Szylkretki są piękne .162:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 29, 2015 14:15 Re: Szylkretki są piękne .162:)

beateczka pisze:ja też pisałam o cenach a nie sympatiach i antypatiach 8O pozdrawiam :lol:

Widać każdy zna inne realnia cen. A ja nie wiem, i już. :mrgreen: Pozdrawiam Beatko!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie mar 29, 2015 14:16 Re: Szylkretki są piękne .162:)

sistersy25 pisze:Cześć Bożenko i Kretusie :1luvu:

Dziewczyny koniec nerwów, każdy mieszka gdzie chce i każdemu podoba się co innego 8O dajcieże spokój juz :ok:

Się chyba już uspokoiły. :lol:
Hej Kasiu :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 29, 2015 14:17 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Moli25 pisze:Cześć Bożenki, otwieracie jakiś nowy wątek znowu? :mrgreen: :1luvu:

No chyba otworzymy, ale jak się uspokoi! :ryk:

Cześć Molinki! :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 29, 2015 14:20 Re: Szylkretki są piękne .162:)

klaudiafj pisze:Helloł!

Tak czy siak nie mam urazy. Być może poczułam się wyśmiewana i atakowana.

Śląsk nie jest szary! Śląsk jest kolorowy i zielony. Szczególnie kiedy jest ładna pogoda ;) Szary to był 20 lat temu, ale "zatruwacze" już są zamknięte.

Nasze koty pozdrawiają http://chatul.pl/podopieczni :1luvu:

Cześć Bożenko, nie było Cię i tak jakoś zeszło nam na drugi plan :( Sorki :(

W zyciu nie odniosłam takiego wrażenia, no coś Ty.. :P

Hej Klauduś, wdech i spokój! :D :ok: Zeszło Wam ostro. :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 29, 2015 14:23 Re: Szylkretki są piękne .162:)

klaudiafj pisze:To co w Katowicach mnie najbardziej przeraża (bo że remontują i centrum pięknieje to jedno), ale jak chodziłam wzdłuż i wszerz po centrum to to że nie ma ani jednego drzewa, ani jednego trawnika - jak ktoś ma psa to ma naprawdę problem. Nie ma co się dziwić, że kupy na chodniku jak te małe boroczki nawet nie są w stanie dojść do trawników, a same trawniki pewnie oblegane. Dlatego tak każdy kpi - miasto ogrodów, chyba betonowych. Ale zawsze lubiłam Katowice, bardzoooo!

Podoobno to się ma zmienić-wg planów. Co wyjdzie, zobaczymy. Lubimy jeździć do Katowic, ale chyba bym tam nie chciała mieskać. Wolę mój kameralny Cieszyn. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 29, 2015 14:25 Re: Szylkretki są piękne .162:)

klaudiafj pisze:Ja lubię blokowiska, bo sama z takiego pochodzę. Lecz w bajkach zawsze były kamienice. I takie kamienice mam w Bytomiu. W Cieszynie byłam kiedyś raz i wybieram się ponownie. Pamiętam, że to też starsze miasto z kamienicami i brukowanymi drogami gdzieniegdzie. Pamiętam most na stronę czeską. I szok, że w Czechach jak w Polsce :) Nic inaczej. Ale byłam wtedy w podstawówce, bardzo chcę zwiedzić to miasto ponownie :) Kocham miasta z duszą :)

Ja też, może dlatego nie lubię? Pamiętam te animozje i walki osiedlowe.. I bure bloki, wielkie 10-ciopietrowce..
Zdecydowanie wolę starówki, kamienice, zabytkowe centrum.. :P Tak, jak piszesz, miasto z duszą! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 29, 2015 14:31 Re: Szylkretki są piękne .162:)

