Akcja sterylizacji do konca marca,niektore lecznice.str 24.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 10, 2005 21:19

:evil:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Czw mar 10, 2005 22:03

Wiem, że "urwałam się z choinki", ale chciałam się upewnić.
Czyli już na 19 marca nie można przyjść z kociakiem na kastracje, jezeli nie jest się zapisanym na liście? :(

g_o_n_i_a

Od: Sob mar 05, 2005 22:41

Post » Czw mar 10, 2005 22:28

g_o_n_i_a pisze:Wiem, że "urwałam się z choinki", ale chciałam się upewnić.
Czyli już na 19 marca nie można przyjść z kociakiem na kastracje, jezeli nie jest się zapisanym na liście? :(

nie za bardzo rozumiem to pytanie :?:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Post » Czw mar 10, 2005 23:44

g_o_n_i_a pisze:Wiem, że "urwałam się z choinki", ale chciałam się upewnić.

A dzwonilas do jakies kliniki w Rzeszowie i juz nie przyjmuja, maja komplet na dzien sterylizacji? Tak trzeba sie zapisac-zglosic ze chcialbys w ramach akcj to i to-pies/kot itd.
Musisz zadzwonic do lecznicy, ktora bierze udzial w akcji, zapytac weta czy masz przyjsc wczesniej aby kota zobaczyl, moze badania trzeba zrobic przed.

Ja mowie tak-to nie jest tak,ze bierze sie psa na spacer i podrodze na zabieg idziesz, 19 marca. Musisz przygotwac zwierzak do zabiegu-wszystko jest na stronie vetserwisu-link u nas,przy akcji-opisane.
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Pt mar 11, 2005 7:57

A do mnie dzwonila pani z Kroniki i mowi, ze pisze ten artykul - glosem jakby jej ktos kazal i ona robi laske. Tylko ze napisze o sterylizacji, ale nie napisze o Akcji, bo to namawianie ludzi do wydawnia pieniedzy, a tego ich gazeta nie moze robic. Mowie, ze ceny sa nizsze, ze weci rezygnuja z zyskow tego dnia - ona dalej swoje. Chyba nazwy SOZu tez nie poda to to reklama (!!!) - mowie im ze to nie jest zadne przedsiebiorstwo tylko stowarzyszenie utrzymujace sie z datkow. Ona dalej swoje. W koncu ja odpuscilam - niech juz powstanie artykul o tej sterylizacji, chociaz tyle, moze chociaz nazwa ludziom sie jakos rozjasni. Powiedziala mi tez, ze poprosi o wypowiedz weta i jak on jej powie, ze sterylizacja jest szkodliwa to ona to tez napisze!
A wspominka, ze odbyla sie Akcja moze byc, ale w wydaniu z 24 marca, bo to juz bedzie po akcji i nie bedzie to zadna reklama!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt mar 11, 2005 8:03

ARKA pisze::( ja juz nie wiem co to sie dzieje-nastepny kwiatek,cyt:

"Serdecznie Państwa witamy!
Nasz Tygodnik bardzo chętnie napisze o Ogólnopolskim Dniu Sterylizacji Zwierząt. (...)Jednak byłby to wywiad sponsorowany, za który państwo musieliby zapłacić 100 zł. (...) Pozdrawiamy, Tygodnik Radomski"

A w radomskie schronisko jest na drugim miejscu jesli chodzi o stracone zwierzeta-czyli zmarle plus eutanazja-55% :evil:

2003/04 przyjete 2.589 utracone 1.151 (631usmiercone, 373 utracone 147 zbiegle)

noz sie w kieszeni otwiera :evil: :evil: :evil:
Ostatnio mialam rozmowe z dosc bliskim znajomym - uwaza, ze strylki sa niechymanitarne lepiej topic kocieta i szczenieta, szczegolnie, ze "Wisla blisko". W miare spokojnym glosem zrobilam mu krotki wyklad, ale nie wiem czy cos dotalo. :evil: :(
Za to udalo mi sie namowic kolerzanke do kastracji psa, ktory gdyby tylko mogl (przewaznie chodzi na smyczy) zostalby ojcem co drugiego szczeniaka w okolicy. Ciachna psa z ramach akcji, zawsze to troche taniej i latwiej im bylo sie zmobilizowac.
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pt mar 11, 2005 9:32

no dokładnie Carmella, ta pani z kroniki jak z nią gadałam to też jakby wielka łaskę robiła że napisze ten temat. i ta jej opinia o sterylizacji :evil: mam nadzieje że jak zadzwoni do jakiegoś weta najlepiej do tygo co bierze udział w akcji to ja oświeci
ale na pocieszenie np. w dzienniku Pani bardzo zanteresowana i żadnych głupich uwag a Pani z WYborczej już wiedziala o akcji bo sama znalazła w necie :D

