Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pon maja 18, 2015 13:31 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

viewtopic.php?f=36&t=168898
spytaj tu ,bo mnie nie stać na takie leki

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Pon maja 18, 2015 13:41 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

Stać staniem, gorzej z dostępnością. Jakie zamienniki?

kashikashi

Od: Wto sie 13, 2013 20:34

Post » Pon maja 18, 2015 13:46 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

pytałaś na tym wątku ?,osoba ma do odsprzedania.
Ja podaje Biopron 9
http://www.doz.pl/apteka/p18328-Biopron ... lki_30_szt

anka1515

Post » Pon maja 18, 2015 15:10 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

Ach, przepraszam, ja miałam na myśli nieszczęsny Renagel. Azodyl niestety muszę przewieźć pół świata, więc zależy mi bardzo na nienapoczętym opakowaniu. Będę musiała się wykosztować i kupić np. u dr Neski, ale niestety nie mam czasu czekać na przesyłkę ze Stanów. A do Chin bezpośrednio obawiam się że mi celnik leków w ogóle nie wpuści. :(

Renagel czym zastąpić? Pytałam w lecznicy przy okazji sprawdzania czy mają Azodyl, ale nie mają nic bez wapnia...
Ostatnio edytowano Pon maja 18, 2015 15:13 przez kashikashi, łącznie edytowano 1 raz

kashikashi

Post » Pon maja 18, 2015 15:12 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

kashikashi pisze:Jakim wątku, kto gdzie ma do odsprzedania?
Jaka jest różnica między tym biopronem a renagelem?

viewtopic.php?f=36&t=168898 Podała Ci ten link, zajrzyj tam.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pon maja 18, 2015 15:26 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

Renagel zastąpisz Ipakitine lub Renalvetem.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon maja 18, 2015 15:44 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

Ipakitine ma w składzie pochodną wapnia. Podobnie Renalvet.

Pytałam wetów, też nic poza Renagelem* nie mogą polecić, ale na stanie nikt nie ma.

Zastanawiam się, czy nie zabrać ze sobą Aranespu również. Anemia jest dość posunięta. Ile może być potrzebne...?

kashikashi

Post » Pon maja 18, 2015 16:43 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

kashikashi, jest jeszcze Renalzin, on nie jest na wapniu, zawiera węglan lantanu.
http://www.renalzin.co.uk/en/renalzin/index.php
Do kupienia na Amazonie, ebayu i róznych sklepach zoo.

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Pon maja 18, 2015 17:06 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

kashikashi-jeżeli będziesz kupować leki w Polsce to można kupić alugastrin
http://www.doz.pl/leki/p2004-Alugastrin,może gdzieś zdobędziesz alusal,stosuje ich się do wyłapywania fosforu .możesz też zaopatrzyć się w inne leki w kraju.

anka1515

Post » Pon maja 18, 2015 17:30 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

Znalazłam Renalzin tutaj. http://www.miscota.pl/koty/bayer/p-67815
Jakie jest dawkowanie? Na ile taka buteleczka starczy?

kashikashi

Post » Pon maja 18, 2015 18:22 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

anka1515 pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=38407&p=10510096&hilit=klub+kotow+w%C4%85trobowcow#p105100
atena -olimpia miała kota chorego na wątrobę.
Napiszę do niej i poproszę ,zeby się odezwała.
Leków na wątrobę jest dużo.
Możesz na szybko w aptece kupić esentiale forte,i podawać 2 razy 1/3 kapsułki .
A później jak będzie trzeba ściągać ornipural

Dziekuje Ci bardzo, bylam dzis u weta skonsultowac wyniki kota i powiedziala mi, ze kot ma "cos" na watrobie wypelnione plynem (krwia czy czyms) powiedziala tez, ze o dziwo ma dobre wyniki watroby. Ciezko stwierdzic czy ma on anemie od nerek czy od watroby. Na watrobe dala mu dzisiaj tabletki Hepatiale Forte i Hemovet. A jutro znowu idziemy na kroplowke na anemie.

karola80

Od: Sob maja 02, 2015 18:18

Post » Pon maja 18, 2015 19:39 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

karola 80
atena-olimpia odpisała ci na pw ,pytaj.
moim zdaniem musisz działać szybko.
Puchatek miał robione badania często ,ostatnio koniec maja i koniec sierpnia 2014.
w sobotę przed 1 grudnia był trochę nie wyraźny,jeszcze skakał z lodówki na półkę.nad ranem w poniedziałek 1 grudnia jeszcze jadł.
w poniedziałek w lecznicy usg było nie wyraźne /już dokładnie nie pamiętam/coś jakby małty guzek na wątrobie czy gdzieś w pobliżu.w brzuszku płyn.nakłucie pokazało krew z wodą.
wyniki biochemii ok.
morfologia anemia.
został do ustabilizowania ,lekko zażólkal,słabszy się zrobił.szukali przyczyny anemii.
2 grudnia usg nie wiedzieli nadal dlaczego się skrwawia,robione jeszcze raz testy,recli.....,podejrzenie chłoniaka,jeszcze triady?
w nocy miał podaną krew ,epo.bez poprawy.podjeli decyzje o otwarciu ,zeby zaopatrzyć rane skąd się skrwawia.
zadzwonili,czy chcę się pożegnać.17,40 musiałam podjąć tą decyzje
powiedzieli mi,ze może pożyć kilka dni lub nie długo.musiał by być na lekach silnych albo się nie obudzi.ja mam do wet daleko i nie miałabym pomocy.ale do dziś ,żałuje że nie spróbowałam.dlatego żył ,zebył bezstresowy i organizm musiał się przyzwyczaić do anemii.
Wy może macie jeszcze czasu trochę dla siebie.
kot dostaje przy anemii kroplówki a nie wiadomo skąd anemia,może być jeszcze gorzej.
Dużo zależy od twoich możliwości finansowych,może ten Wrocław jest nadzieją.

