Domek Tymczasowy Figaro -cd

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 05, 2015 8:11 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

nie będzie, nie bedzie pozbyłem się Kropy i jednego malca.[i]Uf wreszcie trochu spokoju, choć Bielik , dwa burasy i Glutek też demolują mi mi pokój , a tera to nie ma Kropy , to komu mam wtrynić [/i]
Kropka to pojechała do domku do Mewki , która została parę dni temu wy adoptowana. Mamy informacje , że bezproblemowo odnalazła się w nowych warunkach i o dziwo tylko Mewka trzyma do niej dystans.
Maluch jeden z tygrysków ma w nowym domu braciszka takiego samego jak on buraska, tylko starszego o 2 lata.
Niech się wiedzie im w nowych domach
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pt cze 05, 2015 8:37 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Trzymamy kciuki
a u nas mała Przemcia , też by chciała do Was przyjechać

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt cze 05, 2015 9:08 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Figaro52 pisze:Kropka to pojechała do domku do Mewki , która została parę dni temu wy adoptowana. Mamy informacje , że bezproblemowo odnalazła się w nowych warunkach i o dziwo tylko Mewka trzyma do niej dystans.

Jejku Pani Halinko jak się cieszę! Oby Kropci było tam dobrze i żeby jej tułaczka się już skończyła... Pani Basia będzie mogła zaznać spokoju... Obie koteczki bezpieczne i kochane, tylko biedny Dragonek był już tak schorowany... Jest ze swoją Panią już :(

Sezon kociakowy w pełni, więc pewnie próżni w DT nie będzie :roll:

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pt cze 05, 2015 16:09 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Figaro52 pisze:nie będzie, nie bedzie pozbyłem się Kropy i jednego malca.[i]Uf wreszcie trochu spokoju, choć Bielik , dwa burasy i Glutek też demolują mi mi pokój , a tera to nie ma Kropy , to komu mam wtrynić [/i]
Kropka to pojechała do domku do Mewki , która została parę dni temu wy adoptowana. Mamy informacje , że bezproblemowo odnalazła się w nowych warunkach i o dziwo tylko Mewka trzyma do niej dystans.
Maluch jeden z tygrysków ma w nowym domu braciszka takiego samego jak on buraska, tylko starszego o 2 lata.
Niech się wiedzie im w nowych domach

:ok: hura hura
Korzystaj z życia śliczna Kropciu!
Maluszku, ale się cieszę. Żarty jesteś, to szybko dorosniesz do nowego kumpla. :ok:
Wszystkiego naj naj
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pt cze 05, 2015 16:10 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

jessi74 pisze:Trzymamy kciuki
a u nas mała Przemcia , też by chciała do Was przyjechać

:ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Sob cze 06, 2015 6:46 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Na Przemcie, oczywiście czeka miejsce zarezerwowane.
A u nas nie może przecież być za dobrze, jeden maluch się pochorował, ma 39,8. Nie wygląda to na razie groźnie , rano wszyscy jak co dzień pałaszowali , aż uszy im się trzęsły, potem reszta demolowała mieszkanie, a jeden buraś poszedł spać.Jak go dotknęłam wydawał mi się bardzo ciepły, no i zmierzyłam temperaturę
Jedziemy na 10 do Dorana, ale na wszelki wypadek wezmę też jego brata.
Ps ŻEGNAJ DRAGONKU :placz: :placz:
Ostatnio edytowano Sob cze 06, 2015 12:42 przez Figaro52, łącznie edytowano 1 raz

Figaro52

Post » Sob cze 06, 2015 6:49 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Figaro52 pisze:Ma Przemcie, oczywiście czeka miejsce zarezerwowane.
A u nas nie może przecież być za dobrze, jeden maluch się pochorował, ma 39,8. Nie wygląda to na razie groźnie , rano wszyscy jak co dzień pałaszowali , aż uszy im się trzęsły, potem reszta demolowała mieszkanie, a jeden buraś poszedł spać.Jak go dotknęłam wydawał mi się bardzo ciepły, no i zmierzyłam temperaturę
Jedziemy na 10 do Dorana, ale na wszelki wypadek wezmę też jego brata.

Kciuki za dzieciaki, ogromne
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob cze 06, 2015 12:46 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Maluszek dostał zastrzyk na spadek temperatury, no i antybiotyk. Jutro znowu rano do Dorana.
Na szczęście braciszek trzyma się dobrze, dostał na wszelki wypadek witaminy na wzmocnienie, no i w domu obaj immunodol. Obecnie po raz trzeci dzisiaj wcinają kolejną puszkę animondy kitena:twisted: ..i ganiają się, chory trochę utyka, ale nie odpuszcza.

Figaro52

Post » Sob cze 06, 2015 13:10 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

nie chorujcie, dzieciaki
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie cze 07, 2015 20:03 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Dobrze,że pod troskliwym okiem . Trzymajcie się maluszki i reszta, nie ma po co chorować.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Pon cze 08, 2015 5:19 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Kurcze, drugi maluch tez się rozłożył, nie przyszedł teraz do jedzenia. Aga postara się pojechać rano do naszego weta, bo ja bym mogła dopiero pod wieczór, a to trochę za długo, tym bardziej ,że jest rozpalony. Musi jak najszybciej dostać coś na spadek , no i antybiotyk. Pierwszy maluch już trochę lepiej, wczoraj rano jeszcze była duża gorączka, ale dzisiaj sam przyszedł jeść i trochę się bawi.

Figaro52

Post » Pon cze 08, 2015 6:02 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Kciuki bardzo mocne.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon cze 08, 2015 6:49 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

:(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon cze 08, 2015 10:30 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Robinson jak się pochorował to nie mógł stanąć na tylnych łapkach i każda próba postawienia go na nóżki kończyła się jego wrzaskiem i pacnięciem na podłogę. Ale się wylizał. Może dałoby radę wziąć na wszelki wypad więcej dawek syropku przeciwzapalnego, zawsze można podac w razie co (jak dobrze pamiętam nawet do 4 dawek na dzień).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon cze 08, 2015 19:05 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Oba maluchy na antybiotyku, ten który zachorował pierwszy już nie gorączkuje, drugi maluch osowiały, ale zjadł.Do poiłam jeszcze obu convalescentem. Myślę , że będzie dobrze, skoro tak szybko zareagowali na antybiotyk

Figaro52

[poprzednia][następna]