Witajcie Kochane
Wygrałam z Zusowska przemocą
Szłam tam dzielnie i byłam dumna z siebie,przygotowałam się jak do matury ,w torebce pełno bibelotów które od Was dostałam ,na sobie tez kilka rzeczy od Was i Wasze kciuki i ciepłe myśli
Prawniczka z Zusu już na korytarzu dawała mi mowa ciała do zrozumienia że jest górą i że jest chyba kimś lepszym,ale na mnie to nijak już nie działa bo nauczyłam się rozumiec mowę ciała więc też to zastosowałam wobec niej i sie zmieszała jak kupa w betoniarce
jak na złość a może i nie od kilku dni cierpię na zapalenie biodra i kurde ledwo lazłam na salę gdy Sędzina wezwała
Ból mieszał mi w głowie ,ale skupiłam się i poszło ok,tylko Sędzina kazała mi siedzieć bo uznała że mi ciężko ustać i mam sobie spocząć,bardzo fajna ta Sędzina uśmiechała się do mnie cały czas i tłumaczyła pięknie i dokładnie jak krowie na rowie bo przecież wie że nie musi człowiek rozumieć Prawniczego słowa
2 razy usadziła tą z Zusu ,a potem wysłuchała mnie i poprosiła o wyjście na korytarz
ta z Zusu az kipiała i patrzyła na mnie z pogardą i wice wersa kurde no
TŻ siedział i rozmawiał z Ochroniarzami,fajni byli i trzymali za mnie kciuki
Wezwali do sali na ogłoszenie werdyktu
Sędzina orzekła na moja korzyść,wytłumaczyła też z zusu że opinie Biegłych a szczególnie ta od Neurochirurga jej zdaniem mimo że nie ma wiedzy medycznej są wystarczające żeby stwierdzić że jestem całkowicie niezdolna do pracy ,no potem że 7 dni na uprawomocnienie jest a potem 14 dni na odwołanie do Sądu Wyższej Instancji i to wszystko
Ochroniarze uważnie mnie obserwowali gdy wyszłam,miałam pewnie niewyraźną minę bo biodero bolało paskudnie aż się pociłam z bólu,widziałam ze się zasmucili ,ale ja się uśmiechnęłam do nich i kiwnęłam głowa że tak ,a oni jes jes jes
potem od Męza dowiedziałam się że Ochroniarze mu mówili tak
ta sucz z zusu siedzi tu od samego rana i na każdej sprawie fika
chyba nie jest lubiana w tym Sądzie
Cały dzień spędziłam z Córcią potem
a teraz powiem Wam że odsypiam i odpoczywam,nie miałam pojęcia że tyle stresu miałam w sobie
nie zwracałam tak uwagi na to ,tyle miesięcy i się nazbierało
wszystko boli paskudnie ,ale odpocznę i dojdę do siebie,dobrze że obowiązków codziennych pilnuję
ale w wolnej chwili odpoczywam i się relaksuję w promykach słonka
jak się Zus nie odwoła i dostanę pieniadze wyrównanie to kupuje zaraz kuchenke gazową bo ostatnio ta stara 40paro letnia buchnęła mi ogniem prosto w twarz ,opalone włosy mam i policzek troszkę popaliło ale zaraz wsadziłam łeb do zamrażalnika
i jeszcze jedno sobie zafunduję ,najważniejsze,wykupię sobie wypasiona Rehabilitację
Dziękuje Wam za to że trzymałyście paluszki że jesteście
w dużej mierze uwierzyłam dzięki Dobrym Ludziom w to że warto walczyć
SkasceNH dziękuję szczególnie że popchnęła mnie do przodu i pomogła z owołaniem i skonsultowała mnie też ze świetnym Lekarzem,Człowiekiem o wielkim sercu
Ściskam Was mocno
jak przyjedziecie to będzie tort wielki tort
IWA