Zaadoptuję cichego lub gruchającego,proludzkiego kota.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 19, 2015 7:50 Re: Zaadoptuję cichego lub gruchającego,proludzkiego kota.

Na osiedlowej uliczce na moim osiedlu dupek zabił kotkę. Jechał na pełnym gazie i za nic miał otoczenie.Na moich oczach się to stało.Zmarła mi na rękach. Miała mleko. Osierocila dzieci. 5 długich dni szukalam ich. Udało się cudem.
Nie ma bezpiecznych miejsc. Albo się uda albo nie...
Ten kierowca potrącił kota. Nawet nie zwolnił. Mogło być to dziecko.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 19, 2015 10:22 Re: Zaadoptuję cichego lub gruchającego,proludzkiego kota.

Co się zmieni?wszystko się zmieni,kot nie wyjdzie z domu,osiatkuję okna.Słuchajcie nie jestem dzieckiem.Dostałam taką nauczkę,że więcej podobnego błędu nie popełnię,jak już to kot wyjdzie na szelkach ze mną,bo i też o takim kocie myślałam.Doradzcie mi coś.Tak sobie siedzę i myślę,że pewnie nie ma już takiego kociaka na świecie który dorównałby temu straconemu:( mogłabym jechać do schroniska,wziąć kota z olx,ale to nie o to chodzi,po prostu człowiek musi dobrać sobie kota do siebie.boję się,że zostanę bez kot,a dom bez kota nie jest domem,dlatego zwróciłam się do was z prośbą o pomoc.

Asia36

Od: Nie cze 14, 2015 13:56

Post » Pt cze 19, 2015 10:41 Re: Zaadoptuję cichego lub gruchającego,proludzkiego kota.

To nie pisz, że osiatkujesz, tylko osiatkuj. Takie przygotowania robi się PRZED adopcją.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt cze 19, 2015 12:02 Re: Zaadoptuję cichego lub gruchającego,proludzkiego kota.

Zgadza się tylko ,że ja na tego wymarzonego mogę czekać i rok:(

Asia36

Post » Pt cze 19, 2015 14:41 Re: Zaadoptuję cichego lub gruchającego,proludzkiego kota.

Zadziwia mnie, że ludzie "i rok" czekają na tego swojego "wymarzonego" kota, a wszędzie tyle jest zwierząt tak bardzo potrzebujących domu. Wymarzony kot. Spełniający oczekiwania. Pokocham kota całym sercem, jeżeli będzie taki i taki. Nie rozumiem tego. Ale nie mi oceniać.

szaraczki

Od: Pt lis 27, 2009 15:44

Post » Pt cze 19, 2015 20:49 Re: Zaadoptuję cichego lub gruchającego,proludzkiego kota.

Asiu,moi znajomi też nie wypuszczali kota samopas.Jeśli wychodził z nimi do ogrodu to tylko na bardzo długiej smyczy która zaczepiali a kot łaził sobie wokół nich,pobiegał za ptaszkami.

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Sob cze 20, 2015 6:55 Re: Zaadoptuję cichego lub gruchającego,proludzkiego kota.

asiek o i właśnie o tym myślę,tylko gdzie znalezc tego kota?

Asia36

Post » Sob cze 20, 2015 10:24 Re: Zaadoptuję cichego lub gruchającego,proludzkiego kota.

Zacznij od zabezpieczenia domu. Wstaw zdjęcia osiatkowanych porządnie okien. Przekonaj nas, że zrobiłaś wszystko, by zwierzak był bezpieczny. Wtedy masz szansę na propozycje konkretnych kotów.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob cze 20, 2015 10:46 Re: Zaadoptuję cichego lub gruchającego,proludzkiego kota.

Asia a może jeżeli masz możliwość zaczęłabyś od tymczasowania kotów?pomogłabys kotu a może któryś to byłby ten.

Tiama

Od: Pon cze 20, 2011 8:01

Post » Sob cze 20, 2015 14:54 Re: Zaadoptuję cichego lub gruchającego,proludzkiego kota.

Asia36 pisze:Zgadza się tylko ,że ja na tego wymarzonego mogę czekać i rok:(

No i - coś się stanie, jeśli gotowe zabezpieczenia też poczekają?

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie cze 28, 2015 16:55 Re: Zaadoptuję cichego lub gruchającego,proludzkiego kota.

Jakieś niedojrzałe to wszystko. Teksty w rodzaju "oszaleję z rozpaczy", "jestem wykończona psychicznie", "nie jestem dzieckiem" (...ale zachowuję się jakbym była, i potem "muszę udowadniać", że nie jestem...). Porównywanie do sąsiadów (faktycznie, ludzie, którzy być może przyczynili się do śmierci poprzrdniego kota, to wzorcowy punkt odniesienia). Niecierpliwość - mocowanie zabezpieczeń, zanim wezmę kota, jest bezcelowe, wszak wymarzonego kotka chcę zaraz, teraz - a montaż siatek to jak już będę musiała, albo i nie, kota mam, to figa z makiem. A przy tej niecierpliwości - wymóg, by kot był taki sam, jak poprzedni. Nierealistyczne, moim zdaniem, bo każdy kot jest inny. Rozumiałabym poszukiwania kota o podobnym charakterze lub/i umaszczeniu (np. ogólnie mówiąc - "przytulastego burasa" lub "skorego do zabaw czarnulka"), ale postawa Asi36 przypomina mi dziecko tupiące nóżką i płaczące, że chce natychmiast taką samą zabawkę, jak ta, którą przed chwilą zepsuło. I żeby nie miauczał.

Wasylisa

Od: Sob lis 02, 2013 14:43

Post » Nie lip 05, 2015 7:34 Re: Zaadoptuję cichego lub gruchającego,proludzkiego kota.

Asia36 pisze:Poszukuję proludzkiego,spokojnego,zrównoważonego kota,takiego który nie miauczy(niektórzy mówią,że nie ma głosu)lub gruchającego.Wiem,że takie są ,bo niedawno takiego straciłam i szaleję za nim z rozpaczy.

Asiu, nie znajdziesz takiego kota. To żywa istota, a nie seryjna produkcja zabawki. Tak samo jak nie ma dwóch takich samych ludzi. Ja straciłam mojego kotka Brytolka przed wczoraj. Tez szaleje z rozpaczy i tez chcialbym znaleźć takiego samego... ale to niemozliwe. Dlatego na razie nie biorę żadnego kotka, bo boje się, ze nie będę w stanie dać mu tyle ciepła i czułości co mojemu ksieciuniowi. Asiu, zarówno Ty jak i ja, musimy pogodzić się z odejściem naszych futerek i musimy być gotowe na pokochanie innego kotka. Ochloń i daj sobie czas, przygotuj mieszkanie i dopiero szukaj kotka. I zapamiętają sobie - to nie Ty wybierasz sobie kota, to kot wybiera Ciebie. Życzę Ci powodzenia i rozwagi.
Obrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los" Oscar Wilde

Yasmin0444

Od: Pon mar 18, 2013 19:02

[poprzednia]