie dostał.

Ja nie dostanę pierścionka :( . Z drugiej strony, nic nie szkodzi, bo i tak nic nie noszę na rękach.

Aktualnie dostaje :mrgreen: bo mały nie jest dobry dla Molki.gryzie bardzo, drapie bardzo i specjalnie podchodzi i ją zaczepia, wiec niestety obserwujemy zapasy, w których Molka powala Fuksika, na bok sama sie kładzie i niestety go podgryza. Ale nie ma miaukow, nie leci siersc, wiec nie ma reakcji z naszej strony, dobrze robimy? :oops: pozniej Molka go gania po domu, kilka razy powtorzy zapasy i oddała sie. A ten dalej od nowa na zaczepki idzie. Czasami Molka nie ma juz siły i odpuszcza :201494
Ale ogólnie chodzą ze sobą czasami, śpią obok siebie, Miski maja obok siebie, Bawią sie :201461

Molka robi dokładnie to co robi kocia mama uczy malucha kocich zachowań. Zapasy, polowanie, gonitwy to edukacja. A wiadomo że przy energicznych uczniach nauczyciel wysiada. Nie reagować to najlepsza metoda.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt cze 26, 2015 18:36 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Dziekuje Ewcia :201461
Obrazek

Moli25

Post » Pt cze 26, 2015 18:40 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Pamiętasz dokocenie u Ani jak Marcel Zagryzał Tosię a ta piszczała ?
To była edukacja po kocurowatemu za to później jaka miłość zakwitła.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt cze 26, 2015 19:14 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Bardzo dobrze, że Molka tak robi! Maluszek w końcu ma prawdziwą mamę i to jest dla niego najcudowniejsze. Dzięki temu nauczy się jak i ile używać siły. Dla przykładu jak wiecie moja Kitusia - mała i łagodna - w zabawie tak się zapomina, że ma coraz więcej agresji i ma chęć mordu. Niestety nawet Marysia się jej wtedy boi :/ Marysia już to rozpoznaje. Wg mnie to właśnie brak wychowania przez mamę, Kitusia musiała być wcześnie osierocona. Długo też ugniata, co też jest podobno efektem wczesnego osierocenia. Za to Marysia jest tak delikatna że ona nawet nie chce podrapać. Piórko rozszarpie, ale jak się bawię z nią ręką to ona mnie nawet nie dotknie zębami, czasami próbuje ale od razu się opamiętuje. I krótko ugniata. Marysia jest bardzo łagodna.
Dlatego z tego co robi Molka powinnaś się cieszyć bardzo, bo mogłaby siedzieć i nic nie robić, a ona jest dla małego mamą, którą w końcu ma :)
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt cze 26, 2015 22:33 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Też uważam, że Moli uczy Fuksika co wolno, a czego nie wolno. Pokazuje mu, jak być kotem. :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Sob cze 27, 2015 6:54 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Witam sobotnio :1luvu:
Jak tam kocie dzieci dzisiaj :?:
Ściskam mocno ...
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob cze 27, 2015 7:15 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Doberek Kochane sobotnio :D :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob cze 27, 2015 9:12 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:
mir.ka pisze:jak Wam się dzisiaj spało?

Lepiej! Schowalam suszarkę do prania i juz nie jest tak glosno, chociaż konie wstają o 4 i galopują po mieszkaniu, najchętniej za Ping pongiem :twisted:

Fuksik uwielbiał u mnie suszarkę z praniem, chował się w ubrania i ściagał :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob cze 27, 2015 9:16 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:

dziewczyny maja rację to taka nauka, nie trzeba reagować
mały jest teraz na etapie gryzienia bo będzie już niedługo zęby zmieniał na stałe
co innego gdyby z Wami chciał się bawić w drapanie z gryzieniem to nie powinniscie mu na to pozwalać
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob cze 27, 2015 10:04 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Prawdę mówiąc, jak moje kocurki dawały nauki małej Florci i ona zaczynała płakać, to czułam potrzebę uczesania jej, albo nakarmienia, wygłaskania oprawcy, albo innego uratowania. :lol:
Ostatnio edytowano Sob cze 27, 2015 10:18 przez lilianaj, łącznie edytowano 1 raz

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Sob cze 27, 2015 10:11 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Dziekuje dziewczyny kochane za odpowiedz, nie ingeruje, ale naprawdę jestem spokojna bo widzę ze bardzo sie kochają :201461
Tak myślałam ze to normalne, tym bardziej ze to Fuksik zaczepia Molke specjalnie :lol:

To zdjęcie z dzis, zdjęcie zawiera lokowanie produktu :lol:

Jak widać wszyscy maja sie swietnie :201461
Obrazek
Obrazek

Moli25

Post » Sob cze 27, 2015 10:29 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Produkt mógł ucierpieć :wink:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw