To taka prawdziwa klasyczna burasia. Pani kasjerka z dworca PKP, na którym pomieszkiwała kotka powiedziała że może ją zaadoptować, ale za 2 miesiące, bo wtedy wyprowadza się jej syn z żona i psami.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019
I po wypoczynku. Wróciłam. Mam jeszcze kilka dni wolnego, ale dużo zaplanowanych spraw. Ale chociaż do pracy nie muszę jeszcze iść. Na wyjeżdzie spotkałam wiele ładnych kotków:
Rano wywiozłam już dzikusa na działki. Miał przedłużone leczenie, trzy tygodnie dostawał leki, więc wywiozłam go dziś. Niech biega, niech się grzeje na słońcu. Kotka z dworca też już dwa tygodnie po sterylce. Dziś szwy jej zdejmiemy. Siedzi sobie teraz w wolierze. Podczas mojej nieobecności przybył nam maluch. wyskoczył ojcu pod koła samochodu. Nic się nie stało, a maluch trafił do nas. Już dwa razy był u weta, bo łapę sobie stłukł. Ten kot to tornado. Zrobię później zdjęcia.
Widzę, że przyroda nie znosi próżni. Czekam niecierpliwie na foty tornada
_______________________________________________________ Jakie nudne byłoby życie gdyby nie ten rząd. Nie, za PO nie było lepiej. Ludzie tyrali za 1.200 brutto. Afera goniła aferę Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.
Erin pisze:Cześć! A gdzie to takie piękności można zobaczyć?
Widzę, że przyroda nie znosi próżni. Czekam niecierpliwie na foty tornada
No właśnie gdzie takie pięknoty mieszkają?
A z tą próżnią w przyrodzie to niestety tak jest. Ja też teraz jestem na wyjeździe, a właśnie zadzwoniła znajoma, że na działkach wałęsa się jakiś długowłosy kot, skołtuniony bardzo. I pyta czy go wezmę
Widać jaki z niego łobuziak Mam jakieś dziwne skojarzenia Takie umaszczenie miała mamusia Rysia i Tosi - mojej dwójki rodzeństwa. Ryśkowi, jeśli chodzi o łobuzowanie i rozrabianie - nic nie przeszło, mimo upływu lat....... Kotek prześliczny
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019
_______________________________________________________ Jakie nudne byłoby życie gdyby nie ten rząd. Nie, za PO nie było lepiej. Ludzie tyrali za 1.200 brutto. Afera goniła aferę Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.
Kacperek jest niesamowicie cierpliwy. Mała żyć mu nie daje. Innym też, ale głównie jego pozbadła. A on tak delikatnie, bez pazurków próbuje odpierać jej zaczepki.
Dajecie radę w te upały? Dobrze, że mam jeszcze kilka dni wolnego, bo w pracy trudniej byłoby to przetrwać. Mam też kilka dni wolnego od sterylek, weci radzą robić po upałach, jeśli nie ma nic pilnego.
U nas w mieszkaniu nie ma tragedii jesli chodzi o temperatury. Zwierzaki są ospałe nieco, ale bez tragedii. Oczywiscie picia schodzi dwa razy więcej i zbankrutuję na żwirek. Zmieniły też niestety pory aktywnosci na bardzo wczesne ranki. A ja tylko w drodzę do pracy cierpię z powodu piekarnika w autobusie. Wolne by mi się przydało.
A mi się udało jeszcze wyskoczyć na krótko nad Bałtyk, właśnie wróciłam. Ale jutro niestety już do pracy. Dobrze jednak, że upały minęły. No i muszę w końcu dłużej pomieszkać w domu, bo moja Tania chodzi obrażona i nie chce ze mną gadać.