Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 19, 2015 3:57 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Dzieciak spał troche przy Nas w lozku, troche ze słoniem w transporterze, długo dokazywal myszka i chrupal troche suchego. Teraz dałam mu pierwsze śniadanie, zburze mu system pobudek, nie mam rolet jak Mirka i jak Fuksik zobaczył ze sie jasno robi to jak kogut zaczął dokazywać :lol:
Poszłam do kuchni, to Moli zaczęła miauczeć i chciała sie głaskać, ale tylko chwile bo poczuła Małego i nasyczala na mnie. W jednym czasie dostali jedzonko :) do kuwety Molka nie chce wejść, jeszcze trzyma ją stres chyba. Mały ma swoja kuwetkę :)
Zobaczymy jak dzis przebiegnie dzien?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt cze 19, 2015 5:57 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Niech dobrze przebiegnie. Będziesz w domu?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt cze 19, 2015 6:38 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Trzymam kciuki, żeby się kotulki jak najszybciej dogadały. :ok: :ok: :ok: :ok:
Super, że masz dwa koty. :mrgreen:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Pt cze 19, 2015 7:10 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

MalgWroclaw pisze:Niech dobrze przebiegnie. Będziesz w domu?

Tak cały dzien dzis jestem w domu, i sobotę i niedziele rownież :ok:
Obrazek

Moli25

Post » Pt cze 19, 2015 9:13 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:Dzieciak spał troche przy Nas w lozku, troche ze słoniem w transporterze, długo dokazywal myszka i chrupal troche suchego. Teraz dałam mu pierwsze śniadanie, zburze mu system pobudek, nie mam rolet jak Mirka i jak Fuksik zobaczył ze sie jasno robi to jak kogut zaczął dokazywać :lol:
Poszłam do kuchni, to Moli zaczęła miauczeć i chciała sie głaskać, ale tylko chwile bo poczuła Małego i nasyczala na mnie. W jednym czasie dostali jedzonko :) do kuwety Molka nie chce wejść, jeszcze trzyma ją stres chyba. Mały ma swoja kuwetkę :)
Zobaczymy jak dzis przebiegnie dzien?

Moli zazdrośnica, przejdzie jej :) , ale jak się było do tej pory rozpieszczoną jedynaczką to trochę ciężko tak od razu dzielić się swoimi Dużymi
wg mnie nie jest źle, jak Moli fochy przejdą to jeszcze będzie zadowolona, że ma się z kim bawić :)
Ostatnio edytowano Pt cze 19, 2015 9:21 przez mir.ka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt cze 19, 2015 9:20 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Muszą sobie poukładać życie na nowo, oboje. Jak by się czuł człowiek, gdyby mu się wprowadził trzeci i usłyszałby: teraz on/ona będzie z nami mieszkać, ale nie martw się 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt cze 19, 2015 9:25 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Fuksik to ma trochę spokojniej, bo u mnie miał dwa syczące koty na niego, tylko jeden był chętny do zabawy, oprócz tego dwa psy, z których jeden go mamlał po futrze :lol:
Fuksik jest nie kłopotliwy, jak dostanie swoje zabawki to potrafi ładnie sam się bawić, a później idzie spać. Kochany kociak :1luvu:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt cze 19, 2015 9:39 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Jest bardzo kochany :1luvu:
Grzeczny, ładnie je, klocki ładuje, bawi sie swietnie, zarówno sam jak i z Nami!
Na rączki sam sie pcha, do miski sam idzie, wodę rozlewa :mrgreen: wszystko wiec w porządku :mrgreen:
Moli ma focha, chodzę do niej głaskam, dałam jej ulubionego fileta, ale zjadła troche zakopała na pozniej ale ta późniejsza porcja juz sie Fuksik poczęstował :lol: wiec sorry Molka taki mamy klimat :lol: zrobimy nowego cycka dla Ciebie :lol:
Mały chce iść do Molki, ale ta staje okoniem, pokazuje wszystkie zeby i syczy jak żmija :D Fuksik ucieka jak maly źrebak a ta sie obraca D do tylu niego :lol:
Jeszcze doceni Brata 8)
Póki co siedzę i oglądam tv, a Fuksik mi zasponsorowała akupunkturę na plecach, usiłuje sie na mnie wdrapać :mrgreen:
Obrazek

