Twister w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 02, 2014 14:12 Re: Twister w DS

A Twister ma nową koleżankę....
Ajrę.
Psa z naszej fundacji :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro mar 26, 2014 18:04 Re: Twister w DS

Podziwiajta :)

Obrazek
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

OlaLola

Post » Śro mar 26, 2014 18:36 Re: Twister w DS

Słodkie :1luvu: :1luvu: Uwielbiam zdjęcia kotów z psami :1luvu:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Śro mar 26, 2014 18:51 Re: Twister w DS

Tak.
I Dorobella się ucieszy. Odwaliła kawał dobrej roboty ratując Twistera. :)

OlaLola

Post » Śro mar 26, 2014 22:13 Re: Twister w DS

Myślę, że jednak Twister starał się to doceniać. W końcu nigdy mnie nie użarł :twisted: I nie zwiał mi, a przecież było blisko. Jednak czerń nocy go trochę onieśmieliła i się zawahał, co pozwoliło mi go złapać :) Leczyłam jego lęki i problem z kuwetą. Bał się psów, które były mniejsze od niego, ale potem jednak był zaciekawiony.

I ty, i Kamila, i ludzie z forum, każdy dał coś z siebie. I dzięki temu Twister ma dom :1luvu:

Ciekawa jestem jak wyglądają ich relacje :)

Ja się bardzo cieszę, że Twister ma koleżankę :) Nie jest sam :1luvu: Mogłyby spać razem :)

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw mar 27, 2014 10:33 Re: Twister w DS

OlaLola pisze:Podziwiajta :)

Obrazek

A to tu nie śpią razem?
Ostatnio edytowano Czw mar 27, 2014 10:47 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Kot w DS przenoszę na Koty

OlaLola

Post » Sob mar 29, 2014 19:09 Re: Twister w DS

Rozdziela je materiał, a ja miałam na myśli sierść przy sierści.

dorobella

Post » Nie mar 30, 2014 12:40 Re: Twister w DS

A to nie, jeszcze na tym etapie nie są, tzn Aria by chciała, Twister nie...
ale z czasem :)

OlaLola

Post » Wto kwi 08, 2014 16:06 Re: Twister w DS

Dostałam emaila od Pani od Twistera:

Oooo, witam Pani Aleksandro :-)
Ostatnio nie mam czasu na fejsbuka. Mam teraz ogrom zleceń, na wiosnę wszyscy chcą nowe ulotki, strony www, wizytówki, kartki na święta itd. Więc robię i robię, nie sypiam wcale lub mało. Ale na długie spacery z Ajrą koniecznie, bo bym zwariowała przy laptopie.. z Twisterem bawię się przednio. Tydzień temu kupiłam Twistowi nowy zapas żwirku z pudrem pachnącym (uwielbia się w nim tarzać, więc potem go dokładnie przecieram mokrym ręcznikiem) i 3 nowe zabawki. Ćwierkającą myszkę, okrągły tunel z piłką w środku i myszką na gumce przyczepioną po środku, oraz wędkę z piórami nową, która furgocze w powietrzu jak ptak :D Rumpel jest nią zachwycony!! Poluje na te pióra nieustannie, robi nawet salta w powietrzu usiłując złapać niby-ptaka. A że boję się, że mógłby sobie coś uszkodzić, to bawimy się na materacach, czyli na moim wyrku :) Apetyt mu dopisuje, przytył trochę. Kupiłam mu karmę dla kastratów, więc może trochę schudnie. Z kocicami dalej się nie lubi, za to z Ajrą jest już za pan brat :) obwąchują się, Ajra go liże czasem, a on jej czasem poliże ucho :3 no i śpią czasem razem :) Ajra zajmowała mu punkt obserwacyjny na parapecie, więc Twist pakował się do jej legowiska :D Parę dni temu zrobiłam przemeblowanie i Ajra już nie ma jak wskoczyć na okno. Trochę marudzi pod nosem ale w końcu bierze swojego lewka (pluszak), piłkę, piszczącego słonika lub sznur miętowy do przeciągania i bawi się w swoim łóżku.
Wczoraj i dziś Twister wyszedł do ogrodu. Ze mną i z psami. Jest zachwycony!! Ale wszędzie za mną chodzi, więc spuszczam go ze smyczy. Nawet lepiej się czuje bez niej. Pewniej chyba. Obwąchuje wszystko, tarza się w ziemi, ociera się o drzewa i wdrapuje się na nie. Zaczepia psy lub się do nich zaleca :) Ajra usiłuje zachęcić go do zabawy, ale nic z tego, Twist woli chadzać własnymi ścieżkami. Zrobiłam dziś mieszankę z ziół (rozmaryn, cynamon, kardamon, imbir, czosnek, liście limonki, i inne), oliwy i cytryny - żeby psy i koty zabezpieczyć przed kleszczami i pchłami. Pełno już tych okropnych pajęczaków w ogrodzie. Ajrze wyjmowałam z głowy, Twistowi nie zdążył się wpić. Chciałam kupić obróżki przeciw kleszczom, ale później wyczytałam, że zawierają środki chemiczne, więc znalazłam przepisy na naturalne specyfiki chroniące przed pasożytami. Mieszanka, którą zrobiłam, musi odstać dobę, potem wetrę ją w obroże psów i kotów, i nasmaruję im trochę karki. Zobaczymy czy zadziała.
Później prześlę "trochę" zdjęć. Na razie muszę dokończyć pracę :)

Pozdrawiam ciepło,
Maja

OlaLola

Post » Wto kwi 08, 2014 17:59 Re: Twister w DS

Twister za mną chodził jak pies, gdy jeszcze krzak był jego domem ;)

Super :)

Sama jestem ciekawa jak będzie z działaniem mikstury :)

dorobella

Post » Śro wrz 10, 2014 9:49 Re: Twister w DS

Teraz Twister chodzi jak pies... za psem :ryk:
Obrazek

Obrazek

OlaLola

Post » Śro wrz 10, 2014 10:30 Re: Twister w DS

Super :lol:

dorobella

Post » Czw maja 14, 2015 22:28 Re: Szukamy transportu Tarnowskie Góry-Warszawa dla Twistera

dorobella pisze:Bezdomny, nikt chyba go nie karmi, ucho wygląda źle, jakby przyklejone do głowy, kot ucieka. Czekał na mnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Żegnaj bezimienny czarny kocie :placz: Udało ci się przetrwać ostatnią zimę w twoim życiu. W domku z ciepłymi polarami. Tam zasnąłeś po raz ostatni. Nikt cie nie przegonił, nie pobił. Byłeś bezpieczny. Biegaj wolny za TM.

dorobella

Post » Pt maja 15, 2015 10:27 Re: Twister w DS

Wrócił do domu, który mu stworzyłaś. Dałaś budkę, jedzonko. Byłaś jedyną życzliwą mu osobą na tym świecie. Wrócił do domu odejść. Już teraz zawsze będzie miał pełny brzuszek, będzie mu ciepło. I kiedyś się spotkacie, zobaczysz, że wybiegnie Ci na przeciw i razem z Twoim stadkiem przejdziecie za Tęczowy Most.
[*]

OlaLola

[poprzednia]