MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 17, 2015 21:31 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

Klaudia niestety nie mogę go przygarnąć bo tu gdzie teraz mieszkam nie mogę mieć kotów. Właściciele mieszkania się nie zgadzają. Nawet moje panienki są ponad 200 km ode mnie :placz: Ale za 2 miesiące już do nich wracam :ok:
Maciusia nie mogę wziać ze sobą bo nie mam finansów na to niestety. Poza tym Mili nie lubi zmian. Stresuje się i potem choruje. Tak było po przybyciu do mnie malutkiej Amy. I nie chcę jej stresować dodatkowo. Już i tak przeżywa stres bo mnie z nią nie ma a ona bardzo do mnie przywiązana jest. To tak pokrótce ;)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt kwi 17, 2015 22:03 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

Aha no ja tez mialam przeboje z Kitusia jak umarl Macius a potem przygarnelam Marysie. Wciaz moja Kitula chorowala. Ale to minelo i na chwile obecna sa zdrowe <odpukac puk puk> tez nie moge miec wiecej kotow na chwile obecna, byloby to juz troche klopotliwe w naszym przypadku :( no ale jak stanie mi na drodze jakas bida to przygarne, ale specjalnie sie nie dokoce na chwile obecna. Czyli opuszczasz wynajmowane mieszkanie a Macius zostanie? Moja Marysia tez tak prosila o dom. Tyle ludzi bylo na osiedlu a nik jej nie przygarnal nawet w zimie. Przez 1,5 roku.a jak zabralam kota to bylo wielkie oburzenie - kot zniknal! Ktos go ukradl, jak smial. Ciocia uciela te ploty - powiedziala ze trafil do domu gdzie ma sie lepiej niz niejedno dziecko. Ale ludzie sa, prawda?
Sorki ze bez polskich znakow ale pisze z tel. A robilas Maciusiowi ogloszenia?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob kwi 18, 2015 7:59 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

Nie robilam mu ogloszen bo nie wiem czy on by dobrze sie czul w domu. Kiedys wnuk sasiadki wzial go do domu to Maciek w panice uciekal przez okno.

MonikaMroz

Post » Sob kwi 18, 2015 9:47 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

No tak, te Macie są jakieś takie... nie lubią zamknięcia. Mojego nie mogłam zamykać w pokoju nawet samego ani w łazience, bo dostawał histerii.
A Marysia dla odmiany sama wchodziła przez okno, chowała się pod koc i udawała, że jej nie ma byleby w domu zostać.
:)

edit: tak sobie myślę, że najlepiej jak Maciuś będzie miał domek wychodzący tam gdzie mieszkasz. Taki by go uszczęśliwił. Współczuje mu jak wyjedziesz :( Opiekuje się nim ktoś jeszcze?

klaudiafj

Post » Sob kwi 18, 2015 11:49 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

Każdy go tu głaszcze i ludzie są mili dla niego. Myślę, że karmi go ktoś jeszcze prócz mnie bo jak wyjechałam w kwietniu to chłopak nie schudł ;) Sąsiadka z bloku na przeciwko tez mu coś zawsze wyrzuci przez okno na trawę. I chyba ma gdzie spać bo wieczorem go tu nie ma.
Dzisiaj z rana tez się do tej pory nie pojawił :/

Ale korci mnie żeby go zabrac do Kutna bo żaden ze znajomych go nie chce :( Ale muszę kierować się rozsądkiem :ok:

MonikaMroz

Post » Sob kwi 18, 2015 11:51 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

I kolejny dzień czekam na okres. Już 6 dzień mi się spóźnia i czuję się fatalnie. Dzisiejszy dzień rozpoczął się płaczem bo totalnie nie wiem co się dzieje z moim organizmem :placz:

MonikaMroz

Post » Sob kwi 18, 2015 12:09 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

Oj te Maćki, nie mają łatwego życia... :)

Moniko, jeżeli to nie ciąża 8) to na pewno dostaniesz miesiączkę. Ja też tak miałam całkiem niedawno - wiadomo jak jest przed o. człowiek puchnie, ma huśtawki nastroju, ma apetyt i nie wiadomo na co, to jest okropne, a im dłużej się przeciąga to jest gorzej :( U mnie (już to wyczaiłam) jeden jajnik pracuje na zwolnionych obrotach. Bo podobno jest tak, że raz jajeczko idzie z jednego jajnika, a za miesiąc z drugiego. I W końcu jak dostałam miesiączkę z opóźnieniem, to znowu w kolejnym miesiącu 2 dni wcześniej. Potem tak było na przemian aż w końcu się mniej więcej wyrównało.
Za okres :ok: jak jest to jest źle, ale jak go nie ma to jeszcze gorzej :? :)

klaudiafj

Post » Sob kwi 18, 2015 12:10 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

