Blue pisze:Ofelio - ja wiem ze sie czepiam znowu - ale co jest wynikiem alergii? Krysztaly w moczu i obecnosc bialka oraz erytrocytow?
kryształy w moczu.
Blue pisze:Czy Samuel jest kosmita? Bo w przypadku przecietnego kota takie objawy jak byk sugeruja syndrom urologiczny,
Pytałam wetki. Powiedziała, że tu jest zupełnie coś innego.
Blue pisze:Powiedz mi tez - jak ktos moze stawiac diagnoze w przypadku tak specyficznej choroby jak nadczynnosc przytarczyc nie wykonujac wogole niemal zadnych badan? Nie mierzac poziomu hormonow, nie badajac samych przytarczyc? Badanie USG sie zrobi, ale kiedys? Kiedy???
Badania poziomu hormonow nie ma sensu robic??
Nie wiem.
Blue pisze:Zalozmy ze mozna postawic taka diagnoze, ze ta lekarka jest jasnowidzem i ze Samuel naprawde na to choruje.
Jesli tak - to leczony jest jak najbardziej blednie!
A jak powinien być leczony?
Blue pisze:Ja rozumiem ze sie cieszysz ze ktos w koncu postawil jakas diagnoze bo wczesniej weci nie wiedzieli co Samuelowi dolega. Pozniej profesor powiedzial ze to moze byc FIP - czyli wyrok smierci. Rozumiem ze teraz jestes w euforii - ktos w koncu zna diagnoze i nie jest ona straszna.
Ale przeciez Ty nawet za bardzo zadnemu wetowi nie dalas szansy na postawienie diagnozy. Ta choroba jest zbyt dziwna zeby mozna byla ja postawic od razu. Ile razy bylas u Turosa po wyslaniu Cie na konsultacje?
Turos szczerze powiedział, że nie ma żadnego pomysłu (byłam u niego 2 razy), dlatego wysłał mnie do profesora. Jaki sens wracać do weta, który mówi, że nie wie, nie ma pomysłu???
Poza tym Turos nie zlecił pierwiastków, moczu ani kału. Nie wiem czy jest taki genialny

Blue - co według Ciebie powinnam zrobić???
Żaden z wetów, u których był Samuel nie zbliżył się nawet do diagnozy, nie miał nawet pomysłów - kupa badań i nic.
Mam rzucić kogoś, kto wie co jest Samuelowi i latać po następnych?
Medycyna konwencjonalna naszpikowała Samuela antybiotykami i nic to nie dało, oprócz pewnie rozwalonych jelit.
Ufam jej. Jest lekarzem weterynarii, konsultowała się z endokrynologiem. Myślę, że wie co robi.