POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 15, 2015 19:02 POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

Rodzina ciężko chorego właściciela kotów chce się ich pozbyć tak jak pozbywają się ojca.
To jest historia jakich jest obecnie wiele na forum. Opiszę tak w skrócie.
Koty jeszcze obecnie przebywają w Hynowie powiat Grójec. Obecny właściciel przebywa w szpitalu a po szpitalu rodzina wywozi go do domu opieki. Prosił mnie o załatwienie opieki swoim trzem ukochanym kotom, które on sam uratował od śmierci. Pierwsza starsza Kicia jest bez ząbków i wymaga specjalnego miękkiego pokarmu, jest drobniutka ale spryciara, nie toleruje zbyt dużej ilości kotów - obecnie przebywa w oddzielnym pokoju, Jest czyściutka i kochana i zasługuje na specjalny i kochający domek.
Dwa pozostałe kocurki to wykastrowane 3 latki, muszą koniecznie iść do wspólnego domku bo są ze sobą bardzo zżyte; Bursztyn to duży czarny kocur o dużych właśnie bursztynowych oczach. Perła to też duży czarno rudy kot ale bardzo wrażliwy kocha swojego kumpla Bursztyna i bez niego nie przeżyje. Nie wiem jak przeżyją rozstanie
z Panem dlatego też bardzo WAS proszę o odpowiedzi i poszukanie im odpowiedzialnego i kochającego koty domu. Wiem, że nie zostawicie mnie z problemem i pomożecie
w znalezieniu domu. Ja nie mam warunków na wzięcie ich pod swój dach bo mam już 3 koty.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt maja 15, 2015 19:05 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

Strasznie żal pana i kotów.
Rób im ogłoszenia. Dużo ogłoszeń. Przepytaj dobrze domy. Jest szansa, że fajni ludzie odezwa się.
Może poproś o fb.
Kciuki wielkie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 15, 2015 19:09 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

ASK@ pisze:Strasznie żal pana i kotów.
Rób im ogłoszenia. Dużo ogłoszeń. Przepytaj dobrze domy. Jest szansa, że fajni ludzie odezwa się.
Może poproś o fb.
Kciuki wielkie.

Dziękuję za wsparcie :kotek:
Tak nie do końca umiem robić ogłoszenia ale poproszę o pomoc.

Gosiagosia

Post » Pt maja 15, 2015 19:13 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

Gosiagosia pisze:
ASK@ pisze:Strasznie żal pana i kotów.
Może poproś o fb.
Kciuki wielkie.

Dziękuję za wsparcie :kotek:
Tak nie do końca umiem robić ogłoszenia ale poproszę o pomoc.

może tutaj na adopcjach
nie wiem czy tak można
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt maja 15, 2015 19:17 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

Właśnie napisałam do Ciebie - ściągnęłam Cię myślami. Całuski

Gosiagosia

Post » Pt maja 15, 2015 19:19 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

Gosiagosia pisze:Właśnie napisałam do Ciebie - ściągnęłam Cię myślami. Całuski

może z tego skorzystasz?
viewtopic.php?f=27&t=117559&start=1410

Gosia robi mi pakiety ogłoszeń jak moje małe są juz do adopcji
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt maja 15, 2015 19:36 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

Trochę mi jeszcze mózg nie trybi .
Jak dużo koty mają czasu ? Ile mogą przebywac w tym domu ? Moze na początek choćby jakiś dom tymczasowy ? Może i DS i DT trzeba szukać ?
Wątek na kociarni na forum ?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt maja 15, 2015 19:38 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

Masz zdjęcia kociastych do ogłoszeń? Albo jesteś w stanie zorganizować przez weekend?

anula66

Od: Śro lip 23, 2014 13:28

Post » Pt maja 15, 2015 19:40 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

anula66 pisze:Masz zdjęcia kociastych do ogłoszeń? Albo jesteś w stanie zorganizować przez weekend?

Jeszcze nie mam ale będę miała, siostrzenica pojechała je nakarmić i zrobi fotki.

