Moje koty - Amcia ['] Dixi [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 24, 2015 20:20 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

Dziś Kitka miała dobry humor i pozwoliła się wyczesać nawet dość długo - całe jajo gęsto ubitych włosów z niej wyczesałam. Kitka ładnie się poddawała, a w pewnym momencie uznała, że juz dość i z godnoscią odeszła. :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro mar 25, 2015 10:37 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

Cześć Sabciu! :1luvu:
Ślicznie nam ostatnio świeci słoneczko więc z Polcią wygrzewamy futerka na balkoniku. Wam też duza otwiera balkonik ?
Zuzia
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro mar 25, 2015 13:35 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Śro mar 25, 2015 23:18 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

Ewa L. pisze:Cześć Sabciu! :1luvu:
Ślicznie nam ostatnio świeci słoneczko więc z Polcią wygrzewamy futerka na balkoniku. Wam też duza otwiera balkonik ?
Zuzia

U nas na balkonie słońce jest tylko rano, Zuziu, pamietasz? Duża wtedy jest w pracy, a jak wraca, to słońca już nie ma. Ale dziś trochę balkonowałyśmy :D
Dzięki ze pytasz, Zuziu :D
Mrau :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw mar 26, 2015 17:03 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

jolabuk5 pisze:
Ewa L. pisze:Cześć Sabciu! :1luvu:
Zuzia

U nas na balkonie słońce jest tylko rano, Zuziu, pamietasz? Duża wtedy jest w pracy, a jak wraca, to słońca już nie ma. Ale dziś trochę balkonowałyśmy :D
Dzięki ze pytasz, Zuziu :D
Mrau :201461

Zapomniałam Sabciu :oops:
U nas słoneczko jest całe popołudnie aż zajdzie chyba że jest pochmurnie tak jak dziś. Ostatnio naszej dużej tez nie ma rano w domu ale zanim wyjdzie otwiera nam okienko i jak tylko chcemy to możemy przez to okienko wyjśc na balkonik.
Zuzia :201461
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw mar 26, 2015 21:36 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

Zuziu, nasza duża teraz się boi nas wypuszczać, bo niedawno ja za długo siedziałam na balkonie, było trochę chłodno i się przeziębiłam :oops: A ode mnie złapały inne koty i np. Uszatka bardzo chorowała. Więc duża nie chce nam za szybko pozwolić na balkoning, żeby znowu nie było epidemii :wink:
Ja bardzo lubię balkonowac :D
Zuziu, nie dziw się, że zapomniałaś nasz balkon - już 4 lata mieszkasz u swojej Dużej! :1luvu:
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw mar 26, 2015 23:03 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

Cztery lata :kotek:
Ja z moją mieszkam prawie sześć.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt mar 27, 2015 9:41 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

A ja z moją mieszkam od 8 lat! Najpierw byłam na tymczasie, a potem zostałam. :1luvu:
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt mar 27, 2015 10:56 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

jolabuk5 pisze:A ja z moją mieszkam od 8 lat! Najpierw byłam na tymczasie, a potem zostałam. :1luvu:
Sabcia

Ja też byłam na tymczasie i miałam zostać oddana. Ale duża szybko przestała szukać mi domku. Nikt mnie nie chciał.
Duża mówi, że z tą z łazienki tak nie będzie, ona musi znaleźć dom, właśnie ze względu na mnie :oops:
i jeszcze z powodu dużej, ona sobie nie radzi :(
Fasolka :( :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt mar 27, 2015 12:01 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

