Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 10, 2015 12:39 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

MB&Ofelia pisze:A propos ptaszków z poprzedniej strony - nie były to aby żurawie? Po fotce trochę ciężko poznać, nie dam głowy, ale mogłyby być.

Napisałaś o żurawiach :oops: mój błąd, nie wiem skąd mi jakaś czapla wskoczyła, może z netu przez przypadek w zdjęciach :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto mar 10, 2015 13:03 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Jak byś mogła to będę wdzięczna spróbuję zrobić niespodziankę ale te zdjęcia by mi bardzo ułatwiły ;)
ser_Kociątko

Post » Wto mar 10, 2015 14:25 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

cześć :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto mar 10, 2015 21:56 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Cześć Klaudus :piwa: Lolita ucałowania od cioci :1luvu:

Rozumiem o co chodzi z wyjazdami gdziekolwiek Klaudus :ok: Zawsze musze sie dostosowywać do moich futrzakow, jak wyjeżdżam na święta to cała trójka musi ze mną jechać parę ładnych godzin, a opiekę udało mi się raz na miejscu załatwić gdy przyjaciółka się do Krk przeprowadziła :ok: Zawsze mam możliwość zawieść do rodziców futrzaki ( ale to po pierwsze droga 6 h, a po drugie strach, że mama okna w lecie otworzy i ze cos się może stać, także rozumiem o co chodzi :ok: )
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Śro mar 11, 2015 9:32 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Co do wyjazdów, w ubiegłym roku mi się udało, kuzynka z rodziną mieszkała u mnie 2 tygodnie w zamian za opiekę nad kotami i podlewanie kwiatków :D W tym roku też zaczynam ogłaszać po rodzinie, że poszukuję catsittera. A że nad morze blisko, to mam nadzieję, że chętny się trafi.
Zostawiłabym pannice pod opieką rodziców, ale niewykluczone, że nie będzie ich w domu w tym samym czasie, co mnie.
W ostateczności mogłabym zabrać koty ze sobą, ale to długa droga (za długa zwłaszcza dla Czarnidełka), a na miejscu warunki dla kotów takie sobie.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro mar 11, 2015 10:06 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hej Klaudus :piwa: co dziewczynki porabiają ?:)
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Śro mar 11, 2015 12:16 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hej Dziewczyny :)
Dlatego zawsze mówię, że każdy ma indywidualną sytuacje odnośnie kotów i wyjazdów. Ja teraz to bym się nie bała zawieźć mamie kotów, brat by się cieszył, tylko w lato się boje o te okno, bo do niej to można mówić, a ona i tak swoje - powie, że kot nie jest głupi i nie wyleci, a potem zapomni zamknąć a kot wskoczy do okna, potem się wydrze, kot się przestraszy i wyleci z 9tego. Ciekawe jakby się zachowywały teraz dziewczyny. Marysi tam nigdy nie było. Kitula już zapomniała. Może siedziałyby tylko w pokoju brata.

Kitula dziś dała popis, w momencie najlepszego rannego snu drapanie w kuwecie takie zacięte i długie że myśmy wszyscy trzy się obudzili - już mi nerwy sięgnęły zenitu, że to takie upierdliwe kocisko, ale ułagodziła mnie qpa - ładnaaa :) Niech już drapie, byle by robiła ładne qupki :)

A Marysia spała ze mną i śpi dalej tak słodko w sypialni pod kołderką, że poszłam po cichu jej zrobić zdjęcie, ale się obudziła, jak zwykle. Mam dwa zdjęcia marnej jakości z telefonu z dziś i wczoraj:
Obrazek
Obrazek

A ja dzisiaj jestem umówiona z przyjaciółką w centrum handlowym na kawkę i mam zamiar kupić ramki na kocie zdjęcia, bo już mam wydruki :)

klaudiafj

Post » Śro mar 11, 2015 12:22 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

już się nie mogę doczekać kiedy pokarzesz jak wygladają zdjęcia na ścianie, jak to zrobiłaś
też muszę o jakis pomyśleć z kotkami, bo w ramkach mam tylko pieski
dawno nie wywoływałam zdjęć ,a mam nawet trochę przygotowanych z naszych wyjazdów z ubiegłych lat i jakoś tak z nimi schodzi :(
muszę się zmobilizować i dorzucić jeszcze trochę kocich :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro mar 11, 2015 12:25 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