A ja dzisiaj nie powinnam mieć dobrego humoru.. :twisted:
W piatek dostałam zawiadomienie z naszego Centrum Medycznego, że jestem NIEUBEZPIECZONA! :roll:
No pięknie, ciekawe, kto mi nie płacił składek. I co teraz? Muszę zapytać aktualnego pracodawcę o nie, i poprzedniego też, zorientować się w ZUS-ie, od kiedy...W dodatku, jak chciałam się rozliczyć z podatku, i otworzyłam rozliczenie , które przyszło z końcem stycznia, zobaczyłam, ze data jest z 2013!!!! Jakim cudem?? Dopiero wczoraj otworzyłam kopertę, nikt tego nie ruszał. Masakra jakaś. :evil:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 29, 2015 14:47 Re: Szylkretki są piękne .162:)

o, zdążyłam na ostatnią stronę nowego wątku :oops:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Nie mar 29, 2015 15:01 Re: Szylkretki są piękne .162:)

MamaMeli pisze:o, zdążyłam na ostatnią stronę nowego wątku :oops:

nawet więcej, niż ostanią Arielko! :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 29, 2015 15:19 Re: Szylkretki są piękne .162:)

NAwet nie wspominaj....moj brat raz potrzebowal pomocy lekarskiej, pracodawca placi skladki ,wie bo sprawdzal,.......ale u nich nie istnieje znaczy nie placi i .................cholery dostal :twisted:
Ostatnio edytowano Nie mar 29, 2015 21:25 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie mar 29, 2015 15:21 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Piwnice w Katowicach w cenie mieszkań w Bytomiu... No to widać - temat znasz od podszewki. Polecam - kupujcie i sprzedawajcie z zyskiem. Dobry sprzedawca sobie poradzi - kiepski będzie narzekał, że ludzie nie chcą kupować. I ja mam się nie odzywać, nie burzyć i uspokoić jak to kompletna bzdura i zwyczajnie obraza, bo te uszczypliwości i wyszydzanie są kierowane do mnie a nie w kosmos, nie bezosobowo, a już na pewno nie obiektywnie, bo nie przez rodowitych Bytomian. Ja bym nie potrafiła tak komuś pisać. Ale to ja, a widać różni są ludzie.

Bożenko z mojej strony w sprawie Bytomia to pas.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie mar 29, 2015 15:24 Re: Szylkretki są piękne .162:)

anulka111 pisze:NAwet nie wspominaj....moj brat raz potrzebowal pomocy lekarskiej, pracodawca placi skladki ,wie bo sprawdzal,.......ale u nich nie istnieje znacyz nie placi i .................cholery dostal :twisted:

O ludzie, nie strasz, co ja mam teraz zrobić? :roll: Napisali, że mam posprawdzać i poskładać stosowne dokumenty. Cholewcia, człowiek całe życie płacił składki, a oczywiście teraz musiałabyś za wszystko zapłacić w razie czego. A praktycznie do lekarzy nie chodzę, złodzieje.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 29, 2015 15:43 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Cześć Kretki :D :D :D
no i jeszcze my na ostatniej stronce będziemy :D
Bożenka jak zalożysz dzisiaj nowego wąta to jest szansa że będziemy na pierwszej stronce. W przeciwnym razie znowu wylądujemy na dziesiątej albo jeszcze dalej :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie mar 29, 2015 15:44 Re: Szylkretki są piękne .162:)

agusialublin pisze:Cześć Kretki :D :D :D
no i jeszcze my na ostatniej stronce będziemy :D
Bożenka jak zalożysz dzisiaj nowego wąta to jest szansa że będziemy na pierwszej stronce. W przeciwnym razie znowu wylądujemy na dziesiątej albo jeszcze dalej :mrgreen:

Pewnie założę, ale troszkę później :P
Doberek Agusiczki! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 29, 2015 15:45 Re: Szylkretki są piękne .162:)

Ups to niewesoło. Ale z ubezpieczenia łatwo jest wylecieć - jak zmieniasz ubezpieczyciela to czasem zus nie zaskoczy i guzik - trzeba jechać do zusu i przedstawiać mu jego błąd. Miałam tak kilka razy.
Pytanie czy przelewy były, żeby odzyskać ubezpieczenie chyba jedna składka wystarczy, żeby była zaksięgowana, a potem trzeba dojść co stało się z resztą :/ Czy pracodawca płacił czy nie. I to zazwyczaj wychodzi jak idziemy do lekarza i dajemy kartę a tam na czerwono - guzik z wizyty :/ Mój m. też teraz wyleciał z ubezpieczenia i wyszło to u lekarza, bo zmieniał pracę :/
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]