Też czytam Wasz wątek , ale pisać mi się nie chce - dopiero teraz się zdenerwowałem . A jak z tych balkonów , ktoś Was ukradnie , albo coś innego ?Ja tam nie chcę wychodzić , nawet na balkon . Alka też ma zakaz , nie wiem po co robi te awantury , tam na zewnątrz jest okropnie . Jak opowiadam o tym Malusze i Kotu , no on ma na imię Pan Kot - też mi Pan - mimoza , delikatniutki kociątko , mamy nie ma to płacze i chowa się po kątach , nie walczył nawet o przywództwo w stadzie , słyszał ktoś o takiej głupocie - to one nie wierzą . Trudno , dużo kotków umiera i ginie na wolności a inne muszą żyć dalej . Tam nie ma co jeść , jest zimno , mokro i polują na kotki : samochody, psy i ludzie . A wy tylko wybieg i wybieg . Bo z Alą to nie ma o czym rozmawiać , zgłupiała do reszty . Teraz u nas jest jeszcze jedno dziwadło - przyjechała Aj... coś tam nie da się wymówić ani po ludzku ani po kociemu . No ta to nawet do kuwety ani na sedes nie raczy wejść , nosi ją na tyłku . Podobno bardzo chora , a jak się dzisiaj rano tłukły z Alką przy drzwiach wyjściowych - to nagle ozdrowiała ? Dobrze że mama zrobiła im zdjęcia to pokaże jej mamie, jaka to ciężko chora koteczka . Alka zaczęła to prawda , ale czy wypada gościowi wydzierać się i drapać nasze drzwi , jak akurat Alka chce je drapać . Przemyślcie sobie to wychodzenie na balkony . Życzę Wam zdrowia , bo ja też choruję , od złego jedzenia mam chorą wątrobę i mama daje mi taki smakołyk , tabletki też dostaję . Inne kotki tego nie lubią , a ja tak - już gorsze rzeczy jadałem z głodu a po tym mnie brzuszek już nie boli . Jak mama mi coś daje to zjem wszystko , inni niech nawet nie próbują . Nie czytacie mojego wątku , to nie wiecie jak wyglądam , zaraz Wam pokażę . Tu jestem z moją siostrzenicą . Znam ją bardzo długo , jeszcze jak była w brzuszku u mojej siostry , to na mim leżałem opowiadałem jej ciekawe historie . Poznałem ją a ona mnie i dlatego wróciłem do domku .
Obrazek . Ona jest bardzo biedna , siedzi cały tydzień w klatce to się nazywa klasa i ją męczą . Tylko czasami do nas przyjeżdża , bo ma swój pełen wstrętnych kotów domek . Tęsknimy za sobą bardzo , dobrze , że kotki uczą się w domu - podobno dzieci też mogą , ale moja siostra mówi , że za dużo z tym subiekcji . A skazać na klatkę swoje dziecko to w porządku .
Obrazek . Fridriś .
Nie uczłowieczaj kota - ukoć człowieka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czarna Mańka

Od: Śro lis 20, 2013 10:49

Post » Pt mar 27, 2015 20:34 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

Fridrisiu, witaj w naszym wątku! :D
Nie martw się o nasze balkonowanie - my na balkonie mamy siatkę, więc nikt nas nie ukradnie :D Jak jeszcze tej siatki nie bylo, to duża też nas nie wypuszczała na balkon, bo mówiła, że to niebezpieczne.
Jesteś pięknym kotem - cały czarny, jak Fasolka, moja Przyjaciółka :1luvu:
Fasolka ma wątek tutaj:
viewtopic.php?f=46&t=166433
Gdzie jest twój wątek? Będziemy zaglądać! :D
Miaupozdrawiam serdecznie Ciebie i Twoich Przyjaciół
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt mar 27, 2015 20:42 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

MalgWroclaw pisze:Ja też byłam na tymczasie i miałam zostać oddana. Ale duża szybko przestała szukać mi domku. Nikt mnie nie chciał.
Duża mówi, że z tą z łazienki tak nie będzie, ona musi znaleźć dom, właśnie ze względu na mnie :oops:
i jeszcze z powodu dużej, ona sobie nie radzi :(
Fasolka :( :( :(

