Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 28, 2015 20:04 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Cześć Mireczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Z Fuksika to już kawał chłopaka :mrgreen: jest taki rozkoszny, słodziak :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biedactwo z kotkami jak z dziećmi, może masaż dziąsełek pomorze :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro kwi 29, 2015 8:54 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Miraclle pisze:Cześć Mireczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Z Fuksika to już kawał chłopaka :mrgreen: jest taki rozkoszny, słodziak :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biedactwo z kotkami jak z dziećmi, może masaż dziąsełek pomorze :ok:

dzisiaj chłopak już ma 325 g, niedługo będzie kłopot z ważeniem, bo mi się w pojemniku nie mieści a i waga tylko do 500g :(
dzisiaj chyba już lepiej z ząbkami, mniej marudził i nie usiłował mnie ciągle podgryzać :)

mizianki na koteczków i psinki :201461 :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro kwi 29, 2015 10:59 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

:) Czy kotki mają gryzaczki? :)
Bardzo jest malusi, jak sobie radzi z chodzeniem? Już trzyma się na lapkach?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro kwi 29, 2015 11:08 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

klaudiafj pisze::) Czy kotki mają gryzaczki? :)
Bardzo jest malusi, jak sobie radzi z chodzeniem? Już trzyma się na lapkach?

chyba nie mają gryzaczków dla kotków :(
za niego robiły jego łapki i moje palce :(
Fuksik jeszcze nie chodzi dobrze, ale dzielnie próbuje :D , za to łepek już sztywno trzyma , nie chwieje mu się na wszystkie strony :)
mały ma strasznie długi pazurki i się nimi drapie po łepku :cry:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro kwi 29, 2015 11:14 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

A jednak jest - http://i-zoologiczny.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_7abbc73522d6e6739eb5b302ebc29640.jpg

Gryzaczek dla kota - widziałam to ostatnio i nie wiedziałam do czego ta glizda ma służyć ;)

A co znaczy, że drapie się po łepku? Tak normalnie, czy trochę za bardzo?

klaudiafj

Post » Śro kwi 29, 2015 11:23 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

klaudiafj pisze:A jednak jest - http://i-zoologiczny.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_7abbc73522d6e6739eb5b302ebc29640.jpg

Gryzaczek dla kota - widziałam to ostatnio i nie wiedziałam do czego ta glizda ma służyć ;)

A co znaczy, że drapie się po łepku? Tak normalnie, czy trochę za bardzo?

8O 8O 8O 8O 8O
nie wiedziałam ze takie cos jest
ale jak to dawać?

drapie się raczej tak normalnie jak sie złosci przy karmieniu - bo to albo źle butle daję, albo już nie chce jeść i wypluwa z pyszczka, przy okazji macha tymi pazurzastmi łapinkami :(
on nie je tam ,że od razy wypija całą porcję, tylko robi sobie dwie albo trzy przerwy , są wtedy przytulamni, mizianki, całuski i schodzi nam pól godziny :D
idę dać mu jeść po już pora na drugie śniadanie :)
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 29, 2015 11:31 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

To jest taka "glizda" jak na obrazku, myślę, że trzeba by nią próbować zabawić malca jak palcem i zacznie ją gryźć.

Źle butlę dajesz .. :roll: :mrgreen: A ma twarde pazurki czy miękkie jeszcze? Nakarm go - i wyściskaj ode mnie :)

klaudiafj

Post » Śro kwi 29, 2015 12:10 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

klaudiafj pisze:To jest taka "glizda" jak na obrazku, myślę, że trzeba by nią próbować zabawić malca jak palcem i zacznie ją gryźć.

Źle butlę dajesz .. :roll: :mrgreen: A ma twarde pazurki czy miękkie jeszcze? Nakarm go - i wyściskaj ode mnie :)

nie wiem kiedy by mu to można było dawać, jak on tylko je , śpi i wydala :mrgreen:

pazurki ma strasznie ostre i długie, zostawia mi na szyi cienkie kreski, jak się wspina :(

mały już pojadł, zrobił kupkę i siku, teraz śpi u siebie :D
za cztery godziny następne karmienie :)
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 29, 2015 13:02 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Hmm a jakby mu obciąć? Choć to może być ryzykowne, nie wiadomo gdzie nerw się kończy...
Musisz wytrzymać Mamusiu - tak jest z tymi dziećmi - mama kocia paznokci nie obcina a i ludzkie dzieci są nie mniej ostre - mój brat mojej mamie to prawie sutek odgryzł jak był niemowlakiem oczywiście ;p

klaudiafj

Post » Śro kwi 29, 2015 14:39 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

klaudiafj pisze:Hmm a jakby mu obciąć? Choć to może być ryzykowne, nie wiadomo gdzie nerw się kończy...
Musisz wytrzymać Mamusiu - tak jest z tymi dziećmi - mama kocia paznokci nie obcina a i ludzkie dzieci są nie mniej ostre - mój brat mojej mamie to prawie sutek odgryzł jak był niemowlakiem oczywiście ;p

w przyszłym tygodniu chyba bym się z nim wybrała do weta, bo będzie miał 4 tygodnie i trzeba go odrobaczyć
ale nie wiem gdzie go zabrać - u schroniskowego miałabym za darmo wizytę, ale mój przynajmniej wiem ,ze go dokładnie sprawdzi i wszystko mi wytłumaczy, więc chyba lepiej zapłacić
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 29, 2015 14:45 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

:201441 ja dziś planuje manicure dla Molki, ale u niej widać wszystko dokładnie, a u Fuksika tylko różowe się rzuca w oczka :D uroczy maluch
co najmniej dziwny ten gryzak :lol: instrukcje obsługi trzeba by było ogarnąć bo to przekracza poza granice mojej wyobraźni :lol:

Cześć Wesoła Załogo ! :D
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro kwi 29, 2015 14:50 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Moli25 pisze::201441 ja dziś planuje manicure dla Molki, ale u niej widać wszystko dokładnie, a u Fuksika tylko różowe się rzuca w oczka :D uroczy maluch
co najmniej dziwny ten gryzak :lol: instrukcje obsługi trzeba by było ogarnąć bo to przekracza poza granice mojej wyobraźni :lol:

Cześć Wesoła Załogo ! :D

też zauważam ,ze jakis dziwny, taki długi, ale moze to daje się kciakom , zeby się bawiły :roll:
tylko czy będa wiedziały jak :(
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 29, 2015 14:56 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

trochę ogródkowych fotek, pieknie się zrobiło po tych wczorajszych deszczach i burzach :)

grusza
Obrazek

jabłoń
Obrazek

owoce może będą bo kręcą się owady, ale wolą azalie
Obrazek

Obrazek

tulipany
Obrazek

Obrazek

żonkile
Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 29, 2015 14:59 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

żonkile i tulipany to są kwiaty które lubie najbardziej :D
ostatnio koleżanka kupiła 50 sztuk żonkili za 10 zł - ale teraz to wszystko takie chemiczne ze nawet nie pachniało :|
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

[poprzednia][następna]