morelowo-migdałowa jesień

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 25, 2015 18:05 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Cudne ptactwo!!!!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie kwi 26, 2015 11:48 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

To się cieszę (zawstydzona, tak!), że przypadły do gustu :wink: Pogoda się popsuła. Szaro i pada. A mi zerwali pod klatką chodnik i zostawili sam piasek... znaczy teraz to bagno :mrgreen: Kaj po uszy w błocie :twisted:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie kwi 26, 2015 19:13 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Bo Kaja to na rączki by trza... przez błoto :P

Gdzie te łabądzie, co to miały pływać i pozować??
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie kwi 26, 2015 19:22 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Z domu mi ciężko wyjść :oops: się przemogę, tylko niech słońce wróci!
Kaj na rąsiach oczywiście, że noszony, przez każdą kałużę i błotko :mrgreen:

Aia

Post » Nie kwi 26, 2015 20:33 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

U nas jutro wróci. Choć dziś też było pół dnia, a potem zrobiła się burza 8O . Mała.
Pojutrze już nie ma być słońca... :placz:
Ja potrzebuję trochę więcej stabilności. Możliwości jakichś planów - choć małych ..Koty potrzebują balkonowania!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon kwi 27, 2015 6:21 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Nepal, Sikkim, Tybet...India.. :(
Kraje z którymi jestem najbardziej związana...

A u nas poranek piękny jak rzadko. Mokre słońce :D
Wieczorem była też piękna koniunkcja Księżyca z Jowiszem, której przyglądała sie jak zawsze Wenus :D

Obrazek

morelowa

Post » Pon kwi 27, 2015 10:25 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Straszne to, co się stało w Nepalu - bilans strat ciągle rośnie :( . Walka o wydobycie żywych ofiar spod gruzów trwa, ale jest ciężka i niebezpieczna ze względu na brak możliwości technicznych (w wiele miejsc ciężki sprzęt nie dotrze). W innych krajach straty w ludziach chyba mniejsze, choć w przypadku Tybetu może to nie być prawdą.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon kwi 27, 2015 18:08 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

MILION dzieci potrzebujących pomocy...
Z każdymi wiadomościami więcej ofiar..
A o Tybecie, jak piszesz , nie wiemy i się nie dowiemy, póki prywatnie się nie skontaktujemy.
I co mi tkwi w głowie - zwierzęta. Tam nikt nie ma głowy, czasu, możliwości - w tym co się dzieje :(

Obrazek

morelowa

Post » Wto kwi 28, 2015 10:25 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Rano w radiu słyszałam, że mogło, w jakiś sposób, ucierpieć 8 mln ludzi :(
Natomiast co do zwierząt, oglądając kilka lat temu programy, na Animal Planet, po przejściu huraganów w Ameryce, zastanawiałam się jak można, JAK!?, uciekając zostawić własne zwierze... Nie do pomyślenia. Pierwsze co, to bym chwyciła Kaja i bez niego bym się z domu nie ruszyła (tak, wiem, że podczas ewakuacji kazali zostawiać zwierzęta). Ręce mogli by mi połamać, a bym z objęć nie wypuściła.

Aia

Post » Wto kwi 28, 2015 11:14 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Nie trzeba Ameryki. Co się działo u nas w czasie powodzi? :twisted: Nie można zabrać?? Ale można z łańcucha chyba odpiąć..
Tyle, że ja o zwierzętach 'wolnożyjących' . Przede wszystkim psach. Nie jest tak jak w Indii , bo jest różnica między hinduizmem a buddyzmem panującym w Nepalu, ale jednak.. W tym co się tam dzieje pewnie nie ma środkow - nie ma przecież żywności i wody - by ratować zwierzaki, wyciągać spod gruzów. Nie mówiąc o leczeniu. O karmieniu.
Możemy ratować zwierzaki z Ukrainy, ale nepalskim nie pomożemy.
Mam w Kathmandu mieszkająca tam koleżankę, Polkę. Zawsze miała psa. Ale nie mam możliwości kontaktu.

Podobno idą następne wstrząsy, przewidywane na czwartek...

Obrazek

morelowa

Post » Wto kwi 28, 2015 13:42 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Pewnie nikomu nie pomoże jak się zamartwię na śmierć.
a jeszcze moimi kotami by się ktoś musiał zająć... :?

Wczoraj było prawidłowe lato. Dziś wręcz przeciwnie, a w nocy - tej i następnej - ma być 3-4 st.
Byłam na wyspie Bolko. To taki park na całą wyspę. Całkiem sporą. Wyszykowany i w ogóle - pełno dróżek w różnych kierunkach, takie jakby alejki wyasfaltowane. Mnie asfalt nie bawi ale rolkarzy i rowerzystów pewnie tak. Na wyspę nie można wjechać samochodem.
Poza weekendem jest super bo ludzi malutko, cisza i spokój. Wyspy to pozostałości po Niemcach, wiec drzewa są starodrzewem :mrgreen:
Gdzieś na środku , czyli spory kawałek od mostu, jest tez poniemiecki jeszcze stawek, była jakaś kawiarnia, która sie zamieniła w ruinę. Ruinę ktoś kupił i zrobił restauracyjkę - Laba na Wyspie.
Pełno porozstawianych leżaków, również na drewnianych pomostach, drewniane stoliki i kanapy. Na kanapach kocyki polarowe sobie czekają. Wewnątrz też fajne kanapy. Widok na stawek, łabędzia, kaczki i wokół całkowicie zielono.
I pełne śniadaniowo-obiadowo-kolacyjne menu. Robione na miejscu. Też ciasta różne - nie jakieś szarlotki podrzewane w mikrofali. I całe mnóstwo różnych deserów. I herbaty kwiatowe i ziołowe.
Dorta - desery!!

I zapomniałam wziąć aparatu. Ale stawek wygląda tak jak wyglądał:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A jak wygląda knajpa, która będzie moją ulubioną przed Manekinem - następnym razem.
Dobrze, że jest bardzo daleko ode mnie :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Wto kwi 28, 2015 14:36 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Ja się zapuszczam do Łazienek Królewskich by zażyć takich klimatów. Uwielbiam. I do tego książka :1luvu: i deser owocowy :1luvu:

Aia

Post » Śro kwi 29, 2015 6:32 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

morelowa -fajne 8)
żeby jeszcze nie było rolkarzy i rowerzystów :roll:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro kwi 29, 2015 9:45 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

A desery takie jak w Melbie???
Ja nawet nie pamiętam gdzie ten stawek jest
[/img]
Obrazek
Aresku , byłes ze mną 17 lat. Niby długo , a jednak krótko . Ale pewnie zawsze byłoby za krótko.

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Śro kwi 29, 2015 9:51 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Jeśli to ten co myślę, to pracowałam w szkole społecznej z widokiem na niego (ale na tę bardziej "uładzoną" część).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]