Moje koty XVII. Rysia - guz listy mlecznej :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 26, 2015 23:12 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

casica pisze:
Gosiagosia pisze:Witam! i pozdrawiam! Obrazek
Czy można tu troszeczkę przycupnąć?

Witaj :)
siadaj, dobrym obyczajem wprowadzonym przez Dracula jest tutaj też sikanie i wcale nie musi byc po kątach :P

Ok posiusiamy sobie kapeczkę. :piwa:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw mar 26, 2015 23:32 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

Mozna nawet kałużkę :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw mar 26, 2015 23:36 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

ewan pisze:Zonk przypakował faktycznie :) ale i tak go kochamy :ok:

No bo jak tu go nie kochać, no jak??? :1luvu:

casica pisze:I czy to normalne, że śpię z kwazarem?
Oj tam, oj tam słyszałam o bardziej perwersyjnych upodobaniach :mrgreen:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw mar 26, 2015 23:54 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

skaskaNH pisze:
ewan pisze:Zonk przypakował faktycznie :) ale i tak go kochamy :ok:

No bo jak tu go nie kochać, no jak??? :1luvu:

No jak?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jak? Wystarczy przenocować ze zbrodniarzem :x
skaskaNH pisze:
casica pisze:I czy to normalne, że śpię z kwazarem?
Oj tam, oj tam słyszałam o bardziej perwersyjnych upodobaniach :mrgreen:

W sumie masz rację, kwazarek to pikuś :P

casica

Post » Pt mar 27, 2015 6:59 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

Bury zonk jest nie do podrobienia :ryk:
Ale i słodziak z niego, sama przyznasz :smokin:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt mar 27, 2015 11:48 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

jozefina1970 pisze:Bury zonk jest nie do podrobienia :ryk:
Ale i słodziak z niego, sama przyznasz :smokin:

Slodziak z niego nieprawdopodobny :1luvu:
Jak sobie pomyślę to chyba nie mialam jeszcze takiego kota. On nieustannie musi być przy człowieku, z człowiekiem, a najlepiej na człowieku. Chociaż wszystkie moje koty to proludzkie miziaki, Dżygit jest pod tym względem niesamowity. Nawet okres mlodzieńczego buntu go ominął - zaobserwowałam u dorastajacych kocurków taki etap jak u nastolatków: nie, nie całuj mnie bo to obciach, itp. To później mija i kot znowu staje się miziasty aczkolwiek juz nie tak bezgranicznie wylewny. Z Dżigolem jest inaczej. Może to pamięc o powrocie z pierwszego domu do schroniska coś takiego spowodowała?
Justyn wraca do domu, a Dżygit już w przedpokoju rzuca mu się w ramiona. Hyc! I juz jest na ramieniu, już mruczy, całuje, okazuje szczęście całym sobą. Ja się troszkę odsuwam, no chyba, że mam na sobie gruby szlafrok, wówczas proszę bardzo, przyjmuję słodkiego koteczka co to się przytrzymuje łapeczkami na gołym ramieniu. W związku z tym jak tylko usiądę, natychmiast mam na sobie słodki Bury Zonk :)
W niesamowity sposób ten kotek okazuje nam miłość, od pierwszego dnia, od pierwszej chwili w domu :1luvu:

Ale jest też potworem. Gdy ma fazę potwora jest brutalny - przy budzeniu nas. No i wymusza, nauczył się wymuszać. Teraz się ze mna pobaw, odłóż to, to nie może być tak ważne jak JA. I biega po domu, i pipa, a jak pipanie nie pomaga to atakuje.

casica

Post » Pt mar 27, 2015 11:53 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

casica pisze:Ale jest też potworem. Gdy ma fazę potwora jest brutalny

Jak to było, co to było? "gdy jest grzeczna to jest bardzo grzeczna lecz wtedy, gdy grzeczna nie jest - staje się potworem" - za nic nie mogę sobie przypomnieć ani dokładnego cytatu ani autora :oops:
Wymuszanie znamy, oj znamy. Zostaw natychmiast ten komputer DRAP, DRAP, DRAPPPP!
casica pisze:zaobserwowałam u dorastajacych kocurków taki etap jak u nastolatków: nie, nie całuj mnie bo to obciach, itp. To później mija i kot znowu staje się miziasty aczkolwiek juz nie tak bezgranicznie wylewny. Z Dżigolem jest inaczej.

Nie miałam jakoś do czynienia z kocurkami za wiele :oops:
Może, może to powrót z nieudanej adopcji...

jozefina1970

Post » Pt mar 27, 2015 12:07 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

Nie. One tak mają. To znaczy większość.
Z moich kocurów chyba tylko nieżyjący senior był inny. Nigdy nie był kotem nakolankowym, nie lubił noszenia na rękach (co nie znaczy, że nie lubił się wygłaskiwać, ale w tym celu to ja miałam do niego przyjść i wielbić kota; a żebym to zrobiła, rzucał mi powłóczyste spojrzenia - od niego się dowiedziałam jak takie wygląda :wink: ), nie sypiał ze mną. Od początku postanowił, że będzie moim kumplem i tak zostało.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt mar 27, 2015 12:15 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

Ale jak mają?

casica

Post » Pt mar 27, 2015 12:21 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

casica pisze:Ale jak mają?

Pewnie że się miziają :-)

jozefina1970

Post » Pt mar 27, 2015 12:25 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

Miziają się i owszem, są stanowczo bardziej otwarte na kontakt z człowiekiem niż koteczki (oczywiście są wyjatki), ale Dżygit stanowczo przekracza wszelkie normy, a miałam wiele kocurów :)

casica

Post » Pt mar 27, 2015 12:31 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

Jak nastolatki :wink:

felin

Post » Pt mar 27, 2015 12:33 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

felin pisze:

Jak nastolatki :wink:

A tak, to zgoda :)
Dżygit jest jedynym moim kocurem, któremu ten etap rozwoju jest/był obcy

casica

Post » Pt mar 27, 2015 13:22 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

A tak na marginesie: kupiłam w ramach eksperymentu tego Benka kukurydzianego.
Na razie wymieszany z bentonitem, więc nie wiem czy lepiej się zbryla, ale jedno już widać - zdecydowanie mniej pyli.
Natomiast na to, że nie będę mieć żwiru w korytarzu czy pokoju, chyba przestałam już liczyć :|

felin

Post » Pt mar 27, 2015 13:29 Re: Moje koty XVII. Piąte urodziny Druida - 100 lat koteczku

Miałam też o nim bardzo złe opinie. Że się nie zbryla, że się okropnie pyli, że się robi błoto.
Nie będę zmieniać, z tym, że uwierają w łóżku mój delikatny tyłeczek frakcje CB w miejsce zairen grochu, już się pogodziłam.
A ponieważ zrezygnowałam z zamawiania w zooplusie, to nadal będę uzywać CB

casica

[poprzednia][następna]