A jak już zawiesisz ramki z kocimi zdjęciami to zrobisz fotke ściany i pokażesz nam :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro mar 11, 2015 12:27 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Oj jeszcze tego nie zrobiłam, nie wiedziałam, że ktoś czeka na efekt, więc mi się nie chciało :) A co do zdjęć to najtrudniej się zmobilizować. Nawet kiedy zdj wysyła się przez net to ciężko do tego usiąść. Ja dodatkowo jeszcze mam takie oko, że jestem perfekcjonistką i przygotowuje zdjęcia do druku i potem jak coś jest nie tak - za mało kontrastu, koloru, za ciemne czy nie ten odcień koloru nawet z drobną różnicą to już jestem niezadowolona i zdjęcia poprawiam :) Tam gdzie wszyscy mówią - nie wiem co Ty tu widzisz nie tak - ja widzę dużo co można by poprawić :) Oczywiście zdarza się często że zdjęcia mam takie jak powinny być, ale przypadki, że coś poszło nie tak też się zdarzają :)

klaudiafj

Post » Śro mar 11, 2015 12:31 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Ja mam taka ścianę w przedpokoju. W kolorowych ramkach mam fotki Zuzi, Poli i Mikusia mojego psa i oczywiście ma honorowym miejscu wisi regulamin :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro mar 11, 2015 12:43 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:Oj jeszcze tego nie zrobiłam, nie wiedziałam, że ktoś czeka na efekt, więc mi się nie chciało :) A co do zdjęć to najtrudniej się zmobilizować. Nawet kiedy zdj wysyła się przez net to ciężko do tego usiąść. Ja dodatkowo jeszcze mam takie oko, że jestem perfekcjonistką i przygotowuje zdjęcia do druku i potem jak coś jest nie tak - za mało kontrastu, koloru, za ciemne czy nie ten odcień koloru nawet z drobną różnicą to już jestem niezadowolona i zdjęcia poprawiam :) Tam gdzie wszyscy mówią - nie wiem co Ty tu widzisz nie tak - ja widzę dużo co można by poprawić :) Oczywiście zdarza się często że zdjęcia mam takie jak powinny być, ale przypadki, że coś poszło nie tak też się zdarzają :)

ja mam zdjęcia od dawna przygotowane w osobnym folderze, tylko trzeba by był jeszcze uaktualnić
mam zrobione bardzo fajne zdjęcia z sprzed 3 lat jak zwiedzaliśmy zamki i pałace na Dolnym Śląsku i tych najfajniejszych nie da się wywołać bo mąż je zrobił w strasznie wielkim frmacie :placz: :placz: :placz:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro mar 11, 2015 13:14 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Obrazek
To moje zdjęcia świeżo wywołane do oprawienia :)
Ewo pamiętam o tej ścianie :)
Mirko, jak chcesz to poślij mi jedno zdjęcie z tych zrobionych przez męża - sprawdzę, czy nie da się wywołać ;)

klaudiafj

Post » Śro mar 11, 2015 13:19 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:Obrazek
To moje zdjęcia świeżo wywołane do oprawienia :)
Ewo pamiętam o tej ścianie :)
Mirko, jak chcesz to poślij mi jedno zdjęcie z tych zrobionych przez męża - sprawdzę, czy nie da się wywołać ;)

super fotki :ok: :ok: :ok:
nie wiem czy zdjęcie przejdzie, b one otwierają sie tylko w picasie :(
Obrazek

mir.ka

Post » Śro mar 11, 2015 13:48 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Witam sie po dłuuuugiej nieobecności :) ale cały czas podczytuję oczywiście :)
Też mam swoje kociska na zdjeciach i na ścianie powieszone :) w nowym mieszkaniu mam w planach dac fotki do ramek drewnianych i podwiesić pod sufitem :) żeby tak ładnie zwisały :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]