Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw cze 11, 2015 16:22 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

widać,że smutna Tulisia :(

Jak to jest ,Nemi, jak pokazujesz zdjęcia jezyków, potrafię rozróznić , ba , a cóż to za problem zza ekranu :lol: a tak na żywo, to zupęłni inaczej to wygląda , zupełnie :roll: one popitalają jak małe samochodziki Obrazek , a poza tym z góry są wszyskie kolczaste, jak je mam odróżnić Obrazek

Tak, mały Stefanek (u nas kosy to Stefanki, a węże to Fraglesi :wink: ) mieszka na gałązkach nad jeżowym letnim leżem w brzozach :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw cze 11, 2015 20:46 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Kciuki za wszystkich.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw cze 11, 2015 20:52 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Biedna Tulisia. :(
A dzików lepiej nie karm - rozbisurmanią się, a czego jak czego, ale dzików w Warszawie jest trochę za wiele ostatnio...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt cze 12, 2015 11:17 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Meganuś, ale one już są rozbisurmanione i to nie przez nas.

Ze zdjęciem było tak. M odchwaszczał pięciorniki jakie mamy pod płotem i nagle poczuł na sobie czyjś wzrok. Odwrócił się i zamarł - o 2 kroki od niego stała loszka ze zdjęcia, a za nią ustawione w wachlarz pasiaczki. Jak M zrobił krok w ich stronę uciekły. Po chwili znów wróciły i paczały wyczekująco. Jak wrócił na podwórko, podeszły pod samą bramę, całkowicie ignorując nasze, biedne psy.

Tulisia była dziś obrabiana w lecznicy. Czuje się już lepiej :P Nos jeszcze zapchany, ale oddycha już lepiej. Doktor już nie mówił nic o obrzęku płuc, więc i my odetchnęliśmy.

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pt cze 12, 2015 11:31 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

No Tuliśka, tak trzymaj i nie puszczaj :ok:
Już wystarczy tych atrakcji.

A jeże faktycznie popylają jak pershingi.
Jak im się to udaje na tych tycich, krótkich łapkach?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro cze 17, 2015 23:13 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Dziewczyny, jeśli któraś na TV - to prawdopodobnie dziś będzie można zobaczyć M i jeżyki w DDTVN.

Erinku, Tulisia wzięła sobie do serca Twoje słowa. Popyla nie jak pershing, a jak superpershing :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Czw cze 18, 2015 6:33 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Przyjdzie mi raz żałować, że nie mam tv :placz:
:mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw cze 18, 2015 10:27 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

No i co z tego, że mam telewizor? :placz:
A na stronie Tefałenu będzie link?

Cieszę się, że Tuśka wyrzutnię pershingów uruchomiła w jeżowej doopce :ok: <3

Erin

Post » Pt cze 19, 2015 11:15 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

morelowa pisze:Przyjdzie mi raz żałować, że nie mam tv :placz:
:mrgreen:

no. :?

a będzie gdzieś dostępny w necie?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt cze 19, 2015 21:32 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Sob cze 20, 2015 6:53 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Piękne jeże, piękna Nemi i na pewno inni - mój komp się zbuntował więc widziałam część - i domeczki och i ach! I tak pięknie zielono na około, i kwiatki.. Ale jeżyka widziałam tylko jednego :( nim mi się wyłączyło.
Ale prezenter 8O ... 'front skandynawski, bo idzie od Skandynawii ....' :roll: - nie wykluczam jednak , że jest miły :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob cze 20, 2015 9:32 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Pod filmikiem, są jeszcze trzy opcje video, które można obejrzeć. Widać też Pisiorka.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Sob cze 20, 2015 9:38 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Zrobiłam sobie Dzień Dobry Miau i obejrzałam :)
Super Nemi :ok:

Erin

Post » Sob cze 20, 2015 11:36 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Dziewczyny - bardzo dziękuję ! :1luvu: O TVN, różnie się mówi, ale muszę napisać, że te osoby, które u na były, są naprawdę super. Co do pana prezentera, już od dawna podejrzewałam, że jest pozytywną osobą i bardzo się ucieszyłam, że to właśnie on przyjechał. Miałam pewne obawy, czy poradzi sobie z jeżami, ale był świetny. Zgodził się być naszym ambasadorem i obiecał, że jak będziemy robić jakieś akcje będzie uczestniczył, a kilka mamy w planie. Dzień naprawdę był bardzo, bardzo udany :P Ale oczywiście nie obyło się bez przygód, jak to w domu, gdzie jest więcej zwierzaków niż ludziów, a goście nie są na porządku dziennym.

Było tak. Bladym świtem poprasowałam jakieś ciuchy, ubraliśmy się i czekali. Najpierw przyjechała ekipa techniczna. Psy oszalały, jakby sto diabłów w nie wstąpiło - biegali, skakali. Efekt był taki, że całe nasze pięknie wyprasowane wyjściówki zostały gustownie ozdobione odciskami łap. Później zaczęliśmy wystawiać klatki do ogrodu - klatki stoją w domu, a jeże, które się do tego nadają są wypuszczane na noc do zagrody. Panowie rozkładali kable i w tym całym ferworze, ktoś zapomniał zamknąć furtkę i psy uciekły :roll: Było jakiś kwadrans do wejścia na antenę, mnie udało się znaleźć, jakiś mało pomięty T-shirt, a M popędził ich szukać. Na szczęście nie byli daleko - okazało się że w pobliżu leżą resztki zwłok dzika i nich właśnie psy się udały. M zdołał ich ubrać, zapiąć i przyprowadzić do domu. Ale wrócić mokry po pachy - bo rosa, a zarośla słusznej wysokości. Na szczęście udało mi się jakoś opanować po tej całej sytuacji :P

Pisiorka na wizji było bardzo mało, ale on sam brylował wśród ekipy, pomiędzy wejściami :P Muszę przyznać, że wzbudził bardzo wiele emocji.

Jak skończyliśmy, panowie pojechali - mieliśmy jechać do pracy, ale stwierdziłam, że jestem zbyt padnięta. Poszliśmy na spacer z pasami, my z Balciem wróciliśmy wcześniej, rozłożyliśmy się z kanapkami, a tu nagle dzwonek. Myślałam, że to M z Flipciem wrócili, ale nie. To była, dwójka młodych ludzi z pudełkiem z dwoma jeżynkami w naprawdę tragicznym stanie... odwodnione i z mega biegunką. Jedna była już prawie całkiem zimna i za TM. Na razie obie żyją.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob cze 20, 2015 12:52 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Biedne jeżurki :( Oby im się udało :ok:
Na dziś chyba Wam wrażeń wystarczy.

Erin

[poprzednia][następna]