anka1515

Post » Pon maja 18, 2015 19:52 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

kashikashi pisze:Znalazłam Renalzin tutaj. http://www.miscota.pl/koty/bayer/p-67815
Jakie jest dawkowanie? Na ile taka buteleczka starczy?

2-4 ml na dobę.

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Pon maja 18, 2015 20:17 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

kashikashi pisze:Ipakitine ma w składzie pochodną wapnia. Podobnie Renalvet.

Pytałam wetów, też nic poza Renagelem* nie mogą polecić, ale na stanie nikt nie ma.

Zastanawiam się, czy nie zabrać ze sobą Aranespu również. Anemia jest dość posunięta. Ile może być potrzebne...?

aranesp i azodyl należy przenosić/przewozić/przechowywać w lodówce
Renalzin jest bezwapniowy
Piszę jeszcze raz: Najprawdopodobniej można w Chinach kupić środki przeciwzgagowe dla ludzi na bazie wodorotlenku glinu, To też wyłapywacze
Co do Aranespu, to możliwe, że jest dostępny w Chinach, tu masz ich adres i telefony

Shanghai

Room 1501, Platinum Tower
No. 233 Taicang Road
Huangpu District
Shanghai, 200020
P.R. China

+86 21 2316-8666 (tel)
+86 21 6387-1928 (fax)

www.amgen.cn :smokin:

W Polsce też najlepiej zamawiać aranesp przez producenta (firma Amgen), dostarczają w odpowiednich warunkach do aptek, z którymi współpracują, tylko potem trzeba mieć receptę od weta
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon maja 18, 2015 20:34 Re: Kot nerkowy dla początkujących: wydanie 2, najnowsze

anka1515 pisze:karola 80
atena-olimpia odpisała ci na pw ,pytaj.
moim zdaniem musisz działać szybko.
Puchatek miał robione badania często ,ostatnio koniec maja i koniec sierpnia 2014.
w sobotę przed 1 grudnia był trochę nie wyraźny,jeszcze skakał z lodówki na półkę.nad ranem w poniedziałek 1 grudnia jeszcze jadł.
w poniedziałek w lecznicy usg było nie wyraźne /już dokładnie nie pamiętam/coś jakby małty guzek na wątrobie czy gdzieś w pobliżu.w brzuszku płyn.nakłucie pokazało krew z wodą.
wyniki biochemii ok.
morfologia anemia.
został do ustabilizowania ,lekko zażólkal,słabszy się zrobił.szukali przyczyny anemii.
2 grudnia usg nie wiedzieli nadal dlaczego się skrwawia,robione jeszcze raz testy,recli.....,podejrzenie chłoniaka,jeszcze triady?
w nocy miał podaną krew ,epo.bez poprawy.podjeli decyzje o otwarciu ,zeby zaopatrzyć rane skąd się skrwawia.
zadzwonili,czy chcę się pożegnać.17,40 musiałam podjąć tą decyzje
powiedzieli mi,ze może pożyć kilka dni lub nie długo.musiał by być na lekach silnych albo się nie obudzi.ja mam do wet daleko i nie miałabym pomocy.ale do dziś ,żałuje że nie spróbowałam.dlatego żył ,zebył bezstresowy i organizm musiał się przyzwyczaić do anemii.
Wy może macie jeszcze czasu trochę dla siebie.
kot dostaje przy anemii kroplówki a nie wiadomo skąd anemia,może być jeszcze gorzej.
Dużo zależy od twoich możliwości finansowych,może ten Wrocław jest nadzieją.

Bardzo dziekuje. Problem jest taki, ze ja kompletnie nie wiem co mam robic, czuje sie jakbym krecila sie w kolko. Mi wetka zalatwila dla kota Neorecormon, ale powiedziala dzis, ze z powodu watroby narazie mojemu kota go nie poda. Mam za to leki na watrobe, ktore planuje zaczac podawac od jutra Hepatiale Forte i Hemovet, do tego kacper bedzie mial dalej kroplowki i podawana wit.B12. Naprawde nie wiem jak ten temat "ugryzc" , co sadzicie o podaniu jednak w tej sytuacji tych zastrzykow z erytropoetyna?, zeby przynajmniej ta anemie jakos opanowac.

karola80

Od: Sob maja 02, 2015 18:18

[poprzednia][następna]