Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 04, 2015 10:06 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Piękne macie tereny 8O
Ale to Warmia to sie nie ma co dziwić :1luvu:
A kotki piękne :1luvu: jak w trójkę śpią to rozczula człowieka :1luvu:

Z Joachimkiem dobrze? Jak zdrowie?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw cze 04, 2015 10:16 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Z Joachimkiem dobrze, dostaje 2 razy dziennie insulinę. Cukier utrzymuje się na akceptowalnej wysokości, więc jest spokojnie, bez nerwów. Nie martwię się o jego nerki i zdrowie, najważniejsze, by cukier utrzymać na takim poziomie jak teraz, przy tak małej dawce insuliny. W sumie jestem zadowolona z takich wyników. NO uciążliwe z tą insuliną, bo muszę być w domu o określonych godzinach, ale cóż, musi tak już być. Tylko martwi mnie, bo ma wysokie ph moczu. Próbujemy zbić je za pomocą urinovetu, ale idzie kiepsko. Poczekamy jeszcze trochę, zobaczymy...
Gajeczka i Morfeuszek też zdrowi, żeby tylko tak się trzymali :)
A te zdjęcia zrobiłam dosłownie 10 min spacerkiem od domu. Lubię krówki :) Ładne są :)
A na jeziorze w tym miejscu są siedliska ptaków. Żebyście słyszeli, jaki tam hałas tworzą! Szczególnie mewy, bo one tak krzyczą. No i żabek kumkanie. W tamtym miejscu jest głośno, ale tak przyjemnie głośno. Ja lubię i kumkanie i wołanie ptaków. :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw cze 04, 2015 11:33 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

10 min od domu? wow :D Ja nie wiem co to jest Warmia przyznam szczerze :) Piękne widoczki, śliczne krówki :) Ptaków to musisz tam mieć tysiące :)
Ja tu też mam okropnie dużo ptaków - zaczyna pierwszy śpiewać o 2.30, o 5 rano to już wszystkie drą japy. Trudno naliczyć, ale z 10 gatunków będzie na pewno. Codziennie te ptaki mnie budzą, codziennie śpię w kompletnej ciszy miasta i przy głośnym śpiewie ptaków a to w centrum miasta się dzieje. To dla mnie niesamowite, ten Bytom jest niesamowity :D

Kotki piękniusie, zazdroszczę balkoniku. Ale w tym tyg wykonam list po siatki i może uda mi się w końcu zrobić osiatkowanie na okna to choć tak moje kicie będą zażywać świeżego powietrza.

Dziś spałam przy uchylonym oknie ryzykując wejście pająka :/ Ale Kitusia spała ze mną na oknie na podusi i chyba bardzo jej się podobało i nie było jej zimno. Bałam się, że może ją przewieje, ale rano była zadowolona z takiego świeżego snu :)

Jakbym miała balkonik jak Ty ładnie osiatkowany to wcale bym go nie zamykała jak było by ciepło. Moje koty wcześniej miały balkon lubiły tam siedzieć. Nie Marysia, ona była wychodząca, a teraz biedna nawet balkonu nie ma :(
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie cze 07, 2015 14:30 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Kumkanie żabek i spiewanie ptaszków jest pieeene1 Witamy Was serdecznie!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw cze 11, 2015 15:36 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

klaudiafj

Post » Pt cze 12, 2015 12:10 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:D :D :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt cze 12, 2015 17:10 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć Dorcia,
Ja wpadłam z nowinką do Cb ! :mrgreen: :mrgreen:
Będę miała w domku Fuksika od Mirki :mrgreen: :1luvu:
Dokocamy się :D

Jak u Was zdrowie ?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt cze 12, 2015 19:07 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Łaaa, ale nowina! To trzymamy kciuki, aby dokocenie przebiegło szybko i bez wielkich awantur. Molinka, wiadomo, przyzwyczajona, że jedynaczka :)

Sihaja

Post » Pt cze 12, 2015 19:08 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hej :) Co tam u Was? Robicie coś w weekend?

klaudiafj

Post » Pt cze 12, 2015 19:19 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hej :)
Ma być ciepło, więc nad jeziorkiem będziemy siedzieć, na grilku, moja kuzynka ma imieniny i zaprosiła :)
NIedługo czeka nas wyprawa w tatry, to teraz nie szalejemy :)

Sihaja

Post » Pt cze 12, 2015 19:41 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Super!! :) A jakie szczyty planujecie? Jak Joachim?

klaudiafj

Post » Pt cze 12, 2015 19:59 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Joachim super :) Cukry udaje nam się trzymać w ryzach :)
Planujemy Pięciu Stawów przez Szpiglasowy Wierch, Dolinę Stawów Gąsienicowych, Starobociański i zobaczymy, na co jeszcze będziemy mieć siły :) No i żeby tylko pogoda dopisała....

Sihaja

Post » Pt cze 12, 2015 20:01 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Pięknie!! Rób zdjęcia :) To kiedy wyjazd? I na ile dni? A gdzie nocleg?

klaudiafj

Post » Pt cze 12, 2015 20:04 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Wyjazd 24 czerwca. Noclegi w Zakopanem :)

Sihaja

Post » Sob cze 13, 2015 10:13 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hej :) Byłam sobie na spacerku i zobaczcie, jaką rodzinkę spotkałam :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Jezioro łabędzie :)
Obrazek

Dziś piękny, upalny dzień. Taki, jakie kocham i jakich jest tak mało w ciągu roku. Wprawdzie chodzą chmury i pewnie spadnie deszczyk, ale to będzie ciepły, letni deszcz lub piękna letnia ciepła burza :) Cudownie :) Nastawiłam pranie i jak tylko się skończy, to wybywam z domu :)
Kotki leniuchują :)
Oto ulubione miejsce Gajeczki. Królowa jest tylko jedna :)
Obrazek
I chłopaki:
Obrazek Obrazek Obrazek

Sihaja

[poprzednia][następna]