w poniedziałek będzie chyba wracać na swoje włości
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Duszek686 pisze:Tajfun był dziś na kontroli w Żyrafie - ma antybiotyk do soboty włącznie - codziennie zastrzyk - zastrzyki są w szufladzie biurka.
W niedzielę pojadę z nim na kolejną kontrolę - żuchwa zrośnięta, ale słaba na razie - są też w niej 4 dziury po wyjętych gwoździach, któe też muszą zarosnąć, zasklepić się, a dziąsła wygoić. Zęby prawdopodobnie będą do wyrwania - ale nie wcześniej niż za 2 - 3 miesiące, bo teraz przy ich rwaniu żuchwa znów by sie prawdopodobnie połamała.Tajfun na razie może funkcjonować troszkę gorzej niż dotąd - bo ma więcej miejsca w buźce ( odeszły gwooździe i druciane podniebienie ) musi mu się tam więc wszystko jeszcze raz od nowa poustawiać - może się przez jakiś czas ślinić czy mieć kłopot z jedzeniem. Na szczęście apetycik mu dopisuje - i oby tak dalej![]()
.
Duszek686 pisze:Duszek686 pisze:Tajfun był dziś na kontroli w Żyrafie - ma antybiotyk do soboty włącznie - codziennie zastrzyk - zastrzyki są w szufladzie biurka.
W niedzielę pojadę z nim na kolejną kontrolę - żuchwa zrośnięta, ale słaba na razie - są też w niej 4 dziury po wyjętych gwoździach, któe też muszą zarosnąć, zasklepić się, a dziąsła wygoić. Zęby prawdopodobnie będą do wyrwania - ale nie wcześniej niż za 2 - 3 miesiące, bo teraz przy ich rwaniu żuchwa znów by sie prawdopodobnie połamała.Tajfun na razie może funkcjonować troszkę gorzej niż dotąd - bo ma więcej miejsca w buźce ( odeszły gwooździe i druciane podniebienie ) musi mu się tam więc wszystko jeszcze raz od nowa poustawiać - może się przez jakiś czas ślinić czy mieć kłopot z jedzeniem. Na szczęście apetycik mu dopisuje - i oby tak dalej![]()
.
o wszystkim pisałam Agnieszko wcześniej - tutaj na wątku.
nie pisałam dziś w lokalu bo nie wiedziałam o której ktoś przyjdzie na dyżur - a uprzedzałam wcześniej, że Tajfun będzie w niedzielę jechał
Tajfun dostał antybiotyk dwudniowy, w środę znów z nim jadę do Żyrafy - na kolejną kontrolę i kłujkę - Pan Doktor ma nadzieję, że to będzie ostatnia dawka antybiotyku i będzie można zrobić przerwę.
W lokalu przez najbliższe 2 dni nie trzeba mu niczego podawać - poza jedzeniem rzecz jasna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 49 gości