Fasolko, to na pewno nieprawda, że nikt ciebie nie chciał - po prostu żaden zgłaszający się domek nie był godny ciebie! Duża to wiedziała i dlatego nigdzie cię nie oddała :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Melcia powinna znaleźć domek, bo jest młoda i na pewno się przyzwyczai do nowych Dużych, tylko musi się zgłosić TEN domek, ten właściwy.
Mnóstwo :201461 dla Ciebie :1luvu: :1luvu: :1luvu: i dla Was wsystkich
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie mar 29, 2015 10:39 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

Och jak możesz nawet tak myśleć , tak piękną kotkę wszyscy chcieli przyjąć do rodziny i Twoja mama też . Widać , że nie czytasz forum . Wiesz , że jak Twoja mamusia prowadzi DT , to musi szukać kotkom nowych domków , nie wolno jej zatrzymywać koteczków , bo wtedy będzie zbieraczką a to bardzo niedobrze . To jak miała Ciebie zatrzymać - swoją ukochaną najpiękniejszą koteczkę . Wymyśliła podstęp i wszyscy co po Ciebie stali w kolejce mieli jakiś brak , w domu lub charakterze . No i do dzisiaj nie ma dostatecznie dobrego domku dla Ciebie . Naprawdę nie rozumiesz , że Twoja mamusia tak bardzo Ciebie kochała , że naraziła się na przykrości , żeby Ciebie zatrzymać .
A tu link do mojego tematu .
viewtopic.php?f=1&t=165232&start=105
Tam mamusia niestety pisze o nas wszystkich , wyłącznie mojego wątku nie założyła , Wiesz ona jest leniwa i nie chce jej się pisać , tak jak mnie . Mam to po niej ,ale się poprawię .
Frid :flowerkitty:
Nie uczłowieczaj kota - ukoć człowieka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czarna Mańka

Od: Śro lis 20, 2013 10:49

Post » Nie mar 29, 2015 13:46 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

Miau Sabciu.
Duża wraca w nocy i cały czas pracuje, jak wróci, to też. Frania jej pomaga, to znaczy duża uważa, że przeszkadza i czasem przestawia Franię.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie mar 29, 2015 17:23 Re: Moje koty -reaktywacja wątku :-)

Kitka Chrupek od wczoraj już 5 razy właziła na parapet i pozwalała się głaskać a nawet zachęcała do tego! No, może wreszcie się jej odmieniło. :D
Obrazek Obrazek
Kitka znów chętnie sypia na kanapie, razem z Maniusiem, który nawiasem mówiąc bardzo mi utył, mimo, ze zastosowałam kotom karmę bezzbożową :twisted:
Kitka z maniusiem, z boku - Mini
Obrazek
Calineczka z Amcią znalazły sobie nowe miejsce wspólnego polegiwania - szafę w przedpokoju (na niej miękki kawał fotela)
Obrazek
Calineczka chętnie też sypia na fotelach i bardzo lubi mizianie
Obrazek
A Amcia lubi kanapę, miejsce które kiedyś słuzyło do oswajania przerażonej dzikuski :D
(z tyłu Maniuś)
Obrazek
Uszatka ciąglejest bardzo miziasta, niestety lubi jeśc i też jest grubiutka:
Obrazek Obrazek
Marcycia też coraz bardziej łaskawa, daje się dotknąc, a tu - Marcysia w werscji Wielkanocnej :D
Obrazek

Ostatnio furorę robią pióra na wędce, kupione w zooplusie - wędka długa, pióra spore, wiedy się tym macha, to trochę jakby ptak latał po pokoju. Koty są przejęte, próbują złapać "ptaka", ale piórka trudno im utrzymać, więc można zabawiać kilka kotków po kolei. Czasem jednak jeden złapie ptaka porzadnie w zęby i cały dumny maszeruje do drugiego pokoju, ciągnąc za sobą wędkę... Super zabawka, polecam!
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... ota/133680
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]