Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 06, 2014 17:48 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Jakoś mi ten wątek przepadł, wstyd się przyznać :oops: powiadomienia nie przychodziły więc nie zaglądałam.
Spóźnione ale serdeczne życzenia dla Dżagi i Dżerrego! Wielu lat spokojnego i szczęśliwego życia w Bystrej.
I dużo zdrowia dla Scoobiego!
Nie tęsknisz Berni w tym wielkim mieście za Bystrą?

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Sob gru 06, 2014 17:50 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

za Bystą to ja tesknie - jest tam jeszcze Barborka i Sadyba ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob gru 06, 2014 18:28 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

mamaGiny - Ty jesteś z Bystrej? Ja tu mieszkam dopiero 6,5 roku ale to wystarczyło żebym dziwnie się czuła gdy zasypiając na horyzoncie nie widzę Skrzycznego :wink: Sadyby to byś nie poznała: jest tam prywatny DPS, przedszkole i ośrodek rehabilitacji. Wszystko odnowione, rozbudowane.
Zazulka też przez chwilę była Bystrzanką. Właśnie wtedy się poznałyśmy.

ptaszydło

Post » Sob gru 06, 2014 18:34 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

niestety ja z Tychów pochodzę, ale od dzieciństwa mieszkam w Katowicach

do Bystrej jeździłam jako dziecko, w Sadybie uczyłam się pływać a przy Barbórce był wyciąg narciarski gdzie stawiałam pierwsze kroki na nartach
mam z Bystrej cudowne wspomnienia :)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Śro gru 10, 2014 15:40 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

o proszę, jaka Bystra sławna :)

Ptaszydło, tęsknię czasami, szczególnie latem, kiedy można się napić herbatki w ogrodzie. Ale za to tu mam pracę którą bardzo lubię :)

Troszkę z opóźnieniem rozliczenie za listopad :)

Wspomogli nas:
Kiora-kociara 14, 5 zł (-4,5 zł przesyłka) -zakładka do książki
czarno-czarni - 30 zł ( -8,3 zł przesyłka) - biżuteria
Niutek - 30 zł (- 11 zł przesyłka) - kontakty
Atta - 25 zł ( - 4,2zł przesyłka) - biżuteria

Razem: 99,5 zł - 28 zł przesyłki = 71, 50 zł

Kasa poszła na zakup dla Zazulki RC Calm 4 kg

Bardzo dziękuję wszystkim za zakupy na moich bazarkach i pomoc dla Zazulki i Czesi - moich tymczasów :1luvu:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Nie sty 11, 2015 18:08 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za udział w bazarkach w grudniu :1luvu:

1. aleusha - 30 zł - 4,2 zł przesyłka- bazarek zakładkowy
2. edit_f - 47 zł - 4,25 zł przesyłka - bazarek zakładkowy
3. czarno-czarni - 37 zł - 5,5 zł przesyłka - bazarek biżuteryjny
4. CoToMa - 40 zł - 8,3 zł przesyłka - bazarek z biurowymi rzeczami z kotami
5. koki_99 - 15 zł - 4,2 przesyłka - bazarek biżuteryjny
6. Kathreen1979 - 10,50 zł - 5,5zł przesyłka - bazarek biżuteryjny
7. Grey - 13,50 zł - 5,5 zł przesyłka - bazarek z kalendarzem dla gimnazjalisty
8. Carmella - 50 zł - bazarek zakładkowy
9. alessandra - 25 zł - 4,2 zł przesyłka - bazarek zakładkowy

Razem: 268 zł - 41, 65 zł (przesyłki) = 226,35

Bardzo bardzo serdecznie dziekuję za zakupy :1luvu:
W całości przeznaczyłam tę kwotę na leczenie Zazulki - 22 grudnia miała czyszczone ząbki, badaną krew, usg pęcherza. Łącznie kosztowało to 272 zł

berni

Post » Nie mar 29, 2015 14:02 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale mam wieści!! i to jakie!!!