Gosiagosia

Post » Pt maja 15, 2015 19:50 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

To może już zamowić dwa pakieciki ogłoszeń? Jeden dla kici i jeden wspólny dla chłopaków?
Przelew po weekendzie i tak dojdzie, w sam raz też fotki będziesz miała :)

może z tego skorzystasz?
viewtopic.php?f=27&t=117559&start=1410

Gosia robi mi pakiety ogłoszeń jak moje małe są juz do adopcji

-Właśnie też korzystałam ostatnio :)
Ostatnio edytowano Pt maja 15, 2015 19:53 przez anula66, łącznie edytowano 1 raz

anula66

Od: Śro lip 23, 2014 13:28

Post » Pt maja 15, 2015 19:53 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

anula66 pisze:To może już zamowić dwa pakieciki ogłoszeń? Jeden dla kici i jeden wspólny dla chłopaków?
Przelew po weekendzie i tak dojdzie, w sam raz też fotki będziesz miała :)

Czekam na fotki i zamówię po weekendzie.

Gosiagosia

Post » Sob maja 16, 2015 10:54 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

Gosiagosia pisze:Dwa pozostałe kocurki to wykastrowane 3 latki, muszą koniecznie iść do wspólnego domku bo są ze sobą bardzo zżyte; Bursztyn to duży czarny kocur o dużych właśnie bursztynowych oczach. Perła to też duży czarno rudy kot ale bardzo wrażliwy kocha swojego kumpla Bursztyna i bez niego nie przeżyje. Nie wiem jak przeżyją rozstanie

Piszesz "kocurki", gdy Perła to zapewne kotka, sądząc po umaszczeniu i imieniu. Zwróc na to uwagę w ogłoszeniach.
Warto też wyjaśnić, co musi jeść starsza kotka i dlaczego, bo sam brak zębów nie jest powodem do podawania "specjalnego miękkiego pokarmu". Koty bez zębów bez problemu łykają suche chrupki, o normalnych mokrych karmach nie mówiąc.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Sob maja 16, 2015 12:57 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

Arcana pisze:
Gosiagosia pisze:Dwa pozostałe kocurki to wykastrowane 3 latki, muszą koniecznie iść do wspólnego domku bo są ze sobą bardzo zżyte; Bursztyn to duży czarny kocur o dużych właśnie bursztynowych oczach. Perła to też duży czarno rudy kot ale bardzo wrażliwy kocha swojego kumpla Bursztyna i bez niego nie przeżyje. Nie wiem jak przeżyją rozstanie

Piszesz "kocurki", gdy Perła to zapewne kotka, sądząc po umaszczeniu i imieniu. Zwróc na to uwagę w ogłoszeniach.
Warto też wyjaśnić, co musi jeść starsza kotka i dlaczego, bo sam brak zębów nie jest powodem do podawania "specjalnego miękkiego pokarmu". Koty bez zębów bez problemu łykają suche chrupki, o normalnych mokrych karmach nie mówiąc.

Perła to kot ale jak się okazało, że to chłopak to jednak imienia mu nie zmieniono. Jak wszystko się dowiem to dokładnie opiszę. Ja tylko pomagam siostrzenicy
i właścicielowi kotów.

Gosiagosia

Post » Sob maja 16, 2015 13:43 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

ojejku strasznie przykra sprawa :( ludzie serca nie mają... podrzucę chociaż, mam nadzieję, że ktoś się znajdzie :(

Asia777

Od: Czw mar 27, 2014 12:28

Post » Sob maja 16, 2015 14:04 Re: POMOCY!!! Trzy koty potrzebują domu natychmiast.

Gosiagosia pisze:Rodzina ciężko chorego właściciela kotów chce się ich pozbyć tak jak pozbywają się ojca.

Sorry, wiem że to poważna sprawa i najważniejsze teraz są koty, ale nie lubię takich komentarzy.
Nie zawsze rodzina jest w stanie zapewnić dobrą opiekę ciężko choremu człowiekowi, kotami też nie zawsze może się zająć (sama np. nie byłabym teraz w stanie zaopiekować się czyimiś kotami, czasem sytuacja na to pozwala a czasami nie).

Może warto skupić się na pomaganiu kotom zamiast na potępianiu ludzi.

Co to znaczy "natychmiast" - ile czasu oni dali kotom?
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

[następna]