Moli25

Post » Pt cze 19, 2015 9:53 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:Jest bardzo kochany :1luvu:
Grzeczny, ładnie je, klocki ładuje, bawi sie swietnie, zarówno sam jak i z Nami!
Na rączki sam sie pcha, do miski sam idzie, wodę rozlewa :mrgreen: wszystko wiec w porządku :mrgreen:
Moli ma focha, chodzę do niej głaskam, dałam jej ulubionego fileta, ale zjadła troche zakopała na pozniej ale ta późniejsza porcja juz sie Fuksik poczęstował :lol: wiec sorry Molka taki mamy klimat :lol: zrobimy nowego cycka dla Ciebie :lol:
Mały chce iść do Molki, ale ta staje okoniem, pokazuje wszystkie zeby i syczy jak żmija :D Fuksik ucieka jak maly źrebak a ta sie obraca D do tylu niego :lol:
Jeszcze doceni Brata 8)
Póki co siedzę i oglądam tv, a Fuksik mi zasponsorowała akupunkturę na plecach, usiłuje sie na mnie wdrapać :mrgreen:

jak będzie zmęczony to ci się położy z drugiej strony :wink: , przytulisz go do piersi a on ci włączy swoją muzykę :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt cze 19, 2015 10:40 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:Jest bardzo kochany :1luvu:
Jeszcze doceni Brata 8)

:20145 :20145 :20145 No to się nauczy dojadać a Ty kochana dawaj mniejsze porcje :D Bardzo śmiesznie tam u Was. Fuksik pachnie wciąż całym obcym zwierzyńcem i dopóki tak będzie to Molka będzie syczeć. Później też, ale mniej, bo Fuksik będzie swój i zacznie się nim interesować. Na razie Fuksik jak taka bomba zapachowa chodzi po mieszkaniu i Moli nie wie co o tym myśleć. Ja też tak reaguję na obce zapachy ;p U mnie przenoszenie zapachów trwało 3 dni - z Maciusia na Kitusię. Maciuś był po schronisku więc to co czuła Kitula to tylko ona wie. A Marysia była podwórkowa, nie była od innych kotów to już nie było syków. Ale wiadomo, że też Kitusia już była nauczona do drugiego kotka. Ale u mnie jest inaczej, bo ja mam dorosłe koty, można a nawet trzeba rzec - seniorki :D Chociaz nie wiem czy Marysia jest seniorką. Więc co się u mnie przedłużało to się u Ciebie skróci na pewno :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt cze 19, 2015 11:06 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Masz racje Klaudia, zapach duzo robi.
Ale przenoszę zapachy z jednego na drugie :mrgreen:
Mysle ze dłużej to potrwa jednak ale obydwoje czuja ze sa kochani i i jedno i drugie odwdzięcza sie głośnym gruchaniem :1luvu:
Rozczula mnie to :1luvu:
Niech tylko Molka przestanie syczec to i Mały bedzie bardziej do niej chciał podchodzić
Ale potrzebny Nam czas czas czas :D
Fuksik pojadł ze mną gotowanego filecika, nie jest taki ze bedzie jest do oporu, zje i siądzie obok talerza i bedzie paczec :1luvu:
Mam zdjecia na konkurs :1luvu:
Wyślę dzis napewno :mrgreen:
Obrazek

Moli25

Post » Pt cze 19, 2015 11:10 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Matrona na tronie :ryk:
Obrazek
Siedzi i paczy :D
Obrazek

Moli25

Post » Pt cze 19, 2015 11:20 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:Matrona na tronie :ryk:
Obrazek
Siedzi i paczy :D

mały był w pobliżu?

Moli ponadto moze czuć zapach Maxa i to dodatkowo moze ją stresować
moze powinnam była ci dać jeszcze kociego szamponu do wymycia Fuksika,zeby usunąć tę mieszankę z niego
Obrazek

mir.ka

Post » Pt cze 19, 2015 11:26 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Nie ona tak siedziała w łazience :mrgreen:
Ogólnie zachowuje sie normalnie Molka, chce sie głaskać, wczoraj była nietykalna. Prosi o jedzenie jak ją wołam przychodzi :ok:
Jak zobaczy Fuksika to syczy, ale on sobie nic z tego nie robi :lol:
Mam szampon dla kotka, moge go wykapać pozniej jak maż wróci z pracy, moze pomoże ?
Nie ma tragedi. Ani razu nie podniosła łapki na malucha, chodzi i wacha miejsca w których bywał.
Obrazek

Moli25

Post » Pt cze 19, 2015 11:39 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:Nie ona tak siedziała w łazience :mrgreen:
Ogólnie zachowuje sie normalnie Molka, chce sie głaskać, wczoraj była nietykalna. Prosi o jedzenie jak ją wołam przychodzi :ok:
Jak zobaczy Fuksika to syczy, ale on sobie nic z tego nie robi :lol:
Mam szampon dla kotka, moge go wykapać pozniej jak maż wróci z pracy, moze pomoże ?
Nie ma tragedi. Ani razu nie podniosła łapki na malucha, chodzi i wacha miejsca w których bywał.

czyli powoli się przekonuje :ok:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]