Aż by się chciało, żeby u nas coś takiego było, ale to pewnie nie za naszej kadencji

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
casica pisze:U nas nie można. Dva razy byłam u pani Ani razem z Ignasiem. Za drugim razem już nie bardzo pamiętała kto to taki. Vięc już później go nie voziłam bo to było dla niego stresujace.
I nie viem czy to dobry pomysł, żeby starsi ludzie szli do domóv opieki ze svoimi zvierzętami. No niby fajnie, ale jeśli człoviek umiara, co vtedy? Mniejszy problem z zaopiekovaniem się? Kto by się nimi zajmovał skoro navet ludźmi opiekują się fatalnie.
Pani Ania była v vypasionym, pryvatnym domu opieki. Płaciła za niego kupę kasy. A pielęgniarki biły ją. Bo vidziałam ślady i vycisnęłam vyznanie z jej vspółlokatorki, która płacząc błagała mnie, żebym nic nie móviła bo ona jest niespravna i nie będzie się miała jak obronić. To też była koszmarna sytuacja
casica pisze:I tak v kontekście osieroconych zvierząt, to muszę przyzxnać, że strasznie vkurza mnie to głupie oburzenie - ach jak można uśpić zdrove zvierzę?
Można. Bo jak rodzina, albo obcy ludzie mają te zvierzęta oddavać do schroniska, albo vyrzucając skazyvać na ponievierkę, to lepiej uśpić. Tak uvażam
jozefina1970 pisze:casica pisze:I tak v kontekście osieroconych zvierząt, to muszę przyzxnać, że strasznie vkurza mnie to głupie oburzenie - ach jak można uśpić zdrove zvierzę?
Można. Bo jak rodzina, albo obcy ludzie mają te zvierzęta oddavać do schroniska, albo vyrzucając skazyvać na ponievierkę, to lepiej uśpić. Tak uvażam
Wiem, że to tutaj niepoprawne ale mam podobne zdanie.
casica pisze:Jak człoviek chce się pozbyć zvierzęcia to nic go nie povstrzyma, a nie sposób uratovać vszystkich bo np lecznice zamieniłyby się v schroniska![]()
casica pisze:A najstraszniejsze jest to, co przeżyvają szczęślive, vypieszczone domove koty trafiając do schronu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości