o tym E z czekolady
E476 (E 400-499 opon, środki zagęszczające, stabilizatory i emulgatory)
Nazwa : Poliglicerol polyricinoleat
Grupa : Bezpieczeństwo ,Nie nadaje się dla wegetarian
Ostrzeżenie : Ze szczególnym uwzględnieniem produktów zawierających E 476 powinna odnosić się ludziom, którzy cierpią na zaburzenia żołądka i dzieci.
Komentarz : Informacje na temat substancji jest kontrowersyjna, więc w niektórych krajach jest to zabronione w użyciu. Według niektórych źródeł, nadmierne stosowanie dodatku może prowadzić do powiększenia wątroby i nerek i zakłóca metabolizm. To nie jest alergenem.
ja na razie piję z mlekiem
z czasem odstawimy mleko (ja i Młody

) na razie odstawiamy tyle innych rzeczy
ale częściej piję w wodą po prostu i cukrem
cukru tez eis nie powinno mieszac z kakaem
a cytryny z herbata
wiem , ale nie pojmuję
zajmuje więcej niż dwie minuty -przynajmniej 15 minut
bo trzeba wszystko powyciągać, wyrzucić koty, zrobić a potem umyć blender i go jeszcze schować
mleko z lodówki można nalać do kubka i schować butelkę do lodówki i zdążyć zabrać kubek z mlekiem zanim kot się napije
samo miksowanie w blenderze zajmuje 1 minutę
♥ Płatki owsiane umieść w kielichu blendera i zalej wodą.
♥ Zacznij miksować i miksuj około minuty.
♥ Następnie przelej ciecz przez gazę do innego naczynia.
♥ Powstały płyn to mleko owsiane. Możesz je dosłodzić lub lekko posolić dla smaku.
i bardziej profesjonalnieMleko owsiane
1 miarka płatków owsianych
4-5 miarek przegotowanej wody
(1 łyżeczka cukru waniliowego, sól)
Miarka to np.: szklanka lub kubeczek w zależności, ile chcecie uzyskać mleka.
Na surowo: płatki zalać 1 miarką wody i odstawić na noc w temperaturze pokojowej.
Na gorąco: płatki ugotować w 1-1,5 miarki wody do miękkości.
Potem wrzucić płatki do blendera, zmiksować. Dolać resztę wody i ponownie zmiksować. Nie bójcie się wlać tych 4 miarek wody, mleko owsiane jest bardzo sycące. W sumie niewielka ilość owsianki, którą by się zjadło na raz, zmiksowana w wodzie naprawdę porządnie wypełnia żołądek.
mogłabym w góry brać
zalać wieczorem i rano zjeść
bardzo oszczędnie