Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 10, 2015 19:45 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

weatherwax pisze:Ja Czarusiowi życzę, żeby sobie ważył 5 kilo! Odkąd mi Łapcia schudła widzę, że lepiej mieć grubszego kota - człowiek się tak nie martwi.

Dokładnie. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto mar 10, 2015 21:42 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Anna61 pisze:
weatherwax pisze:Ja Czarusiowi życzę, żeby sobie ważył 5 kilo! Odkąd mi Łapcia schudła widzę, że lepiej mieć grubszego kota - człowiek się tak nie martwi.

Dokładnie. :ok: :ok:

Też się całkowicie zgadzam :smiech3:

A co słychać u Łapusi i Pazurka :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro mar 11, 2015 10:41 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Zapomniałam dodać, że Ada, która 31 grudnia ważyła 3,15 kg, teraz waży 4,00 kg :)

Ile aktualnie waży Tysia - nie wiem, ale mam nadzieję, że jednak mniej niż wynosił jej rekord :smiech3:

mb

Post » Śro mar 11, 2015 17:41 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Łapcia z Pazurkiem dziękują za pamięć! Trovet jest pyszny - ich zdaniem. Gdybym się nie bała odczynów alergicznych, dawałabym im całą puszkę codziennie; na razie ograniczam się do połówki. Nic się nie dzieje Łapusi, czyli jest nadzieja, że Łapki organizm zaakceptuje zmianę. Pazurek uważa też, że kapsułki są pyszne - tak wątrobowe, jak i te na nerki - sam wylizuje zawartość. Łapci niestety trzeba je aplikować dopyszcznie. Zważyć się jej jeszcze nie odważyłam od ostatniego razu.

Pomiauczamy w stronę Twojej trójki! :D

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Śro mar 11, 2015 21:53 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

To wspaniale, że Trovet okazał się i smaczny i nieszkodliwy :D

Na podstawie swoich doświadczeń muszę stwierdzić, że z karmami jest po prostu "rosyjska ruletka". Człowiek w ogóle nie jest w stanie przewidzieć, czy karma będzie kotom smakować i czy okaże się korzystna dla zdrowia.
A jeśli jeszcze kot jest alergikiem lub ma nadwrażliwość pokarmową, to z cudem graniczy dobranie mu odpowiedniego jedzonka.

Pyszne kapsułki, wylizywane przez Pazurka 8O
Tylko pozazdrościć takiego kotka :lol:

Dziękujemy za pomiauczanie :smiech3: i trzymamy kciuki za nabieranie ciałka przez Łapusię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Sob mar 21, 2015 17:13 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

U nas, na szczęście, wreszcie nie dzieje sie nic szczególnego (odpukać w niemalowane - puk, puk puk :wink: )

Czaruś już zupełnie wrócił do swojej normy: plącze się pod nogami, poluje na wszystko i robi złośliwości koleżankom, czym naraża się na syki, wrzaski i pacnięcia łapkami, ale się tym nie przejmuje :smiech3:

Tysia godzinami relaksuje się na tarasie - jednak po nauczce z Czarusiem, nie wypuszczam jej, gdy jest bardzo zimno, co wywołuje u niej wybuchy słusznego gniewu :wink:

Natomiast Ada intensywnie pracuje (kilka razy dziennie opróżniając tacki, puszki i saszetki) nad uzyskaniem krągłych kształtów, które upodobnią ją do Tysi :ryk:

Najnowsze zdjęcia:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Sob mar 21, 2015 17:20 przez mb, łącznie edytowano 1 raz

mb

Post » Sob mar 21, 2015 17:14 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Sob mar 21, 2015 17:14 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Sob mar 21, 2015 21:13 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Czaruś i Ada wyraźnie preferują naturalne podłoże do wylegiwania się, czego nie można powiedzieć o Tysi :wink:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob mar 21, 2015 21:17 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

anna09 pisze:Czaruś i Ada wyraźnie preferują naturalne podłoże do wylegiwania się, czego nie można powiedzieć o Tysi :wink:

Tyśka też lubi.
Ma taki swój dołek blisko budynku, ale rzeczywiście najbardziej lubi tarzać się na tarasie :smiech3:

mb

Post » Nie mar 22, 2015 7:46 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Dobre wieści! I oby zawsze takie były! Widząc nosek Ady trudno się nie uśmiechnąć. ;)

A u nas od piątku, kiedy to znalazłam raniutko krew w kuwecie, doszło leczenie zapalenia pęcherza i Łapusi. Dodatkowe uroki życia. Obeszłoby się bez nich.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Nie mar 22, 2015 8:13 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

mb pisze:
anna09 pisze:Czaruś i Ada wyraźnie preferują naturalne podłoże do wylegiwania się, czego nie można powiedzieć o Tysi :wink:

Tyśka też lubi.
Ma taki swój dołek blisko budynku, ale rzeczywiście najbardziej lubi tarzać się na tarasie :smiech3:

U mnie ostatnio Tola tarzała się w ziemi i uzyskała kolor szary po białym i czarnym, zresztą tak jest często i z innymi kotami.

Marysiu, przypomnij mi czym nawozisz tą trawę aby była taka ładna?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie mar 22, 2015 9:34 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

weatherwax pisze:Dobre wieści! I oby zawsze takie były! Widząc nosek Ady trudno się nie uśmiechnąć. ;)

A u nas od piątku, kiedy to znalazłam raniutko krew w kuwecie, doszło leczenie zapalenia pęcherza i Łapusi. Dodatkowe uroki życia. Obeszłoby się bez nich.

Współczuję, bo to jedna z mniej sympatycznych przypadłości. Lubi nawracać i często wymaga długotrwałego leczenia.
U nas i Tysia (nadwaga i mało ruchu) oraz Czaruś (słabowity) mają skłonności, więc na stałe jest dostępna karma zakwaszająca oraz zawsze mamy zapas Furaginu, żeby było czym się ratować, gdy infekcja zaatakuje bez ostrzeżenia.

Ada jest bardzo zabawna, jeszcze te różowe usteczka :smiech3:
Ostatnio edytowano Nie mar 22, 2015 9:51 przez mb, łącznie edytowano 1 raz

mb

Post » Nie mar 22, 2015 9:39 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Anna61 pisze:
mb pisze:

Tyśka też lubi.

U mnie ostatnio Tola tarzała się w ziemi i uzyskała kolor szary po białym i czarnym, zresztą tak jest często i z innymi kotami.

Marysiu, przypomnij mi czym nawozisz tą trawę aby była taka ładna?

Tyśka czasem jest tak wytarzana, że aż się z niej sypie :lol:

Ten nawóz to:

SUBSTRAL" Magiczna Siła" Nawóz - Regenerator do trawnika

Rozpuszcza się w wodzie i podlewa co miesiąc od wiosny do jesieni.

mb

Post » Pt mar 27, 2015 8:37 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Dzisiaj późnym wieczorem minie pół roku od śmierci Kropci

Obrazek Obrazek

mb

[poprzednia][następna]