eunnika pisze:Przykro mi że Laki odszedł, ale myślę że po tylu cierpieniach po prostu nadszedł jego czas...

I zastanawiam się po co sekcja w takiej sytuacji? Nie lepiej tę kwotę przeznaczyć na dług w lecznicy? Albo potrzeby reszty kotków?
Wiadomo przecież że jego odejście było nieuniknione, na leki nie reagował od dawna, i długi czas cierpiał.... To było nieuniknione i sekcja w takim przypadku to marnotrawienie pieniędzy, i jeśli weci takową sugerują to jest to pospolite naciągactwo, co jest cholernie przykre i nieuczciwe :/ On przecież cierpiał, nie reagował na leki, był nieuleczalnie chory
Zresztą ja myślę że już dawno powinno się pozwolić mu godnie i humanitarnie odejść, bez przeciągania cierpienia, bo to po prostu nieludzkie

Eunnika bardzo nieładny i nieprzemyślany post, paskudne insynuacje w stosunku do weterynarzy, którzy leczą koty Justyny, jak i do samej Justyny.
Wiesz, zanim się człowiek wypowie na dany temat, powinien mieć wiedzę, a nie klepać co mu się wydaje. Takim postępowaniem bardzo łatwo jest kogoś skrzywdzić.
Ja mam informacje z samego źródła więc pozwól, że sprostuję to co napisałaś.
Zacznijmy od tego, że Justyna prowadzi hospicjum, czyli opiekuje się tymi najbiedniejszymi z biednych, którym wszyscy inni odmówili pomocy, czy to z braku chęci, czy umiejętności.
Laki był kotem powypadkowym, miewał kryzysy, ale wychodził z nich. Mimo swego kalectwa cieszył się życiem i był pełnym energii kocurkiem.
Nieprawdą jest więc że cierpiał od dawna, a Justyna i weci na siłę utrzymywali go przy życiu.
Przypominam iż jeszcze tydzień temu Laki zapraszał do zapasów wszystkie koty, chciał się z nimi bawić. Zaiste, powód do uśpienia,
LAKI POCZUŁ SIĘ GORZEJ 29 MAJA , dostał leki na weekend. Miał dobre parametry krwi, usg i rtg nic nie wykazało. Nie było powodu do usypiania kota!
A teraz o "nieuczciwości" wetów i ich naciągactwie:
W hospicjum Justyny odeszło niejedno zwierzę, pierwszy raz zdarzyło się, aby weci proponowali sekcję.
Odszedł kot o dobrych parametrach, usg i rtg nie wszystko wykazuje. Weci chcą się dowiedzieć DLACZEGO, bo to poszerzy ich wiedzę i pozwoli lepiej pomagać innym zwierzętom.
WECI ZROBILI SEKCJĘ NA WŁASNY KOSZTZanim więc następnym razem wydasz takie paskudne sądy zastanów się proszę pięć razy.
Krytykować i wymądrzać się każdy potrafi. Podjąć się opieki nad takimi zwierzętami potrafią nieliczni i trzeba ich szanować za to co robią.