Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 21, 2015 11:07 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Anna61 pisze:
mb pisze:A tymczasem osłonowe maty bambusowe na boki ogrodzenia oraz siatka zacieniająca na front są już zakupione i najprawdopodobniej w sobotę zostaną zamontowane na ogrodzeniu.
Oj, będzie niespodzianka dla sąsiadek :ryk:

I bardzo dobrze, wreszcie!
Chciałbym zobaczyć miny sąsiadek gdy zostaną przedzielone-przesłonięte matami.
Mogły tylko sobie wcześniej pomyśleć, że -
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe :wink:

Pogaduchy będą baaardzo utrudnione, właściwie nawet niemożliwe - chyba, że będą nawoływać się na oślep :lol:

A tak na poważnie - to gdybym chciała być naprawdę złośliwa, to mam prawo zwrócić się do zarządu wspólnoty z wnioskiem o spowodowanie, aby pani J przywróciła stan pierwotny na tarasie.
Umowy notarialne zakazują sadzenia roślin bezpośrednio w ziemi, a jej "ogródek" z tym pyleniem wapiennym, ściekającym błotem po burzach i zwabianymi przez bulwy roślin ryjącymi gryzoniami stanowi autentyczną uciążliwość.
Na pewno większą niż Czarek, macający tłuczeń czy Tyśka lub Ada, siedzące na murku :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto kwi 21, 2015 12:40 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Ja Marysiu nie jestem tak dobra i bym zgłosiła do wspólnoty, skoro komuś koty przeszkadzają to mnie ryjące gryzonie czy brudy po burzy.
Co dotyczy kotów to mogę być podła w stosunku do ludzi którzy ich nie lubią, zresztą przez koty już z nie raz miałam przykrości.

Wygłaskaj Marysiu Czarusia, Tyśkę i Adę ode mnie. :201461
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto kwi 21, 2015 12:57 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Anna61 pisze:Ja Marysiu nie jestem tak dobra i bym zgłosiła do wspólnoty, skoro komuś koty przeszkadzają to mnie ryjące gryzonie czy brudy po burzy.
Co dotyczy kotów to mogę być podła w stosunku do ludzi którzy ich nie lubią, zresztą przez koty już z nie raz miałam przykrości.

Wygłaskaj Marysiu Czarusia, Tyśkę i Adę ode mnie. :201461

Będą głaskane, jak tylko wrócę :smiech3:

Co do mieszkania - zgłoszone do sprzedażny, więc mi się już nie chce bawić w te sąsiedzkie klocki.
Wystarczy mi, że zza bambusa nie będę ich widzieć :lol:

Teraz nawet nie chciało mi się trawy przyciąć, żeby przy tej okazji nie musieć widzieć ich głupich pysków :lol:

mb

Post » Wto kwi 21, 2015 19:09 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Pani J. Tłuczeń - ładnie :1luvu:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Wto kwi 21, 2015 19:18 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

wiesiaczek1 pisze:Pani J. Tłuczeń - ładnie :1luvu:

Niestety, prawdziwe nazwisko ma całkiem sympatyczne :( :wink:

mb

Post » Wto kwi 21, 2015 20:06 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

mb pisze:

ale to tłuk z wyboru, do nazwiska nic nie mam :mrgreen:
Obrazek

wiesiaczek1

Post » Śro kwi 22, 2015 8:00 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

wiesiaczek1 pisze:
mb pisze:

ale to tłuk z wyboru, do nazwiska nic nie mam :mrgreen:

:ryk:

mb

Post » Śro kwi 22, 2015 18:38 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Zastosowanie mat bambusowych bardzo popieram!
Na spory z takimi osobami szkoda nerwów.
Mam nadzieję, że nazwisko pani Tłuczeń nie jest z gatunku kocich, to nie byłoby sprawiedliwe! :D

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Śro kwi 22, 2015 20:59 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

weatherwax pisze:Zastosowanie mat bambusowych bardzo popieram!
Mam nadzieję, że nazwisko pani Tłuczeń nie jest z gatunku kocich, to nie byłoby sprawiedliwe! :D

Nie, zupełnie nie kocie :lol:

Rzeczywiście trzeba było osłonić się wcześniej, nie byłoby możliwości podgladania kotów :lol:

Pani J to pyskata awanturnica, która zawsze uważa się za ofiarę złego losu i złych ludzi. Lubi także manipulować ludźmi i wykorzystywać ich do swoich celów.
Od takich osób najlepiej trzymać się jak najdalej.

mb

Post » Śro kwi 22, 2015 22:38 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

mb pisze:

Rzeczywiście trzeba było osłonić się wcześniej, nie byłoby możliwości podgladania kotów :lol:

Pani J to pyskata awanturnica, która zawsze uważa się za ofiarę złego losu i złych ludzi. Lubi także manipulować ludźmi i wykorzystywać ich do swoich celów.

bo n ie ma co robic, nie ma zainteresowan, pasji, nic nie ma oprócz dóbr materialnych , jak mniemam,
szkoda powietrza dla takich , sorry, ale taka jestem nerwowa :mrgreen:
Obrazek

wiesiaczek1

Post » Czw kwi 23, 2015 7:32 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

wiesiaczek1 pisze:
mb pisze:

bo n ie ma co robic, nie ma zainteresowan, pasji, nic nie ma oprócz dóbr materialnych , jak mniemam,
szkoda powietrza dla takich , sorry, ale taka jestem nerwowa :mrgreen:

To jeszcze bardziej Cię zdenerwuję:
pani J jeśli rozmawia, to tylko o sobie i swojej rodzinie, i są to na przykład takie opowieści, że kiedyś wzięli kotkę ze schroniska i chociaż kupili jej wszystko, nawet zabawki, to ona uciekła. Czy jej szukali :?: No, nie, po co, widocznie wolała uciec :evil: :evil: :evil: Nawet nie pytałam, czy powiadomili schronisko.
W zeszłym roku jej córka kupiła szczeniaka boksera - pierwsza wersja: rasowego z rodowodem. Gdy okazało się, że jest chory na wszystko, jest totalnie zarobaczony i ma lamblie, to w ataku złości (na zły los oczywiście) przyznała, że został wzięty od rozmnażacza :evil: :evil: :evil: W tym roku on także im uciekł :evil: Podobno go szukają.
Od tych opowieści ja czuję się chora :evil:

mb

Post » Czw kwi 23, 2015 17:08 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

jak można być takim złym człowiekiem , co trzeba mieć zamiast mózgu i serca,
mech i kaszankę /nie ubliżając, bo kaszanke lubię/ :mrgreen:
Obrazek

wiesiaczek1

Post » Czw kwi 23, 2015 18:01 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Ja lubię mech - podoba mi się jako roślina, więc sądzę, że zamiast mózgu i serca znajduje się tam u tej pani coś bardziej obrzydliwego :lol:

mb

Post » Sob kwi 25, 2015 17:15 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Dzisiaj ścinałam trawę.
Na całej powierzchni nie było ANI JEDNEGO śladu po kocim sikaniu.

mb

Post » Sob kwi 25, 2015 17:28 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

A osłonowe maty bambusowe założone Marysiu?
Chciałabym zobaczyć miny sąsiadek :evil: gdy je zobaczą.
Ostatnio edytowano Sob kwi 25, 2015 20:43 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

[poprzednia][następna]