Ostatnio temu oto temu złośnikowi obcinałam pazury. Wspomnę że on tego nie znosi, każde pogłaskanie go kończy się łapoczynami. Aż nabił mi siniaka na dłoni wredzioch mały :)
Ale pazurki u przednich łapek udało się obciąć. Kot się wycierpiał, dostał konkretnego wnerwa na nas ale się udało. Potem w nagrode były przysmaczki.

Jestem RUDY Obrazek Obrazek

MonikaMroz

Post » Sob kwi 18, 2015 12:11 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

Ohoho Rudy ma charakterek :D Mnie też to czeka, bo Marys pocharatała ostatnio nos Kitusi do krwi ;)

klaudiafj

Post » Sob kwi 18, 2015 12:12 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

klaudiafj pisze:Oj te Maćki, nie mają łatwego życia... :)

Moniko, jeżeli to nie ciąża 8) to na pewno dostaniesz miesiączkę. Ja też tak miałam całkiem niedawno - wiadomo jak jest przed o. człowiek puchnie, ma huśtawki nastroju, ma apetyt i nie wiadomo na co, to jest okropne, a im dłużej się przeciąga to jest gorzej :( U mnie (już to wyczaiłam) jeden jajnik pracuje na zwolnionych obrotach. Bo podobno jest tak, że raz jajeczko idzie z jednego jajnika, a za miesiąc z drugiego. I W końcu jak dostałam miesiączkę z opóźnieniem, to znowu w kolejnym miesiącu 2 dni wcześniej. Potem tak było na przemian aż w końcu się mniej więcej wyrównało.

Ciąża to na 200% nie jest. Martwię się bo u mnie to nie jest normalne. Ja mam okres jak w mordę strzelił co 28 dni. Dlatego to opóźnienie kiepsko wypływa na moje samopoczucie :cry:

MonikaMroz

Post » Sob kwi 18, 2015 12:42 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

MonikaMroz pisze:Ostatnio temu oto temu złośnikowi obcinałam pazury. Wspomnę że on tego nie znosi, każde pogłaskanie go kończy się łapoczynami. Aż nabił mi siniaka na dłoni wredzioch mały :)
Ale pazurki u przednich łapek udało się obciąć. Kot się wycierpiał, dostał konkretnego wnerwa na nas ale się udało. Potem w nagrode były przysmaczki.

Jestem RUDY Obrazek Obrazek

a co to za piękniś?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob kwi 18, 2015 12:47 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

Mireczko, A to taki łaciaty wstręciuch jednej znajomej :D Tylko by gryzł i drapał. Nawet go porzątnie pogłaskac nie można bo zaraz do gryzienia sie bierze lub do pacania łapką. Ostatnio nabił mi siniaka na dłoi :D ale jest sympatyczny.

MonikaMroz

Post » Sob kwi 18, 2015 12:49 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

MonikaMroz pisze:
klaudiafj pisze:Oj te Maćki, nie mają łatwego życia... :)

Ciąża to na 200% nie jest. Martwię się bo u mnie to nie jest normalne. Ja mam okres jak w mordę strzelił co 28 dni. Dlatego to opóźnienie kiepsko wypływa na moje samopoczucie :cry:

Ja też mam co 28 dni, jak w zegarku a tu raptem spóźnienie chyba 8 dni. To normalne od czasu do czasu ;)

klaudiafj

Post » Sob kwi 18, 2015 12:50 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

MonikaMroz pisze:Mireczko, A to taki łaciaty wstręciuch jednej znajomej :D Tylko by gryzł i drapał. Nawet go porzątnie pogłaskac nie można bo zaraz do gryzienia sie bierze lub do pacania łapką. Ostatnio nabił mi siniaka na dłoi :D ale jest sympatyczny.

no bo co to za głaskanie kota, jak kot sobie tego nie życzy :mrgreen:
z moimi też tak mam, nie wolno głaskać , chyba , ze same przyjdą
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob kwi 18, 2015 20:25 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ cz.7

Moniczko może miałaś silny stres i to dlatego.
Każde opóźnienie to jakaś zmiana hormonalna w organizmie nic dziwnego, że się źle czujesz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

[poprzednia][następna]