Ja to zglodnialam po tych waszych wczorajszych wpisach ze aż dzisiaj mnie naszło na domowe zapiekane bułeczki z papryczką, pieczarkami,oliwkami,serem i bekonkiem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mir.ka pisze:klaudiafj pisze:Te zamglone teżzobaczymy jak bedzie, na pewno nie bedziemy siedziec w pokoju nawet jak bedzie deszcz
tam jest tyle innych fajnych rzeczy do oglądania, jakieś zamki, pałace, zawsze to na głowę nie będzie się lało
mir.ka pisze:jutr jadę służbowo do Twojego rodzinnego miasta
Moli25 pisze:Ja niedługo służbowo do warszawyjuż się męczę.... i najgorsze ze nie mam jak się wymigać, już ostatnio nie pojechałam
jak mus to mus c'nie
![]()
Pomyślę nad szybkimi tanimi daniami, jarskimi dla Was, może coś sobie wybierzecie.
Tak na szybko, jak zostaną ziemniaki to oczywiście kluski śląskie z dodatkiem sera żółtego, albo cepeliny z różorodnymi farszami, kotlety jajeczne (pycha). Kiedyś wstawie menu, zobaczycie może coś ciekawegoja mam menu co tydzień inne, także się nagłówkuje czasami aż bania mnie boli, ale później jak przychodzą klienci i mówią "pyszne" to dalej chce mi się kombinować
![]()
Góry? ja lubie, mąż nie, dlatego nawet na Naszą Sobótkęciężko było mu wejść, on jest zwierz piaszczysty, lubi morze, ale tylko do kolan
![]()
![]()
midnight100 pisze:Dzień dobry
CatAngel pisze:Hej Ho
Ja to zglodnialam po tych waszych wczorajszych wpisach ze aż dzisiaj mnie naszło na domowe zapiekane bułeczki z papryczką, pieczarkami,oliwkami,serem i bekonkiemna kolacyjke z Tztem w sam raz
Alienor pisze:Jak potrzebujecie szybkie i smaczne potrawy to bardzo polecam merluza en salsa verde czyli mintaj w zielonym sosie (o ile ryby jecie). Mintaja, flądrę strzałozębną lub inną rybę morską (ale nie tuńczyk czy łosoś, bo zbyt "konkretne" w smaku) [url]bez rozmrażania[/url] kładziemy na patelnię z odrobiną oliwy z oliwek. Solimy i posypujemy posiekaną natką pietruszki i czosnkiem. Jak się od spodu ugotuje w tym, co wyciekło, obracamy i powtarzamy procedurę. I tak obracamy (już bez solenia i posypki pietruszkowo-czosnkowej) aż zacznie się rozpadać a sos zredukuje się o połowę. Wtedy podajemy rybę z sosem, z dodatkiem białego pieczywa i winem białym lub zielonym (albo bez). Aha, sos można zmiksować przed podaniem, ale mnie się zwykle nie chce, bo i tak jest pyszny.
klaudiafj pisze:Hehe bo on sobie zakodował - tu ogórek kisszony, tam kapusta kiszona, mieszane smaki, urośnięty brzuch i td i nie dociera do niego to, że miesiączkuję regularnie. On się łapie na tym co napisała Sylwia i mówi, że ona tez miała miesiączkę w czasie pierwszego miesiąca
klaudiafj pisze:A jaki to pierwszy objaw, bo ja też dziwnie się czuję i też kiedyś kupowałam wiele testów ;p
sistersy25 pisze: inne pierwsze objawy to te standardowe jak przed miesiączka , ból piersi, podbrzusza, mięśni, ale kto by to kojarzył z ciążą ?;)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter, Silverblue i 48 gości