Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 14, 2015 20:48 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Gosiu tamto pisałam do CatAngel :) ona dłużej siedzi w decu niż ja i wcześniej rozmawiałyśmy o pisankach :) Ale nic się nie stało :) Wyszło jakbym się chwaliła hihi :oops: :mrgreen:
Chustecznik, o którym Marta mówi, wygląda tak i był zrobiony na jej specjalne zamówienie :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

CatAngel szczerze Ci powiem, że ja już nie zliczę tych Twoich chlebaków :) Co chwilę wrzucasz jakiś nowy - robisz je chyba hurtowo :) I świetnie Ci wychodzą :)

Gosiu chodziłaś do szkoły baletowej? Wow, właśnie miałam pytać, bo pisałaś że kochasz balet klasyczny. Ja z baletem i tańcem nie ma nic wspólnego i jedyny balet który mi się podobał to był w filmie Czarny Łabędź :) W Warszawie na pewno masz wybitne przedstawienia, prawda? My tutaj mamy Operę Śląską w Bytomiu i też tam jest balet. Ale oglądam operetki :) A balet tańczy w tych przedstawieniach :)

Byliśmy dziś na wernisażu i tak się cieszę, że już tak zaprzyjaźniłam się z koleżankami z kursu - jest ich 3 (w sumie 5) :) I co najlepsze - idziemy wszystkie od października na kurs 3 stopnia w ZPAFIe :D Więc mam pewność, że kurs się odbędzie :) Bardzo się cieszę!
Ostatnio na zajęciach facet jeden opowiadał jak oświetlić cegłę, że w Opavie (najlepsza szkoła foto w Europie) uczyli się tego rok. Powiedział, że zaparzy herbatę a my mamy to zrobić. Zajęło mi to 7 minut może ;p Koleżanki były w szoku ;p Potem zrobiłam jeszcze jedno oświetlenie, a potem facet mówił, że potrzebna jest strumienica a tej nie mamy do jeszcze jednego oświetlenia i poszedł do kibla. A ja sobie myślę, a tam nie mamy ;p Dałam koleżance lampę do trzymania na odpowiednim poziomie i wzięłam dwa zeszyty i ułożyłam na kształt strumienicy. Drugi punkt dla mnie, bo znowu koleżanki były w szoku. Facet wraca, a ja mu mówię - jak to nie ma strumienicy?! Zaczął się śmiać i powiedział, że to kultowe! W między czasie zeszyt zaczął się jarać ;p I teraz wiem, za co lubię światło błyskowe a nie stałe :)

A dziś miałam pyszną kolacje - tortille wraps sobie zrobiłam pierwszy raz w życiu. Dosłownie zajęło mi to 5 min. Dałam ją na patelnie - podgrzałam z obu stron, ułożyłam ser i mnóstwo warzyw, sos do hamburgerów i to było takie pychaaaa :D Chciałam zjeść dwie, ale już jedną się nasyciłam :) Jadłyście to kiedyś?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto kwi 14, 2015 20:59 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Nie . Ale teraz chyba próbuję :mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto kwi 14, 2015 21:03 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Spróbuj :D Jakbym wiedziała, że to nie zajmuje zachodu to wcześniej bym jadła takie pycha kanapki :)

klaudiafj

Post » Wto kwi 14, 2015 21:05 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Robię więcej bo zawsze jakiś tam daje na aukcje zwierzęce :-) na ja pacze sercem dałam teraz pudełko misiowe :-) i na dt Bucko cukierniczke:-) nadzieje ze sie sprzeda. :-) Takze tymbardziej mi sprawia mi to frajde

Ja sobie kilka dni podkład daje na chlebaki czy inne drewienko potem myślę nad motywem który też leży kilka dni no i na koniec i lakier,lakier,lakier.... także to nie tak ze jeden dziennie robię :-) bo tak się nie da. Co sama wiesz jak przy pisankach się siedzi.
Zegar robię juz tydzień :-/ . A ten zestaw swiecznikow+pudełko do każdego 1,5tyg.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto kwi 14, 2015 21:54 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

No ja nie mówiłam, że szybko to się robi :D Wiem, ze długo :) Ale to dobry patent najpierw zrobić sobie bazę, i tak na raty :) Bo inaczej to jest wszystko na stole i na podłodze - farby, preparaty i lakiery, a tak to tylko do jednej czynności rzeczy. Lakierowanie najgorsze :D Staram się dawać 3 warstwy :) A zobacz sobie na yt taką Claoodię. Ona pokazuje wiele rzeczy i odkrycie - przyklejanie na świeczce motywów za pomocą suszarki do włosów i - drugi sposób - za pomocą drugiej świeczki? Jeszcze nie próbowałam, ale niedługo zobaczę, czy to wychodzi :) Jej kanał https://www.youtube.com/channel/UClbMTd4pfSXjQuqYS1lQmaQ

klaudiafj

Post » Śro kwi 15, 2015 10:00 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

