SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 07, 2015 12:17 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Nie wiem, nie znam się :D Ale jak czytałam wczoraj nt jedzenia na stronie barfa, to się zdołowałam, a potem koszmary mialam 8O
Mam rozumieć,że Ty nie przeliczasz tak skrupulatnie tego wszystkiego, co przyjmuje Twój kotek ?

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Czw maja 07, 2015 12:32 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Jeśli chodzi o dostępność PON to obecnie nie ma problemu z tą karmą. ZiwiPeak ma się pojawić lada chwila, czekam na dostawę. Karmę Canagan chwalą pod względem niskiej zawartości sodu, Orijena fish (0,6%) i Acanę Grassland (0,62%) to ma sodu mniej.
Ilość sodu w karmach:
Canagan Cats Free Run Chicken - sodium level of 0.36%
Canagan Cats Scottish Salmon - sodium level of 0.48%
Canagan Cats Country Game - sodium level of 0.25%
Tauryna w 2200 mg/kg, niestety węglowodanów sporo ok 28%
stosunek wapnia do fosforu 1-1,2 więc też ok
zawartość omega 3 i 6 dobra
białka ok 40%
Nie ma karm suchych idealnych niestety.
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Czw maja 07, 2015 12:41 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

a Canagan skład ma dobry? w sensie mięso, nie ściółka na którą mięsko siusiało za życia...
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Czw maja 07, 2015 12:59 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Mięso suszone z kurczaka (35,5%), świeże mięso z kurczaka bez kości (25%), bataty, ziemniaki, tłuszcz z kurczaka (4,2%), suszone jajka (4%), bulion z kurczaka (2,3%), olej z łososia (1,2%), minerały, witaminy, lucerna, żurawina, mannooligosacharydy, fruktooligosachrydy, jabłko, marchew, szpinak, wodorosty, rumianek, mięta pieprzowa, nagietek, anyż i kozieradka.

gatiko

Post » Czw maja 07, 2015 13:12 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

dzięki za rady! :1luvu: na pierwszy ogień chyba przetestujemy Feringę kaczkę z zooplusa, może też Purizona rybnego... dam znać, czy księżniczka raczy spożyć i czy nie zacznie znowu zdejmować futra ;P

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Czw maja 07, 2015 13:28 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Fleur pisze:dzięki za rady! :1luvu: na pierwszy ogień chyba przetestujemy Feringę kaczkę z zooplusa, może też Purizona rybnego... dam znać, czy księżniczka raczy spożyć i czy nie zacznie znowu zdejmować futra ;P

Jeżeli zamierzasz kupować z zooplusie, naprawdę polecam Ci wziąć przy okazji purizona rybnego. Moja Feringę przekąsi tak na siłę, i kaczkę i tę rybną. Moze to dlatego, że ma za duże chrupki? Natomiast Purizon wchodzi jak po maśle. Purizona przetestowałam w sumie na 6 kotach (mój, mojej mamy i koty przyjaciół) i naprawdę, nigdy tym wszystkim kotom tak bardzo nic nie smakowało jak ten Purizon.
Oczywiście każdy kot jest inny i ma swoje smaki, ale moim zdaniem naprawdę warto spróbować.

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Czw maja 07, 2015 13:33 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

boguska_t - dzięki za odpowiedź.

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Czw maja 07, 2015 13:33 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

gatiko pisze:Nie wiem, nie znam się :D Ale jak czytałam wczoraj nt jedzenia na stronie barfa, to się zdołowałam, a potem koszmary mialam 8O
Mam rozumieć,że Ty nie przeliczasz tak skrupulatnie tego wszystkiego, co przyjmuje Twój kotek ?

Przeliczam mieszanki przy pomocy kalkulatora (dziewczynom należy się za niego naprawdę jakiś pomnik - super przydatny i łatwy w obsłudze), ale jak np. uda mi się dostać jakiś fajny kawałek mięsa (np. królik się nawinie) to daję w zamian za "zbilansowaną mieszankę" i nie przejmuję się wcale. Robię łososia część daję kotom, rozpuszczam je tuńczykiem z puszek i nie czuję się jak zbrodniarz. I tak samo jak do jakiejś mieszanki zabraknie mi trochę któregoś suplementu też nie drę szat.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Czw maja 07, 2015 13:38 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Dark Angel pisze:Tin, spróbuj zamykać puszki w szczelnych pudełkach zamiast w torebce; jak nie zadziała, to zainwestuj w dobrą karmę w małych (max 100g) puszkach, np. GranataPet Delicatessen i zobacz, czy lepiej "wchodzi", jak krócej stoi w lodówce.

