Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ASK@ pisze:kashucha, każdy z nas "miał" takiego kota. Prawie kazdy. Oddał by życie i każde pieniądze byleby został przy nim. Tym bardziej wiemy jak to jest gdy dzień zaczyna się bez futerka. Każdy kolejny jest dla nas czasem samotności.Świadomość ,że nie są to ostatnie dni, że zawsze tak będzie powala rozpaczą.
Trzymaj się.
Mocno Ciebie przytulam.
Lawenda nie jest tam sama. Jest już z Naszymi co odeszły. Czekają już razem na spotkanie z nami.
kashucha pisze:Odgrzewam wątek, bo nie wiem czy podałam dane "hodowcy" Lawendy. Nie udało mi się, mimo wielu bardzo obszernych maili, skłonić tej pani do zaprzestania rozmnażania kotów, można więc się spodziewać, że proceder będzie trwał. Może potencjalny kupiec wpisze pewne dane w wyszukiwarkę i przy odrobinie szczęścia trafi tutaj.
strona stowarzyszenia hodowli: http://stowarzyszenie89.webnode.com/ - Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt i Hodowli Kotów i Psów Rasowych - z tego co wiem tylko ta hodowla do niego należy, można więc przyjąć, że to twór własny.
mail hodowcy: kovacsx@tlen.pl
nazwa użytkownika na Allegro: kovacsx
nazwa użytkownika na olx: Katriona
"hodowla" zlokalizowana w Jarocinie. Nazwisko państwa to popularna ryba na D...
Zaraz poszukam jakiego wątku ostrzegawczego i tam umieszczę powody dla których nie wolno kupować kotów z pseudohodowli i dane tej konkretnej pseudohodowli, ku przestrodze.
A Was wszystkich, którzy wspieraliście mnie w walce o Lawendkę, zapraszam do polubienia https://www.facebook.com/GatosDePau . Jestem teraz domem tymczasowym dla trzech kociąt. Dopiero to pomogło mi trochę złagodzić ból i wypełnić pustkę.
kashucha pisze:felin,
dzięki za informację, nie wiedziałam o tym. Ja nigdy kotom nie macham tak szybko wędką, to mój TŻ taki genialny, nie za bardzo umie się bawić z kotem :p
Przekażę mu, by wolno sunął myszą po ziemiChyba nie ma nic złego w wolno poruszającej się zabawce? Wydawało mi się, że jak coś się samo rusza, lepiej stymuluje instynkt łowiecki niż to, co nieruchome. Rzadko jednak ruszamy zabawkami dla tej trójki, bo doskonale się bawią polując same na siebie
Istne towarzystwo wzajemnej adoracji.
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], jachu81 i 161 gości