Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego ludzia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 01, 2015 0:46 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Mimirek zwiedza :mrgreen:
Siostry czekają na buuum! :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt maja 01, 2015 4:55 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Słodziutkie są :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt maja 01, 2015 8:28 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

OKI, jedzeniem, ani pieniędzmi nie wesprę :oops: , ale jakieś posłanka dla maluszków bym poszyła.Chcesz?

ewar

Post » Pt maja 01, 2015 8:54 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Mirmirek eksplorator :lol: , dziewczyny ostrożniejsze :lol:
OKI, ma dziś dzień gospodarczy, jak tylko Bandido ze mnie zejdzie :roll: . Potrzebujesz termoforu, małych budek, poduszki elektrycznej? To wszystko gdzieś mam, mogę pożyczyć.
edit: jeszcze małą trójkątną kuwetkę

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt maja 01, 2015 9:07 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Olga jesteś bardzo dzielną Kocią Mamą :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt maja 01, 2015 10:57 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

ewar pisze:OKI, jedzeniem, ani pieniędzmi nie wesprę :oops: , ale jakieś posłanka dla maluszków bym poszyła.Chcesz?

Bardzo chętnie :1luvu:
Jeśli tylko masz wolne moce przerobowe, bo wiem, że całą parą już pracujesz na swoich i nieswoich podopiecznych <3

alix76 pisze:Mirmirek eksplorator :lol: , dziewczyny ostrożniejsze :lol:
OKI, ma dziś dzień gospodarczy, jak tylko Bandido ze mnie zejdzie :roll: . Potrzebujesz termoforu, małych budek, poduszki elektrycznej? To wszystko gdzieś mam, mogę pożyczyć.
edit: jeszcze małą trójkątną kuwetkę

Magda, dzięki - nie trzeba.
Po przerobieniu paru miotów stwierdzam, że budki w klatce wprawdzie wyglądają efektownie i elegancko, ale wolę im wsadzić transporter i jakieś kartoniki do wyrzucenia po zniszczeniu. Pranie i odkażanie budek to nie jest coś, czym się lubię zajmować :twisted: Sztywnych nie wsadzę do pralki, a miękkie jakoś tracą kształt po moich praniach :oops: :roll:

Hania66 pisze:Olga jesteś bardzo dzielną Kocią Mamą :ok:

Dziękuję Haniu :1luvu:
Ale jakoś mam wątpliwości, czy powinnam się cieszyć :? :roll:

Dzielna Kocia Mama przygotowała na ostatnie karmienie za mało mleka 8O
Było ponad 25 ml w butli i zabrakło 8O
Rozkręcają się ;)
Dla Magii zaraz będę kombinować normalną niemowlęcą butlę, bo smoczek od trixie dla niej za mały :? Zmieścił jej się w paszczy razem z nakrętką :roll:
Najsłabiej je Mantra - ją trzeba karmić na kilka razy. Wygląda jakby ją męczyło ssanie? Nie podoba mi się to :?
Mimir jak już się naumiał, to mógłby innych uczyć - smok do gęby i dudli póki nie wydudli. Potem śpimy ;)

OKI

Post » Pt maja 01, 2015 11:35 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Najlepsze są budki z pudełek tekturowych i "łóżeczka", po prostu się je wyrzuca, a koty bardzo lubią tekturę.Jasne, że coś poszyję, mam nawet trochę mikrofazy, to mięciutkie bardzo.Mam też jakieś kawałki starej kożuszanej kurtki, malutkiemu Tolusiowi takie coś bardzo się podobało, kojarzył z futerkiem matki.Wyrzuciłam , ale mam jeszcze kawałki.Da się to prać, więc spokojnie.

ewar

Post » Pt maja 01, 2015 12:26 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

OKI, chcesz jakiś konkretny wymiar?

ewar

Post » Pt maja 01, 2015 12:55 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Nie, jakiekolwiek - tylko nie za duże, żeby się maludy nie pogubiły :)
Dzięki! :1luvu:

No właśnie, kartoniki są fajne, bo jednorazowe :)
Fajne są też zwykłe plastikowe miski - łatwe do umycia i odkażenia ;)
A najlepsze kartony są po piwie Łomża :ryk: :ryk: :ryk:
Już mi w nocnym panowie mają odłożyć ze dwa :lol: Kartony, oczywiście :mrgreen:

Na razie mają transporterek z termoforkiem i kawał placu - póki co to aż nadto na ich możliwości.
Teraz tylko patrzeć i dokładać, bo te możliwości to będą teraz rosły w tempie zawrotnym. Mam nadzieję...
To jest chyba jedyne fajne w takich dzieciakach - patrzenie, jak z dnia na dzień, nawet z godziny na godzinę zdobywają nowe umiejętności ;)
Bez całej reszty "atrakcji" mogłabym się obejść :roll:

OKI

Post » Pt maja 01, 2015 13:52 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Gdzieś robiono badania i okazało się, że u kotów, którym dano tekturowe pudła poziom stresu był niższy niż u tych, które tego nie miały.W lecznicy każdy kot dostawał tekturową budkę, do środka posłanko i było super.Potem pudło szło do śmietnika i już.Koty faktycznie szybko się oswajały.
Zaraz siadam do maszyny, p.Iza też podziała, postaram się jak najszybciej wysłać.
Ja tylko trzymam kciuki, aby się nie pochorowały, bo z takimi maluchami to różnie bywa.

ewar

Post » Pt maja 01, 2015 13:53 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Oj tak, kciuki najbardziej potrzebne... maluchy to pełzające bomby :?
Dzięki, Ewo :1luvu:

OKI

Post » Pt maja 01, 2015 17:14 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Ja już uszyłam, właśnie pralka kończy je prać, wyślę w poniedziałek, bo jutro nie ma sensu.P.Iza też już coś uszyła, będziesz mieć zapas.Proszę, podaj mi adres na pw, dobrze?

ewar

Post » Pt maja 01, 2015 18:14 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Ale Ty szybka jesteś 8O :1luvu:
Musiałam się przespać, ale pw już poszło :)
Dziękuję ślicznie :)

OKI

Post » Pt maja 01, 2015 18:36 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Dzięki, już odpisałam.

ewar

Post » Pt maja 01, 2015 20:51 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Alfik: Stara! Kupiłaś w końcu tego indyka w pomidorach?
OKI: Tak, wczoraj dotarł.
A: No w końcu. Z głodu już umieram!
O: Nad pełnymi miskami...
A: Bo choooryyy jestem! Choryyyy, rozumiesz, kobieto? Chory! Nic innego nie mooogęęę! Dużo kupiłaś?
O: 10 tacek masz, więcej nie zjesz, bo ci się zmieni.
A: 10 starczy. Twoje szczęście. Dawaj, tylko szybko! Nieeeeee!!!! Co ci do łba przyszło! Łososia dawaj, nie tego, tego z gourmeta!
O: A zjesz? Wczoraj nie chciałeś...
A: Wczoraj nie było indyka w pomidorach.

Kurtyna :201429

OKI

[poprzednia][następna]