Woreczki strunowe sa rownie szczelne co pudelka i na pewno nie pachna niczym, co bylo w nich trzymane wczesniej, a z pudelkami roznie bywa. On nie chce jesc juz drugiej porcji - po kilku godzinach w lodowce, wiec to nie kwestia czasu otwarcia. Wczoraj otworzona jagniecina z krolikiem nie ruszona, od razu nadawala sie do zakopania, chociaz chodzil i plakal za jedzeniem :/

Zanim przyjda mi jakiekolwiek suplementy czy inna karma bedzie pewnie juz poniedzialek. Zloszcze sie, ale troche mi go jednak szkoda jak tak nic nie je. Pierwsze dwa tygodnie jadl wszystko, nawet suche chrupal, jak mu sie podsadzilo pod nos, nie rozumiem po prostu o co mu moze chodzic ^^'

Tin

Od: Śro kwi 29, 2015 20:17

Post » Czw maja 07, 2015 14:46 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

dostalismy na wystawie probki suchej karmy leonardo, z kaczka i druga z indykiem.
Kaczka byla hitem. Czemu tak trudno dostac ta karme w Polsce?
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Czw maja 07, 2015 14:52 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

wistra pisze:dostalismy na wystawie probki suchej karmy leonardo, z kaczka i druga z indykiem.
Kaczka byla hitem. Czemu tak trudno dostac ta karme w Polsce?

Czy to ta karma?
http://www.bewidog.pl/karma_sucha?func= ... d=0&wid=70

Polina

Post » Czw maja 07, 2015 14:53 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

kfiatek 1983 pisze:
gatiko pisze:Nie wiem, nie znam się :D Ale jak czytałam wczoraj nt jedzenia na stronie barfa, to się zdołowałam, a potem koszmary mialam 8O

Przeliczam mieszanki przy pomocy kalkulatora (dziewczynom należy się za niego naprawdę jakiś pomnik - super przydatny i łatwy w obsłudze), ale jak np. uda mi się dostać jakiś fajny kawałek mięsa (np. królik się nawinie) to daję w zamian za "zbilansowaną mieszankę" i nie przejmuję się wcale. Robię łososia część daję kotom, rozpuszczam je tuńczykiem z puszek i nie czuję się jak zbrodniarz. I tak samo jak do jakiejś mieszanki zabraknie mi trochę któregoś suplementu też nie drę szat.

Dzięki za odpowiedzi :)
Mnie powiem szczerze, barf przeraża :strach: Chyba nie dorosłam w takim razie. Ale co ja tam o barfie, jak ja najpierw muszę "powalczyć" z kotuchami,żeby jadły to, co ja im chce serwować,a nie to, co one by chciały. :kotek:

Odnośnie suchego Applaws, u nas nie było nigdy żadnych problemów , ani se strony jelitek, ani alergii.
Purizon ryba, faktycznie działa jak narkotyk. Jak mi się skonczył ( małe opakowanie mieliśmy), podałam to co wczesniej jadały i jakos już bez entuzjazmu.

gatiko

Post » Czw maja 07, 2015 14:59 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

gatiko pisze:Purizon ryba, faktycznie działa jak narkotyk. Jak mi się skonczył ( małe opakowanie mieliśmy), podałam to co wczesniej jadały i jakos już bez entuzjazmu.
[/quote][/quote]
:ryk: dobrze to ujęłaś :!:

Polina

Post » Czw maja 07, 2015 15:13 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Polina pisze:
gatiko pisze:Purizon ryba, faktycznie działa jak narkotyk. Jak mi się skonczył ( małe opakowanie mieliśmy), podałam to co wczesniej jadały i jakos już bez entuzjazmu.
[/quote]
:ryk: dobrze to ujęłaś :!:[/quote]
Podejrzana ta karma 8O :mrgreen:

gatiko

Post » Czw maja 07, 2015 15:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Tak, to ta :)
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

[poprzednia][następna]