Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 20, 2015 5:24 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

felin pisze:
ewar pisze:Obrazek Obrazek

No to teraz wiesz czego mu najbardziej u Ciebie brakowało - koniecznie kup takie szuflady do szaf, uszczęśliwią każdego kota :wink:

Nie mam takich szuflad, ale szafę musiałam zabezpieczyć, bo koty uwielbiały tam się chować.Otwierały, pomimo, że przecież są hamulce :mrgreen:
A Maniusiowi u mnie brakowało więcej rzeczy, to kocisko naprawdę było biedne.Dobrze, że to już przeszłość.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon kwi 20, 2015 17:38 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Maniek szczęściarz :) :1luvu:

Yoanne

Od: Wto paź 29, 2013 19:58

Post » Wto maja 05, 2015 7:16 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Obrazek
I filmik z Maniusiem w spiżarni
https://drive.google.com/file/d/0Bxfycg ... view?pli=1
Naprawdę super domek się Maniusiowi trafił :lol: , jestem naprawdę przeszczęśliwa.Będę o nim pisać, bo na pewno kontakt z domkiem będę miała.
Przymierzam się do założenia osobnego wątku Tusi i Kubusiowi, żeby było przejrzyście.To takie cudowne kotki.

ewar

Post » Wto maja 05, 2015 12:53 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

O jakie masz słodkie koteczki. Muszę sobie poczytać :)

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Wto maja 05, 2015 12:55 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

ewar pisze:Obrazek

:ryk: On tu całym sobą mówi: kiedy ten obiad podadzą?

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Wto maja 05, 2015 19:25 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś już w DS!!!

Atta pisze:
ewar pisze:Obrazek

:ryk: On tu całym sobą mówi: kiedy ten obiad podadzą?

Coś szybko się zniechęcił :?

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro cze 24, 2015 4:20 Re: Tymczasy:Benia,Kubuś i Tusia w drodze do DS!

Długo nie pisałam.Maniuś już od dawna w swoim DS, mam nowe zdjęcia, oczywiście wkleję.Ma naprawdę fajny domek.
Piętnaście minut temu Tusia i Kubuś zostali umieszczeni w samochodzie p.Dariusza i pojechali do Warszawy do swojego DS-u.Wspólnego, świetnego, jak się wydaje domku.Pojechali w dużym transporterku, który Duża kupiła i przysłała do mnie, aby było im wygodniej.Koty są przerażone, Kubuś zakopał się w materacyk, Tusia próbowała otworzyć transporterek, smutne to wszystko, ale miejmy nadzieje, że szybko się przyzwyczają do nowych warunków i będą szczęśliwe.P.Iza płacze, bo zdążyła przyzwyczaić się do tych kotów, oddała im całe serce, one to czuły.To ta zła strona tymczasowania, niestety.Trzymajcie proszę kciuki, aby koty jak najszybciej się zaaklimatyzowały w nowym domku.
Dziękuję Kata.K za ogłoszenia :1luvu: i jamkasica na wizytę PA :1luvu:

ewar

Post » Śro cze 24, 2015 7:09 Re: Tymczasy:Benia,Kubuś i Tusia w drodze do DS!

5:20? To już niedługo dojadą.
:ok:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro cze 24, 2015 7:41 Re: Tymczasy:Benia,Kubuś i Tusia w drodze do DS!

Tak.Duża ma je przejąć w Piasecznie, tak się umówili.Jesteśmy z p.Izą całe w nerwach, wiadomo.

ewar

Post » Śro cze 24, 2015 10:33 Re: Tymczasy:Benia,Kubuś i Tusia w drodze do DS!

Ooo, to świetne wieści :D
Trzymam kciuki, żeby zadomowiły się tak szybko jak Toru! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Śro cze 24, 2015 11:16 Re: Tymczasy:Benia,Kubuś i Tusia w drodze do DS!

Oj, tak jak Toru to na pewno nie.One są dość wycofane, lękliwe, ale domek cierpliwy, tak mi się wydaje.Koty są w jednym pokoju, tak jak prosiłam, mają tam jedzenie, kuwetę, posłanka i transporterek, w którym na razie siedzi Tusia.Kubuś wyszedł, ale schował się za transporterkiem.Wszystko wymaga czasu, wieści z domku będą, będą też zdjęcia.

ewar

Post » Śro cze 24, 2015 14:32 Re: Tymczasy:Benia.Maniuś w DS.Kubuś i Tusia też już w DS.

Napiszę coś, co spowodowała, że płakałam jak bóbr.Otóż, p.Iza zamykała okno, Kubuś siedział na parapecie.P.Iza jakoś niechcący uderzyła ręką mocno w futrynę.Kubuś się przestraszył i wyskoczył przez okno.To parter, trawa, nic mu się nie stało.P.Iza rozmawiała ze mną wtedy przez telefon, więc natychmiast obie wybiegłyśmy z domu łapać kota.Kubuś pobiegł naokoło bloku, wrócił pod okno, z którego wyskoczył i przerażony próbował wskoczyć z powrotem, zanim zdążyłyśmy tam podbiec.Brakowało mu jakieś pół metra.Zaraz trafił w objęcia p.Izy i wrócił do domu.Czy wyobrażacie sobie kota, który nie ucieka, gdzie pieprz rośnie tylko próbuje dostać się do domu, bo to dla niego azyl ?
Wcale mu ta wolność nie pasowała, wyskoczył ze strachu, nie chciał wyjść na zewnątrz.Wciąż mam ten widok przed oczyma, widok skaczącego w desperacji kota, któremu jest w dodatku trudno, bo nie ma ogonka, nie jest mu łatwo utrzymać równowagi.Kubuś to taka kocia ciapa, przylepa z wiecznie przestraszonymi oczyma, wielki kot, ale o psychice kociaka, który wiele przeszedł w swym życiu, a wciąż mu za mało przytulanek i głasków.Tusia jest inna, jest zdecydowanie mądrzejsza, ostrożniejsza.Ona głaskanie lubi, ale na kolanach nie czuje się komfortowo.
Czekam na wieści z domku, ale dzisiaj mają dać kotom spokój, nic na siłę.Zobaczymy jak minie im pierwsza noc w nowym domu.

ewar

Post » Czw cze 25, 2015 12:36 Re: Tymczasy:Benia.Maniuś w DS.Kubuś i Tusia też już w DS.

Tusia i Kubuś zadekowały się po łóżkiem, w nocy zmieniły miejsce kryjówki.Siedzą tam, nie były jeszcze w kuwecie.Duża się martwi, już by wolała, aby nasikały gdziekolwiek, ale to niestety stres.Czekam na telefon, ma zadzwonić, gdyby cokolwiek się zmieniło.Martwię się bardzo.

ewar

Post » Czw cze 25, 2015 16:31 Re: Tymczasy:Benia.Maniuś w DS.Kubuś i Tusia też już w DS.

No i przegapilam podróż.. To stres dla wszystkich, ale trzeba te trudne początki przetrwać. Pamiętajcie z Panią Małgosia, ze w razie czego- jestem. Trzymam kciuki mocno!
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw cze 25, 2015 17:05 Re: Tymczasy:Benia.Maniuś w DS.Kubuś i Tusia też już w DS.

Dziękuję :1luvu: Nadal nie mam telefonu, czyli nic się nie zmieniło :( Może w nocy wyjdą, zjedzą i skorzystają z kuwety? Oby, bo jak nie to...Dostały posłanka, których kilka dni używały, kilka starych zabawek, trochę zużytego żwirku, mają otwarty transporter, nikt ich nie molestuje, dlaczego aż tak są zestresowane?

ewar

[poprzednia][następna]