Wiejskie Kociambry-nadszedł czas kastracji

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 23, 2015 16:54 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

Skoro już piszecie o tym, to potwierdzam - można świętować :piwa: Iwa wygrała :ok:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw kwi 23, 2015 17:02 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Czw kwi 23, 2015 17:53 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw kwi 23, 2015 18:01 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

:piwa:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw kwi 23, 2015 18:49 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

Superowo Iwuś :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw kwi 23, 2015 19:20 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

kropkaXL pisze:Ten brak wiadomości, to pewnie problemy z dostępem netu, ale wieści są naprawdę dobre!!!!!
Iwonka wygrała w ZUS-ie!!!!!!
Iwonko-mam nadzieję, że nie masz mi za złe ,że nie wytrzymałam i napisałam tu o wyniku rozprawy :oops: , ale wiele osób czekało z kciukami.......

Jupiiiiiiiiiiii!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw kwi 23, 2015 22:42 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

Super :piwa: :201437
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt kwi 24, 2015 8:50 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

Witajcie Kochane :1luvu:
Wygrałam z Zusowska przemocą :ryk:
Szłam tam dzielnie i byłam dumna z siebie,przygotowałam się jak do matury ,w torebce pełno bibelotów które od Was dostałam ,na sobie tez kilka rzeczy od Was i Wasze kciuki i ciepłe myśli
Prawniczka z Zusu już na korytarzu dawała mi mowa ciała do zrozumienia że jest górą i że jest chyba kimś lepszym,ale na mnie to nijak już nie działa bo nauczyłam się rozumiec mowę ciała więc też to zastosowałam wobec niej i sie zmieszała jak kupa w betoniarce :lol:
jak na złość a może i nie od kilku dni cierpię na zapalenie biodra i kurde ledwo lazłam na salę gdy Sędzina wezwała
Ból mieszał mi w głowie ,ale skupiłam się i poszło ok,tylko Sędzina kazała mi siedzieć bo uznała że mi ciężko ustać i mam sobie spocząć,bardzo fajna ta Sędzina uśmiechała się do mnie cały czas i tłumaczyła pięknie i dokładnie jak krowie na rowie bo przecież wie że nie musi człowiek rozumieć Prawniczego słowa
2 razy usadziła tą z Zusu ,a potem wysłuchała mnie i poprosiła o wyjście na korytarz
ta z Zusu az kipiała i patrzyła na mnie z pogardą i wice wersa kurde no
TŻ siedział i rozmawiał z Ochroniarzami,fajni byli i trzymali za mnie kciuki :)
Wezwali do sali na ogłoszenie werdyktu
Sędzina orzekła na moja korzyść,wytłumaczyła też z zusu że opinie Biegłych a szczególnie ta od Neurochirurga jej zdaniem mimo że nie ma wiedzy medycznej są wystarczające żeby stwierdzić że jestem całkowicie niezdolna do pracy ,no potem że 7 dni na uprawomocnienie jest a potem 14 dni na odwołanie do Sądu Wyższej Instancji i to wszystko
Ochroniarze uważnie mnie obserwowali gdy wyszłam,miałam pewnie niewyraźną minę bo biodero bolało paskudnie aż się pociłam z bólu,widziałam ze się zasmucili ,ale ja się uśmiechnęłam do nich i kiwnęłam głowa że tak ,a oni jes jes jes
potem od Męza dowiedziałam się że Ochroniarze mu mówili tak
ta sucz z zusu siedzi tu od samego rana i na każdej sprawie fika :ryk:
chyba nie jest lubiana w tym Sądzie

Cały dzień spędziłam z Córcią potem
a teraz powiem Wam że odsypiam i odpoczywam,nie miałam pojęcia że tyle stresu miałam w sobie
nie zwracałam tak uwagi na to ,tyle miesięcy i się nazbierało
wszystko boli paskudnie ,ale odpocznę i dojdę do siebie,dobrze że obowiązków codziennych pilnuję
ale w wolnej chwili odpoczywam i się relaksuję w promykach słonka

jak się Zus nie odwoła i dostanę pieniadze wyrównanie to kupuje zaraz kuchenke gazową bo ostatnio ta stara 40paro letnia buchnęła mi ogniem prosto w twarz ,opalone włosy mam i policzek troszkę popaliło ale zaraz wsadziłam łeb do zamrażalnika :ryk:
i jeszcze jedno sobie zafunduję ,najważniejsze,wykupię sobie wypasiona Rehabilitację :dance2:

