Wróciłam do domu. Mam dostęp do wszystkich rzeczy wymienionych w pierwszym poście.
Oraz przejrzałam szafę i wybrałam kilka bluzek, których nie będę już nosić.
Rozmiary XS/S
Orsay
pamiętam dokładnie ile ona kiedyś kosztowała

80zł! Idiotyzm, za kawałek prześwitującego materiału

ale kolor i koronka tak mi się bardzo podobały, że nie mogłam się oprzeć. Pomijam kwestię, iż to nie mój odcień i krój, w związku z czym jej nie nosiłam... Jeśli dobrze pamiętam założyłam ją RAZ (a ma kilka lat). Przez ten czas przeleżała w szufladzie z innymi, a ja od czasu do czasu ją wyciągałam i zachwycałam się jaka jest ładna. Teraz w końcu jestem gotowa się z nią rozstać.
20 zł?

Nylon i wiskoza
długość od początku ramiączka do dołu ok 49 cm
długość ramiączka ok 9 cm z przodu
szerokość pod biustem (przy nierozciągliwej tasiemce) 35 cm
Prześwitująca, luźna, z rękawami "nietoperza", gumka w pasie, regulowany dekolt
Ile łaska

Długość od ramienia ok 46 cm
Szerokość w pasie (bez rozciągania gumki) ok 32 cm
Prześwitująca, dekolt w "serek", dłuższa, gumka w pasie, rozcięcia po bokach
ma dwie małe dziurki na styku gumki, gdzie puścił szew, zaraz zaszyje i nic nie będzie widać
Ile łaska

długość ok 66 cm
szerokość w pasie (bez rozciagania gumki) 32,5 cm
Orsay
Prześwitująca, elastyczna koronka (bardzo ładna, w róże)
W najgorszym stanie z nich wszystkich, bo ją najczęściej nosiłam
Co łaska

długość bez ramiączek 36 cm
długość ramiączek 2x 15,5 cm
najwęższe miejsce w pasie 25,5 cm
Prześwitująca siateczka z poprzeplatanym milionem koralików
funkcjonująca bardziej jako narzutka (na sukienkę czy inny top) niż bluzka
Co łaska

Długość od ramienia ok 48 cm
Szerokość mierzona na płasko, bo bluzka się bardzo rozciąga i w ogóle nie trzyma formy

34 cm (ale i 45 też)
T-shirt z mini rękawkiem. Jedna z moich ulubionych bluzek. Jest tak pozytywna, że nie umiem się nie uśmiechnąć na jej widok. Niestety zrobiła się za którka, a raczej to ja się zrobiłem nieodpowiednia do niej
100% bawełna (i to świetna bawełna, bo ciuszek ma już z 10lat. Spokojnie jest w stanie dobrym +, nawet nie straciła za bardzo formy, szwy się nie przesunęły i w dalszym ciągu się tykają po uprasowaniu)
Szerokość w talii: ok 32,5 cm
Szerokość dołu: 39 cm
Szerokość ramion: 36 cm
Długość 43 cm
Co mnie najbardziej w niej urzekło?
Chineczka jest dwustronna
Co łaska
Przód

Tył

Waham się jeszcze nad jedną bluzką... Jest to kolejny mój grzeszek z serii "cudowna! ale na mnie nie pasuje". Mam ją by sobie popatrzeć

Nosiłam ją raz, przymierzałam kilka razy

Kupiona w sklepie Lee, nie tak dawno temu
Przezroczysta, przy biuście podwójny materiał, suwak po boku, regulowane ramiączka. Przepięknie ufarbowana, ozdobiona haftami i cekinami (które o dziwo nawet mi nie przeszkadzały, choć nie lubię). Bluzka ma ciekawy kształt, falbana sięga mi za biodra, a "ogon" do połowy uda. Od linii pod biustem się rozszerza
Szerokość pod biustem: ok 37 cm
Długość od pachy w dół: 38 cm
Długość od dekoltu do "ogona": 60 cm
Długość od ramiączka do "ogona": ok 80 cm
20zł?

Zdjęcia zdecydowanie nie oddają uroku kolorów.
Dwie góry od bikini. Nowe i prawie nowe (jedną chyba założyłam raz na plażę do opalania, gdy mój podstawowy kostium sechł, druga ma nadal metkę), kupione jako zapasowe.
W Tally Weijl kosztowały po 39,90zł
Rozmiar 36
10 zł za każdą?

Edit: mam też fajową torbę 2w1, którą dostałam pod Choinkę... Nowa... miałam ją zatrzymać, bo nawet mi się podobała, ale teraz.. sprzedaje.
Torbę wystawiłam na olx za 120zł, ale jeśli znajdzie się Miauowiczka, która ją zechce to oddam za 105zł, jej koszt w salonie to 130zł)