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pt mar 11, 2005 10:35

zadzwonilam do tej pani dzis - artykul bedzie 24 marca! no moze i lepiej pozno niz wcale, bo moze bedzie cos madrego, co skloni ludzi, ze pomysla, ze dobrze by wykastrowac swoje zwierze, ale :evil: . wczesniej nic nie bedzie. ale ponoc bedzie wspomniane, ze co roku SOZ ARKA organizuje ogolnopolskie akcje sterylizcji zwierzat. weta pani juz znalazla. zobaczymy co jej wyjdzie.

a i jak znajde zmowjakis temat to mam dac znac, pomysly na artykuly zawsze mile widziane - szkod atylko ze robione i tak sa po ichniejszemu

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt mar 11, 2005 11:04

carmella pisze:A do mnie dzwonila pani z Kroniki i mowi, ze pisze ten artykul - glosem jakby jej ktos kazal i ona robi laske. Tylko ze napisze o sterylizacji, ale nie napisze o Akcji, bo to namawianie ludzi do wydawnia pieniedzy, a tego ich gazeta nie moze robic. Mowie, ze ceny sa nizsze, ze weci rezygnuja z zyskow tego dnia - ona dalej swoje. Chyba nazwy SOZu tez nie poda to to reklama (!!!) - mowie im ze to nie jest zadne przedsiebiorstwo tylko stowarzyszenie utrzymujace sie z datkow. Ona dalej swoje. W koncu ja odpuscilam - niech juz powstanie artykul o tej sterylizacji, chociaz tyle, moze chociaz nazwa ludziom sie jakos rozjasni. Powiedziala mi tez, ze poprosi o wypowiedz weta i jak on jej powie, ze sterylizacja jest szkodliwa to ona to tez napisze!
A wspominka, ze odbyla sie Akcja moze byc, ale w wydaniu z 24 marca, bo to juz bedzie po akcji i nie bedzie to zadna reklama!

A jak otwieraja jakis supermarket czy ciucholand i ludzie czekaja w nocy na otwarcie, ceny promocyjne, jak sie ludzie tratuja i prasa pisze, pokazuje zdjecia, to co to jest, nie reklama? :evil: :evil: :evil:

Niech napisza po akcji-oby napisali o zabiegach, bezdomnosci i glupocie ludzkiej z topieniem nowonarodzonych kociat i szczeniat.

ARKA

Post » Pt mar 11, 2005 11:15

A jak bysmy cos takiego zrobili to bylby skandal obyczajowy :wink:
http://www.ddaf.org/SpayDay/win/

ARKA

Post » Sob mar 12, 2005 10:03

mowisz o tych drewnianych przywieszkach? super sa 8)

Obrazek

jojo

Post » Sob mar 12, 2005 19:46

Arko, dodałam wątek o Ogólnopolskim Dniu Sterylizacji na Forum Papużki, gdzie są osoby które posiadają czworonogi. Wrazie czego mogę podać adresik.
Pozdrawiam :wink:

g_o_n_i_a

Od: Sob mar 05, 2005 22:41

Post » Nie mar 13, 2005 8:45 akcja sterylizacji -19 marca

prosze o namiary w lublinie .moja mama dokarmia psy i koty.wiem ,ze czesc z nich nie jest wysterylizowana .

deja-vu

Od: Wto cze 01, 2004 17:49

Post » Nie mar 13, 2005 11:15

deja-vu tu masz odnosnik prosto na lecznice z LUblina http://www.arka.strefa.pl/Akcja-2005/Ma ... lskie.html i buzka dla mamy :D

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon mar 14, 2005 11:01

Mikołów już pooklejany plakatami.
:spin2:

Aika

Od: Pon maja 10, 2004 11:52

[poprzednia][następna]