Dziękuje Wam za to że trzymałyście paluszki że jesteście
w dużej mierze uwierzyłam dzięki Dobrym Ludziom w to że warto walczyć
SkasceNH dziękuję szczególnie że popchnęła mnie do przodu i pomogła z owołaniem i skonsultowała mnie też ze świetnym Lekarzem,Człowiekiem o wielkim sercu :1luvu:

Ściskam Was mocno
jak przyjedziecie to będzie tort wielki tort

IWA

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pt kwi 24, 2015 8:54 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

:piwa:

a polska jest jaka jest. no comments.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt kwi 24, 2015 9:13 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

Hihi, dobre wieści aż miło czytać. Mnie już we środę tak się humor poprawił, że cały dzień z bananem na twarzy chodziłam :mrgreen:

Jest jednak jakaś sprawiedliwość na świecie. Przyznam teraz, że bardzo wierzyłam w takie rozstrzygnięcie, bo, tak jak pisałam na początku tej sprawy z odwołaniem: biegli sądowi są jednak praktykującymi lekarzami, którzy leczą i rozumieją pacjentów, w przeciwieństwie do orzeczników ZUS, z których większość stała się zimnymi urzędasami, nastawionymi na wyniki (wiadomo jakie). Takie przynajmniej wnioski nasuwały się po moich dotychczasowych doświadczeniach i - szczęśliwie - tym razem było podobnie.

Iwonka, rehabilitacja i kuchenka to bardzo dobry pomysł :ok:

P.s. Nie dziękuj, bo ja po prostu niesamowicie się cieszę, że akurat moje doświadczenie mogło się do czegoś dobrego przydać, a poza tym, to Ty sama zrobiłaś najwięcej: zawalczyłaś o siebie i swoje prawa. I dumna jestem z Ciebie, jak nie wiem!

P.s.2. Wspominałam Krzyśkowi o tym terminie na czerwiec, ma pokombinować, ja muszę "pielęgniarkę" do Kuby załatwić, pożyjemy, zobaczymy, może się uda ;)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt kwi 24, 2015 9:52 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

Pani z ZUS-u też człowiek i może się kiedyś przekonać na własnym ciele, jak to jest "fajnie" być potraktowanym tak, jak Ty, Kociamo.
Czego jej nie życzę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt kwi 24, 2015 18:36 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

No to czekamy te 3 tygodnie - oby jak najszybciej i bez odwołań minęły

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon maja 04, 2015 7:13 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

Witajcie Kochani :1luvu:
Leci czas powoli,spędzam go na świeżym powietrzu,jak najwięcej byle nie w domu cały czas ,zimą się nasiedziałam w domu dosyć
Majówka w Goleszowie była fajna,wiele atrakcji było,wystawa fantastyki,Hobbici i inne stworki łaziły nam po wsi :D a wieczorem był koncert dla wszystkich,Szymon Wydra nas bawił,lało jak z wiadra,ale było świetnie,naśpiewałam się za wszystkie czasy razem z moją Madzią ,potem pyszne lody u Basi i Mirka przy kominku no żyć się chce

Kociaki mają się dobrze,spacerki to teraz ich żywioł,turlanie na trawie i gdzie popadnie

staram się miło spędzać wolne chwile by nie myśleć co dalej z tym Zusem
cierpliwie poczekam na rozwój sprawy

mało mnie wszędzie ,tylko na chwilę wskocze przed kompa i znikam
Sercem i myślami jestem z Wami
pozdrawiam i ściskam mocno
IWA

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pon maja 04, 2015 7:16 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

Pozdrawiamy i życzymy dobrego tygodnia :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon maja 04, 2015 7:28 Re: Wiejskie Kociambry-nareszcie ciepło :)

Jak ja lubię takie radosne i beztroskie relacje :D Iwuś, oby więcej takich dni! Basi i Mirkowi należy się złoty medal za podkarmianie chudzielca, chyba będę musiała się za jakimś rozejrzeć :lol:
Ściskam cieplutko, Kotku :1luvu:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

[poprzednia][następna]