Po dwóch latach szukania domu znalazłam domek dla....Czesi!!!
Tak, tak, dla Czesi- tej 6-letniej nieśmiałej buraski, która została oddana z poprzedniej adopcji po 1,5 roku mieszkania.
Czesia nigdy nie polubiła kotów - dla człowieka jest super, ale koty atakowała. Mieszkała długo u moich rodziców, gdzie była możliwość jej odizolowania od kotów. Mama już chciała ją zostawić, ale z powodu tej niechęci do kotów nie było takiej opcji. Przecież Czesia nie mogła całe życie mieszkać na tzw. strychu.
Kiedy oddałam Kuleczkę zabrałam Czesię do siebie, do Katowic. Niestety z Zazulką było podobnie - czyli Czesia ją atakowała. Zrobiłam ponowne ogłoszenia i cud!!! Zgłosiła się Pani która niedawno straciła swojego kotka z powodu nowotworu. Czesia zamieszkała w swoim domku tydzień temu. Wieści są całkiem optymistyczne - Czesia co prawda boi się trochę, ucieka, chowa się, ale jednocześnie dała się już wyczesać (co uwielbia) i odpowiada kiedy Pani ją woła. Pani jest nią oczarowana, jej urodą -mówi że kot do reklamy :)- jej delikatnością i ma dla niej dużo cierpliwości. Nie wyciąga ją na siłę z kryjówek, daje jej czas na oswojenie się, przyzwyczajenie - właśnie takiego domu Czesia potrzebowała. I znalazła - po dwóch latach!

Cóż- myślę że wątek Bielskich Bied trzeba już zamknąć. Zamknąć pewien rozdział. Jest tu zapisany kawał historii różnych kotów- nie zmieniłam nic nawet w pierwszym poście- są tam koty które niestety odeszły już za TM. Są chwile szczęśliwe i bardzo smutne. Wiele się zmieniło w ciągu trwania tego wątku- zmieniłam miejsce zamieszkania, ograniczyłam liczbę tymczasów, przeszłam załamanie i wypalenie. Wątek Bielskich Bied czas zamknąć- mimo że Bielskich Bied niestety nadal mnóstwo, już nie ja się nimi zajmuje, nie na taką skalę.

Dziękuję wszystkim którzy przez tyle lat mnie wspierali- aż chciałoby się rzec myślą, słowem i czynem - wszystkim którzy mi pomagali pomagać kotom -ogromne dzięki :1luvu: Szczególnie dziękuję Carmelli, Mahob i Anicie5!!!

Niemniej - moja kocia przygoda się nie skończyła - nadal mam tymczasy i zapraszam na ich wątki:
Zazulki :arrow: viewtopic.php?f=13&t=166141
i najnowszej Znajdki :arrow: viewtopic.php?f=1&t=168230

berni

Post » Nie mar 29, 2015 14:19 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

ja zaglądałam ;)
przenoszę się ;)
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie mar 29, 2015 15:15 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Ech taki kawał życia. Aż się łezka w oku zakręciła.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie mar 29, 2015 16:37 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Ależ się cieszę z domku Czesi! :D
Też mnie wzruszyło to co napisała Berni... :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon mar 30, 2015 8:06 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Świetne wiadomości o Czesi :D :ok:
I trochę smutno, że to koniec jakiejś epoki... ale tak to jest, wszystko się w życiu zmienia.
Teraz będę kibicować aktualnym tymczasom, trzymać kciuki za dobre domy dla nich. :) :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon mar 30, 2015 11:09 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Ja też się bardzo cieszę z domku Czesi.

Czasem dobrze coś zamknąć. I otworzyć coś nowego. Oby kolejne epizody były optymistyczne.

ptaszydło

Post » Czw kwi 02, 2015 18:29 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Super :ok:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

[poprzednia]