CatAngel pisze:Ja dzisiaj siadłam do takiego chlebaczka :) a pracy przy tym :?
Obrazek

jaki śliczny :1luvu:

ja mam drewniany chlebak ale niczym nie ozdobiony :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro kwi 15, 2015 10:03 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

mir.ka pisze:
Obrazek

Zawsze mogę ci odnowić :-) Marlence naszej będę w maki odnawiać :-)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro kwi 15, 2015 10:04 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Klaudia chyba poszłam e Twoje ślady, obudziłam sie dzisiaj o 9.30 8O
zwierzyna też spała i mnie nie obudziła wcześniej :mrgreen:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro kwi 15, 2015 10:06 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

CatAngel pisze:
mir.ka pisze:
Obrazek

Zawsze mogę ci odnowić :-) Marlence naszej będę w maki odnawiać :-)

myślałam nawet nad tym jak ogladam rzeczy u Ciebie, tylko że wzorów tyle i nie wiem co bym tam chciała :(
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 15, 2015 11:56 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Hej :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro kwi 15, 2015 14:24 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Cześć Klaudia :D
Jako ze pracuje w restauracji to znam takie wrapy, nic trudnego a jakie pyszne, prawda?

U nas hitem są jeszcze bułeczki zapiekane z serem. Kupujesz kajzerki, obcinasz "kapelusz" wydrazasz środek, i pakujesz co tam masz na myśli - u nas jest najcześciej pieczarka + ser żółty albo jajecznica. Wsypujemy troche serca i zamykamy kapeluszem :D pieczemy w pieczarniku, wprawdzie mamy piec konwekcyjno parowy i ta para robi swoje ale w domu tez takie robie :D

Wczoraj np zagonił mnie szef kuchni do roboty i zrobiłam krokiety z pieczarka i serem żółtym a dzis zrobiłam krokiety ruskie (farsz do pierogów ruskich)
Z jarskich rzeczy ludzie bardzo lubią kotlety jajeczne, kotlety gryczane z białym Serem, zapiekanki makaronowe z warzywami z sosami rożnymi, supli ryżowe, placki ziemniaczane z prażona cebulka, włoskie kluski śląskie itd... O jedzeniu mogłabym książkę napisać :D :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro kwi 15, 2015 15:32 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Moli25 pisze:Cześć Klaudia :D
Jako ze pracuje w restauracji to znam takie wrapy, nic trudnego a jakie pyszne, prawda?

U nas hitem są jeszcze bułeczki zapiekane z serem. Kupujesz kajzerki, obcinasz "kapelusz" wydrazasz środek, i pakujesz co tam masz na myśli - u nas jest najcześciej pieczarka + ser żółty albo jajecznica. Wsypujemy troche serca i zamykamy kapeluszem :D pieczemy w pieczarniku, wprawdzie mamy piec konwekcyjno parowy i ta para robi swoje ale w domu tez takie robie :D

Wczoraj np zagonił mnie szef kuchni do roboty i zrobiłam krokiety z pieczarka i serem żółtym a dzis zrobiłam krokiety ruskie (farsz do pierogów ruskich)
Z jarskich rzeczy ludzie bardzo lubią kotlety jajeczne, kotlety gryczane z białym Serem, zapiekanki makaronowe z warzywami z sosami rożnymi, supli ryżowe, placki ziemniaczane z prażona cebulka, włoskie kluski śląskie itd... O jedzeniu mogłabym książkę napisać :D :lol:

O chętnie bym taką książkę chciała ! jak napiszesz to jestem pierwszym najwierniejszym czytelnikiem. Ale bardzo proszę o jakieś fajne, proste i szybkie przepisy.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro kwi 15, 2015 15:40 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Bede miała Cie na uwadze Gosiu :D
Co chcesz? Zupy? Mięsa? Jarskie? Surówki? Desery?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro kwi 15, 2015 16:05 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Moli25 pisze:Bede miała Cie na uwadze Gosiu :D
Co chcesz? Zupy? Mięsa? Jarskie? Surówki? Desery?

Wszystko co smaczne i proste.
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro kwi 15, 2015 16:44 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Moli25 pisze:Cześć Klaudia :D

sprawdzałam co to supli ryżowe bo o czymś takim nie słyszałam
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]